Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόγραμμα OΑΕΔ για νέους ελεύθερους επαγγελματίες - επιστήμονες (2009 & 2010)


Recommended Posts

(ανοίγω καινούργιο thread γιατί έχουμε 2009 πλέον)

 

 

Καλημέρα σε όλους,

 

Θα ήθελα να ρωτήσω αν πιστεύετε ότι είναι κάπως αργά για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών - Νέοι Επιστήμονες Έτους 2009 του ΟΑΕΔ, καθότι είναι ήδη σχεδόν 2 μήνες που έχει ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων.

 

Δυστυχώς μόλις πρόσφατα έγινα μέλος του ΤΕΕ και συνεπώς δεν είχα δικαίωμα να κάνω νωρίτερα την αίτηση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

 

Τώρα όμως διστάζω καθώς ο αριθμός των 6000 θέσεων ίσως να έχει ήδη συμπληρωθεί, οπότε υπάρχει ο κίνδυνος να μη γίνει δεκτή η αίτησή μου!

 

Πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να καθυστερήσω την Έναρξη Επαγγέλματος μέχρι την αρχή του 2010, οπότε να προλάβω το αντίστοιχο πρόγραμμα του έτους και να κάνω την αίτηση συμμετοχής εγκαίρως!

 

Η δική σας γνώμη ποιά είναι; Να περιμένω ή μήπως ακόμα προλαβαίνω να κάνω την αίτηση χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο; Είναι σίγουρο ότι θα βγει αντίστοιχο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για το 2010;

 

 

Ευχαριστώ,

Leonardo

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οχι και 2 μηνες που ξεκινησε. Αν δεν κανω λαθος τελη Ιουνιου ξεκινησε η υποβολη των αιτησεων. Διαβασε αυτο http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=1063&page=20 προς τα πισω, ή ξεκινησε το απο την αρχη και θα σου λυθουν πολλες αποριες.

Link to comment
Share on other sites

Οι αιτήσεις άρχησαν από 25 Μαίου , άρα όπως τα λές και εσύ το πρόγραμμα έχει ήδη 2 μήνες. Άλλά μέχρι στιγμής δε νομίζω να έχει ξεκινήσει σε κανέναν η διαδικασία. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο ας απαντήσει.

Link to comment
Share on other sites

Φίλη μου έκανε την αίτηση μέσα Ιουνίου (το γραφείο το άνοιξε στο κέντρο), και παραδόξως την προηγούμενη βδομάδα έγινε και η έγκριση. Μάλιστα οι του ΟΑΕΔ θέλανε να κάνουν την έγκριση δύο ημέρες μετά την προέγκριση (!), και μάλιστα πιέζανε αρκετά (φαίνεται για να μην τους πιάσει ο Αύγουστος), κάτι που τελικά βόλεψε και την φίλη μου.

Εννοείται έχεις δικαίωμα μέχρι και 30 ημέρες από την προέγκριση να κλείσεις το ραντεβού για την έγκριση. Όσο για την περίπτωσή σου, γνώμη μου είναι να την ξεκινήσεις μιας και είναι ακόμα "φρέσκο".

Αν σκέφτεσαι το ρίσκο, μπορείς αν θέλεις να κάνεις αίτηση (+ την online) στον ΟΑΕΔ για υπαγωγή στο πρόγραμμα (αφού έχεις κάνει έναρξη επαγγέλματος και γενικά να πληροίς όλες τις προϋποθέσεις) και να περιμένεις να κάνεις τα €6Κ έξοδα στο διάστημα μεταξύ προέγκρισης και έγκρισης για μείωση του ρίσκου. Καλό θα είναι να ξέρεις τί θέλεις ώστε να μην τρέχεις τελευταία στιγμή να τα πάρεις / παραλάβεις.

Ειδικά αν έχεις δικό σου χώρο, ουσιαστικά δεν έχεις και καμμιά "ζημία" αν τελικά πάει κάτι στραβά (απίθανο κατά την γνώμη μου).

Link to comment
Share on other sites

Αληθεια??? Εγω πάντως εχω κανει την αιτηση 1η Ιουνιου και ακομα στην επεξεργασια λεει οτι ειμαι. :(

(Κι εγω στο κεντρο το γραφειο... --αλλα της Θεσσαλονικης..χεχε!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το αν είναι νωρίς ή αργά να υποβάλλει κάποιος αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα ΝΕΕ 2009 εξαρτάται και από την περιοχή-Νομό στον οποίο θα δραστηριοποιηθεί.Κι εγώ σκοπεύω να κάνω αίτηση την προσεχή βδομάδα."Επί τη ευκαιρία" θα θελα να ρωτήσω κάτι.Στην ηλεκτρονική αίτηση που συμπληρώνουμε, υπάρχει πεδίο με τίτλο επιχειρηματικό σχέδιο.Μπορεί κάποιος, που γνωρίζει, να πει δυο λόγια για το τί γράφουμε;

Link to comment
Share on other sites

Στην ηλεκτρονική αίτηση που συμπληρώνουμε, υπάρχει πεδίο με τίτλο επιχειρηματικό σχέδιο.Μπορεί κάποιος, που γνωρίζει, να πει δυο λόγια για το τί γράφουμε;

 

Έχει ξανασυζητηθεί στο θέμα της Επιδότησης ΟΑΕΔ 2007.

Link to comment
Share on other sites

Στην ηλεκτρονική αίτηση που συμπληρώνουμε, υπάρχει πεδίο με τίτλο επιχειρηματικό σχέδιο.Μπορεί κάποιος, που γνωρίζει, να πει δυο λόγια για το τί γράφουμε;

 

Προφανώς, ό,τι γράφει ο κωδικός στην έναρξη επαγγέλματος. Για ένα μηχανολόγο π.χ. ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να θέλουν "ποιηματάκι" gnusselt,έστω 2-3 "στιχάκια",γι αυτό ρωτάω.

 

Το παρακάτω κείμενο συνιστά επιχειρηματικό σχέδιο ή έστω το προσσεγγίζει;

"Κύρια δραστηριότητα του ατομικού τεχνικού γραφείου θα είναι η παροχή υπηρεσιών μηχανικού και πιο συγκεκριμένα η εκπόνηση ελεγχόμενων ή και προαιρετικών μελετών για λογαριασμό ιδιωτών,καθώς και η επίβλεψη κατασκευών.Για το σκοπό αυτό το γραφείο θα οργανωθεί κατάλληλα και θα εφοδιαστεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό όπως ηλεκτρονικός υπολογιστής τελευταίας γενιάς και τα αναγκαία προγράμματα-λογισμικό."

Ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.