Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επαγγελματικά δικαιώματα ισοτιμίας χωρίς αντιστοίχια (ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ)


Recommended Posts

Μετα τις εξετασεις μου δωσανε τον τιτλο Μηχανικος Περιβαντολογικου σχεδιασμου κτιριων. Εχω τελιωσει αρχιτεκτονικη στο Pratt Institute και δεν εχω παρει αντιστιχοια και μονο ισοτιμια. Ξερει κανενας τι δικαιωματα εχει αυτος ο τιτλος

Link to comment
Share on other sites

dak73 θα πρεπει να κανεις μια αιτηση στο ΤΕΕ αθηνας-καραγεωργη σερβιας (4ος οροφος) για να σου πουν τι δικαιωματα εχεις/τι μπορεις να υπογραψεις.

Εαν μενεις επαρχια, θα σου συνιστουσα να κανεις και μια επισκεψη στο διευθυντη πολεοδομιας για να συζητησεις τα περι δικαιωματων. συνηθως ειναι αρκετα ελαστικοι απο την εμπειρια μου

Link to comment
Share on other sites

Εαν μενεις επαρχια, θα σου συνιστουσα να κανεις και μια επισκεψη στο διευθυντη πολεοδομιας για να συζητησεις τα περι δικαιωματων. συνηθως ειναι αρκετα ελαστικοι απο την εμπειρια μου

 

τι ακριβώς εννοείς αγαπητέ συνάδελφε? αυτό που λες είναι τελείως λάθος. Δεν υπάρχει καμμία ελαστικότητα σε θέματα υπογραφής μελετών και δεν θα έπρεπε να υπάρχει, πέρα από το αν συμφωνεί κάποιος ή διαφωνεί, αφού η υπογραφή σημαίνει και ευθύνη.

 

Ποια ελαστικότητα μπορεί να δείξει ο κάθε διευθυντής πολεοδομίας? Μήπως εννοούσες κάτι άλλο?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γεια σας. Θα ήθελα τα φώτα σας φίλοι του φορουμ.

Μετά απο αρκετό καιρό έλαβα την απόφαη απο το Δοαταπ για την αναγνωριση του πτυχιου μου. Δυστηχώς θα πρέπει να δώσω άλλα 5 μαθήματα για να πάρω και την αντιστοιχία με κάποιο ελληνικο πανεπιστήμιο.

Το ερώτημά μου είναι αν μπορώ τώρα με την απόφαση αυτή να πάω να γραφτώ στο ΤΕΕ. Κάποιος μου είπε πως και φυσικά μπορώ να γραφτώ αλλα θα έχω μειωμένα επαγγελματικά δικαιώματα σαν πολιτικος μηχανικος. Γνωρίζει κανείς κάτι γι αυτό?? Τι εννοουν δηλαδη επαγγελματικα δικαιώματα μειωμένα??

 

Επίσης θα ήθελα να ρωτησω αν γραφτω στο Τεε υπο αυτές τις προυποθέσεις, θα γρατφώ αναγκαστηκά αυτόματα και στο Τσμεδε. Αυτή τη στιγμη όμως εργάζομαι σε μια ιδιωτική επιχείρηση και ειμαι ασφαλισμενη στο ΙΚΑ και θα ηθελα για λιγο καιρο να παραμεινω στην παρουσα εργασια μου. θα μπορουσα να ειμαι απλα εγγεγραμμενη στο τεε (κατι σαν μελοσ απλο) και να συνεχισω την ασφαλεια μου στο ικα???μπορω να παρω δηλαδη κατι σαν απαλλαγη απο το τσμεδε επειδη αυτη τη στιγμη δεν εργαζομαι σαν μηχανικος???

 

 

Σας ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Anastasia

 

Αυτά που ρωτάς έχουν πιστεύω απαντηθεί σε παλαιότερα θέματα. Κάνε αναζήτηση και πιστεύω ότι θα βρεις απαντήσεις

 

Εν ολίγοις έχεις πάρει την ισοτιμία άλλα όχι και την αντιστοιχία. Στο TEE μπορείς να δώσεις κανονικά τώρα και θα σου αναγνωρίσουν ένα τίτλο ανάλογο των σπουδών σου, πχ Structural Engineer. Τα δικαιώματα που θα έχεις θα είναι ανάλογα του τίτλου σου φαντάζομαι, αλλά ίσως κάποιος που έχει περάσει τη διαδικασία φαντάζομαι ότι θα μπορεί να σε κατατοπίσει καλύτερα. Μόλις περάσεις και τα μαθήματα, ξαναδίνεις στο ΤΕΕ και αναβαθμίζονται και τα δικαιώματα σου.

 

Σχετικά με το δεύτερο ερώτημα σου και την ασφάλιση σου, κάνε αναζήτηση και θα βρεις απαντήσεις. Αν δεν μείνεις ικανοποιημένη άνοιξε σε παρακαλώ ένα καινούριο θέμα με κατάλληλο τίτλο για την καλύτερη ταξινόμηση των πληροφοριών του φόρουμ.

 

ps To θέμα το συνενώνω με άλλο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλημέρα και εύχομαι καλή χρονιά σε όλους.

 

Έχω τελειώσει στην αγγλια Computer Engineering και μεταπτυχιακό Telecommunications & Networks.Το περίφημο(πλέον)Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π μου έβγαλε 6 μαθήματα που πρέπει να δώσω για να πάρω την αντιστοιχία με μια σχολή απο το Πανεπιστήμιο του Βόλου όπου και επέλεξα,νομίζωντας οτι θα γλίτωνα τα μαθήματα.

 

Επειδή λοιπόν λόγω δουλειάς αδυνατώ να παρακολουθήσω-δώσω τα μαθήματα και επειδή σκέφτομαι να καταθέσω τα χαρτιά μου στο ΤΕΕ,μήπως ξέρει κάποιος για αυτά τα επίσης περίφημα "μειωμένα δικαιώματα"?

Να σημειώσω επίσης οτι ήδη έχω ρωτήσει αυτοπροσώπος στο ΤΕΕ και μου είπαν ότι πρεπει πρώτα να καταθέσεις τα χαρτιά σου,να περάσει απο επιτροπή κτλ κτλ .Εαν κάποιος γνωρίζει περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ ας με διαφωτίσει.

 

Ευχαρίστω πολύ

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον έχεις όλα τα δικαιώματα των Διπλωματούχων Μηχανικών, πλην όλων αυτών που έχουν σχέση με δημόσιο.

 

Για Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς πχ, μπορείς μάλλον να βγάλεις άδεια μελετών Η/Μ εγκαταστάσων κλπ (για ιδιωτικα έργα μονον όμως) από τη Νομαρχία με την "προσωρινή" άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που σου χορηγεί το ΤΕΕ και μόνον με την απόφαση ισοτιμίας (χωρίς την αντιστοιχία).

 

Συνήθως αποκλεισμός από μελέτες-έργα δημοσίου είναι πρόβλημα για τους Πολιτικούς Μηχανικούς περισσότερο που έχουν νταλαβέρια με το δημόσιο, πιθανώς και ως ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και ως ιδ. υπάλληλοι σε εταιρίες που αναλαμβάνουν δημόσια έργα. Μητρώα Μελετητών, μελετητικά πτυχία, τάξεις κλπ κλπ ξεχάστε τα χωρίς την αντιστοιχία.

 

Πάντως μην κράζεται πολύ το κακό Ελλαδιστάν... για δείτε πχ στον Καναδά, που απέχει παρασάγκας από "-σταν", τι συμβαίνει με τα επ. δικαιώματα των Μηχανικών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.