Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατάργηση επαγγελματικών δικαιωμάτων


Recommended Posts

Ευτυχώς που ΔΕΝ ασχολήσε με τα κοινά....

από την άλλη εγώ πιστεύω ότι δυστυχώς που δεν ασχολειται με τα κοινά γιατί το δελτίο του ΤΕΕ θα γινόταν ανάρπαστο σε αναγνωσιμότητα

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 49
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
Όσον αφορά τους μηχανικούς τι εννοείς? ότι άλλος κάνει την μελέτη και άλλος την υπογράφει? Συμφωνώ ότι γίνεται συχνά αυτό αλλά είμαι σίγουρη ότι πρώτα ελέγχεται η μελέτη πριν υπογραφεί. Και στο κάτω κάτω αυτός που υπογράφει βρίσκει τον μπελά του, οπότε οι περισσότεροι προσέχουν που βάζουν.............. την υπογραφή τους.

 

Δυστυχώς αυτός που υπογράφει (σε αυτές τις περιπτώσεις) κατά κόρον δεν ελέγχει. Όσοι είναι έξω στην αγορά ξέρουν και την τιμή της σφραγίδας. Πάντα βέβαια είναι μετά από γνωριμία και αφού σε έχει εκτιμήσει και εμπιστευτεί, υποτίθεται... Έλεγχος πάντως δεν υπάρχει.

Όσο για το αν βρίσκει κανείς το μπελά του, στην Ελλάδα δεν έχουν φόβο οι μηχανικοί. Ολόκληρες πολυκατοικίες, γέφυρες, εργοστάσια έχουν πέσει και έχει σκοτωθεί και κόσμος μάλιστα. Μπήκε κανείς μηχανικός μέσα;

Link to comment
Share on other sites

τα πάντα όλα..

γεια σου ρε Bastisk εγώ είμαι μαζί σου...

και γι' αυτό θα προχωρήσω και άλλο το συλλογισμό σου.

προτείνω να καταργηθούν και οι μηχανικοί. τι τα θέλουμε τα κτίρια?

στατική, σκυρόδεμα, μεταλλικές,αντισεισμικός... μπούρδες.

πάμε πάλι πίσω στις σπηλιές.

άριστη στη βραχομηχανική η φύση δεν χρειάζονται οι μηχανικοί σου λέω.

 

προχώρα και εγώ μαζί σου.

Link to comment
Share on other sites

Με ποιο τροπο να καταργηθουν;

Δηλαδη εννοεις οτι απο δω και περα θα ειμαι αρρωστος και θα πηγαινω σε ενα ιατρειο αλλα κατα πασα πιθανοτητα αυτος που θα με εξετασει δε θα εχει τελειωσει ουτε το δημοτικο;

Ή μηπως εννοείς οτι θα πηγαινω σε δικηγορο ο οποίος δε θα ξερει ουτε καν να διαβασει και θα κανει υποθεσεις για τη νομοθεσια οπως ο περιπτερας στη γωνία;

Μηπως εννοεις οτι θα θελω να φτιαξω μια βιοτεχνια και ο ηλεκτρολογος που θα μου κανει τις μελετες φωτισμου, μελετες φορτιων, μελετες ασφαλειας της εγκαταστασης και του προσωπικου θα αγνοει ακομα και το νομο του ohm;

 

Η νομοθεσια στην Ελλαδα δεν εφαρμοζεται, κανενας δε μπαινει φυλακη κανενας δεν πληρωνει την ανευθυνοτητα του. Όμως ακομα κι ετσι εχω μια σχετικη εμπιστοσυνη οτι αν παω σε ενα γιατρειο αυτος που θα με εξετασει θα καταφερει με τα ακουστικα να διαγνωσει αν εχω ή όχι βρογχιτιδα, πριν αυτη γινει πνευμονια.

Οταν έχεις σπουδασει κατι, το σεβεσαι λιγο παραπανω, παρολο που κι αν δε το σε σεβαστεις δε θα εχεις κυρωσεις με τα σημερινα δεδομενα.

Link to comment
Share on other sites

Μηπως εννοεις οτι θα θελω να φτιαξω μια βιοτεχνια και ο ηλεκτρολογος ........θα αγνοει ακομα και το νομο του ohm;

Θα βρει όμως εφαρμογή για ν-οστή φορά, ο νόμος του merphy

Link to comment
Share on other sites

Θα βρει όμως εφαρμογή για ν-οστή φορά, ο νόμος του merphy

Σιγουρα.

 

Σε καποιο μυνημα πιο πανω αναφερθηκε οτι η καταργηση των επαγγελματικων δικαιωματων ταιριαζει με την ελευθερη αγορα.

Αυτο ειναι εντελως λαθος. Η παρανοηση δημιουργειται επειδη ο Ελληνας δεν ξερει τι ειναι "ελευθερη οικονομια", τι ειναι "ελευθερη αγορα". Δεν εχει ιδεα τι ειναι.

Ενα πρωι ξυπνησαμε και το ψωμι απο 1,60 ειχε παει 2 ευρω. Ολοι στο φουρνο ελεγαν: "Ελευθερη οικονομια" δε θελαμε, θα τη λουστουμε τωρα.

Ενα πρωι ξυπνησαμε και το κουρεμα απο 8 ευρω ειχε παει 10. Ολοι ελεγαν "ελευθερη οικονομια δε θελαμε;".

 

Θελω να σας πληροφορησω οτι η ελευθερη οικονομια ειναι ακριβως το αντιθετο απο αυτο που νομιζει ο Ελληνας. Στην "ελευθερη οικονομια" οταν 2 ή παραπανω ατομα-καταστηματα-επιχειρησεις συνενοηθουν για τις τιμες, αυτοματως οδηγουνται στον εισαγγελεα. Στην Ελλαδα εχουμε συλλογο αρτοποιων που επισημως κανονιζει τις τιμες στο ψωμι, εχουμε συλλογο κουρεων που κανονιζει τις τιμες, εχουμε συλλογο, βενζινοπωλων που κανονιζουν τις τιμες (δεν ειναι τυχαιο που σε καποιες περιοχες η τιμη ειναι 15 λεπτα ανεβασμενη σε ολα τα βενζιναδικα), εχουμε συλλογο εφοπλιστων που κανονιζουν τα εισητηρια.

Σε ενα ευνομουμενο κρατος με ελευθερη οικονομια αυτοι οι συλλογοι θα ειχαν εξαφανιστει, και οποιος τολμουσε να συννενοηθει για τις τιμες θα εκλεινε το μαγαζι του απο τα προστιμα. Η "ελευθερη οικονομια" ειναι ενα οργανωμενο συστημα με κανονες. Η ασιδωτη, ακανονιστη οικονομια ειναι ενα συστημα χωρις κανονες που καθενας κανει οτι θελει. Για να ακριβολογω δεν ειναι καν συστημα.Για να εφαρμοστει οποιοδηποτε συστημα πρεπει το κρατος να ελεγχει αν τηρουνται οι κανονες. Αν το κρατος δεν ελεγχει, τοτε ολα τα συστηματα καταλληγουν σε αυτο που εχουμε σημερα, που δεν ειναι συστημα.

Επαγγελματικα δικαιωματα υπαρχουν σε ολο τον κοσμο. Ειναι αδιανοητο σε μια οργανωμενη κοινωνια ο καθενας να δηλωνει οτι θελει χωρις επιπτωσεις. Αν γινει αυτο τοτε δε μιλαμε για οργανωμενη κοινωνια. Δε μπορουμε επισης να μιλαμε για "ελευθερη οικονομια" διοτι στην "ελευθερη οικονομια" βασικο στοιχειο ειναι ο ανταγωνισμος για να πεσουν οι τιμες, ο υγειης ανταγωνισμος ομως. Αν ερχεται καποιος ο οποιος εχει τελειωσει το δημοτικο και δηλωνει ιατρος τοτε ο ανταγωνισμος θα ειναι αθεμιτος. Δε μπορει ο γιατρος που τελειωνει σπουδες στα 30 του να ανταγωνιστει σε τιμες καποιον που δεν εχει σπουδασει τιποτα. Επιπλεον το κρατος θα χασει τεραστια ποσα αν οι ασθενεις αντιμετωπιζονται απο μη γιατρους ή αν τα σπιτια μελετωνται απο μη μηχανικους.

Ο ανταγωνισμος στο συστημα της ελευθερης οικονομιας προϋποθετει καποιες προδιαγραφες για τα προϊοντα και τις υπηρεσιες, με νόμους. Δηλαδη σε καμια περιπτωση δεν ειναι "ελευθερη οικονομια" το να ριξει 1 βενζιναδικο την τιμη της βενζινης σε σχεση με τα υπολοιπα αλλα ταυτοχρονα να τη νοθευει με νερο ή με πετρελαιο. Αν συμβει κατι τετοιο το βενζιναδικο θα κλεισει απο το κρατος χωρις δευτερη σκεψη, δε θα του πουνε μπραβο που κατεβασε την τιμη.

"Ελευθερη αγορα" είναι συγκεκριμενο συστημα με κανονες και νομους, που για να λειτουργησει απαιτειται ελεγχος. Δεν πρεπει να συγχεεται με την οικονομια που εχει αφαιθει στην τυχη της.

 

Τα κλειστα επαγγελματα ειναι αυτα που πρεπει να ανοιξουν, οχι να καταργηθουν τα επαγγελματικα δικαιωματα. Δηλαδη ειναι αντιθετο στην "ελευθερη οικονομια" να δινονται αδειες μονο σε συγκεκριμενο αριθμο φαρμακειων, ειναι όμως συμφωνο και απαιτειται ελεγχος αν το φαρμακειο ανοιγει απο φαρμακοποιο που έχει νόμιμα την αδεια του φαρμακοποιου. Ειναι αδιανοητο να κανονιζει κεντρικη εξουσια τις αμοιβες των μηχανικων αλλα επιβαλεται αυτος που βαζει σφραγιδα μηχανικου να κατεχει νομημα το δικαιωμα αυτο.

Σε ενα ευνομουμενο κρατος με "ελευθερη οικονομια" θα υπαρχει ανταγωνισμος μεταξυ των μηχανικων οσον αφορα τις τιμες, αλλα δεν θα διανοειται κανεις να ριξει την τιμη σε επιπεδο που να αναγκαζεται να ριξει και την ποιοτητα του τελικου προϊόντος-υπηρεσιας. Δηλαδη ειναι συμφωνο με την " λευθερη οικονομια" να σου πει ενας μηχανικος 10.000 ευρω για μια αδεια, και ο διπλανος να σου πει 7.000 ευρω, αλλα αν εκεινος με τις 7.000 ευρω φτιαξει μια προχειρη, επικυνδινη κτλ μελετη τοτε πρεπει αυτοματως το κρατος να του αφαιρει την αδεια και αυτος ο ανθρωπος να μην ξανακανει το μηχανικο.

Link to comment
Share on other sites

Παίρνω την ευκαιρία να υπενθυμίσω ότι σύμφωνα με την wikipedia

...o οικονομολόγος Λουντβιχ φον Μίζες (σ.σ. δεν κάνω πλάκα) ισχυρίζεται ότι η οικονομία της αγοράς (δηλαδή η ελεύθερη οικονομία) παραμένει ελεύθερη (σ.σ και όχι κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία) ακόμη και αν η κυβέρνηση επεμβαίνει στις τιμές

 

H αλήθεια :smile: είναι ότι έχουμε παρεξηγήσει πράγματα και έννοιες όπως

η ελεύθερη οικονομία

το ελεύθερο πάρκινγκ

η ελεύθερη κατασκήνωση

η ελεύθερη έκφραση

ο ελεύθερος έρωτας

η ελεύθερη και ωραία

και γενικά ό,τι αρχίζει με το "ελεύθερο"

Θα πρέπει να φταίει το "Ελευθερία ή θάνατος" που το παρεξηγήσαμε μάλλον.

Ρε πατριώτες, οι αγωνισταί του 21 λέγανε Ή, όχι ΚΑΙ !

Link to comment
Share on other sites

Παίρνω την ευκαιρία να υπενθυμίσω ότι σύμφωνα με την wikipedia

...o οικονομολόγος Λουντβιχ φον Μίζες (σ.σ. δεν κάνω πλάκα) ισχυρίζεται ότι η οικονομία της αγοράς (δηλαδή η ελεύθερη οικονομία) παραμένει ελεύθερη (σ.σ και όχι κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία) ακόμη και αν η κυβέρνηση επεμβαίνει στις τιμές

!

 

Εμένα πάντως μου θύμησε τον άλλον, αυτόν με τις τάσεις!!!! :D

 

Σχετικά με το θέμα, τι κάθεστε και ασχολείστε? Γράφει ο καθένας ότι του έρθει και μετά χαμός....

 

Κι όσο για το ο "διευθυντής ξεκίνησε από εργάτης", ξεχνάμε κάτι πολύ απλό: Έξω παίζουν πολλά σεμινάρια και γενικά ο κόσμος είναι εξιδεικευμένος ο καθένας στον τομέα του και συνεχώς μαθαίνει (ειδικά σε μεγάλες εταιρείες)... Για να πάρει την θέση του διευθυντή αυτός που ξεκίνησε ως εργάτης, γιατί δεν μας λέει ο φίλος μας που ξεκίνησε το παρών θέμα, πόσα σεμινάρια και τη εκπαίδευση του έκανε η εταιρεία?

 

Εμπειρία και εκπαίδευση πάνε πακέτο...

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι κάποιοι ζουν στα παραμύθια του χόλιγουντ όπου ο καλός και τίμιος προοδεύει μέσα από την σκληρή εργασία...

Ότι στην ελεύθερη αγορά ο σωστός προοδεύει και το κράτος είναι πανταχού παρόν και προασπίζει τα συμφέροντα του κόσμου...

Ότι οι μεγάλες εταιρίες μόνο που δεν αγοράζουν Ferrari στους εργάτες...

Που ζείτε ρε παιδιά? Έχετε δουλέψει ποτέ, έχετε πάρε δώσε με εταιρίες?

Ξεχάσατε ήδη ότι την Lehman Brothers λίγες μέρες πριν βαρέσει κανόνι οι ΄΄μεγάλες εταιρίες΄΄ την έδιναν για ΄΄ισχυρή αγορά΄΄ προκειμένου να ξεφορτώσουν τα παλιόχαρτα?

Αυτή είναι η ελέυθερη αγορά, τι περιμένετε, να δουλεύεις 8ωρο και να πάρεις Audi, μεζονέτα και σκάφος με τον μισθό σου?

Ακόμα παπαγαλίζετε τις αμερικανιές που μας πουλούν?

Διαβάστε τα νομοσχέδια, τις ευρωπαικές οδηγίες, τις συστάσεις των οικονομολόγων και θα καταλάβετε...

Τα ίδια έλεγαν κι οι δημοσιογράφοι του Ε.Τ. και τώρα λούστηκαν ΄΄Ελεύθερη Αγορά΄΄, Ή περίμεναν ότι θα μοιράσουν το μέλι με την Γιάννα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.