Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ποσοστά συνιδιοκτησίας - Κατανομή χιλιοστών


gio

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 307
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...

Στο παράδειγμα του ΦΕΚ 1296, Β/16.12.1977 καθώς και στον αλγόριθμο που πολύ ωραία αναπτύσσει ο Χάρης στο
http://www.michanikos.gr/topic/745-%CE%A0%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AE-%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD/page-2
για τα χιλιοστά ανελκυστήρα ΔΕΝ γίνεται πουθενά λόγος ότι οι τύποι αυτοί ΔΕΝ εφαρμόζονται αν οι όροφοι είναι άνισοι πχ έχουμε ένα ρετιρέ με παραπάνω μπαλκόνια και έτσι καθαρά (και μικτά) έχει λιγότερα τμ από τους άλλους ορόφους.
Η φύση των τύπων θέλουν αποτέλεσμα αναλογικότητας ως προς τον όροφο με τους κατάλληλους συντελεστές ορόφου ki και αναλογικότητας ως προς τα τμ του κάθε διαμερίσματος. Από την στιγμή που δεν έχουμε ίσους ορόφους και παίρνουμε το πηλίκο "xi = ki / Σ(ki) για i=1->n (n=το πλήθος των ορόφων)" σύμφωνα με τον Χάρη ή όπως το ίδιο λέει ρητά ο παραπάνω νόμος "Αθροίζουμε άρχικά τους ανωτέρω συντελεστάς των ορόφων της πολυκατοικίας και το άθροισμα αυτό το παίρνουμε σαν παρανομαστή κλάσματος μέ αριθμητή τόν αντίστοιχο συντελεστή κάθε ορόφου." έχουμε κάνει λάθος γιατί σε άνισους κατά τμ ορόφους "φορτώσαμε" συντελεστή επιβάρυνσης αδιαφορώντας για την ανισότητα ορόφων, πχ αν ο τελευταίος όροφος είναι ο τρίτος και είναι μόλις 1 τμ ενώ οι άλλοι 100τμ, του φορτώσαμε περισσότερα χιλιοστά με k3=1.2 από κάθε άλλον όροφο (άρα και διαμέρισμα)! Ή πολύ απλά σε μία πολυκατοικία πχ τριων ορόφων που ο τρίτος είναι 1 τμ και οι υπόλοιποι 100τμ δείτε τί θα βγάλει ο παραπάνω τύπος για το διαμέρισμα-όροφο 1ος τμ στον τρίτο!

 

 

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΙΛΙΟΣΤΩΝ ΑΝΕΛΚΥΣΤΉΡΑ ΣΕ ΑΝΙΣΟΥΣ ΟΡΟΦΟΥΣ

 

 

 

Έστω Ορi το εμβαδόν του ορόφου i. Θέλουμε τα ποσά Πi που πληρώνει ο κάθε όροφος να είναι ανάλογα του συντελεστή ορόφου ki και του εμβαδού του ορόφου Oρi. Επομένως έχουμε εξ' ορισμού για n ορόφους:

 

Π12+...+Πi+...Πn=Π<=>c·(k1·Oρ1+k2·Oρ2+...+ki·Oρi+...+knOρn)=Π (1)

όπου c είναι η σταθερά αναλογίας (μετατροπής μονάδων).

 

Για να βρούμε τα χιλιοστά κάθε ορόφου και ύστερα τα χιλιοστά κάθε διαμερίσματος έχουμε Π=1000 και από την (1) c=Π/(k1·Oρ1+k2·Oρ2+...+ki·Oρi+...+knOρn). (2)

 

Αν θέσουμε Σ=(k1·Oρ1+k2·Oρ2+...+kiOρi+...+knOρn), η (2) γίνεται c=Π/Σ. (3)

Επειδή το ποσό που θα πληρώσει ο i όροφος είναι Πi=c·ki·Oρi , (4)

όπου η (4) για Π=1000, χιλιοστά δηλαδή, γίνεται χρησιμοποιώντας και την (3):

Πi=1000·ki·Oρi/Σ (5)

 

Συνεπώς τα χιλιοστά ανελκυστήρα Δij του διαμερίσματος j στον όροφο i είναι:

Δijij·Πi/Ορi , όπου Εij το εμβαδόν του διαμερίσματος. (6)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Στην περίπτωση πίνακα κατανομής χιλιοστών για σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών προφανώς θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το υπόλοιπο συντελεστή δόμησης για τη σύνταξη του. Για τον υπολογισμό της μελλοντικής δόμησης, η οποία θα πρέπει να γίνει βάση ΝΟΚ, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η ευεργετική διάταξη του κλιμακοστασίου (μελλοντικού και υπαρχόντος)που δεν μετρά στο σ.δ? Τι γίνεται στην περίπτωση που έχει υπαχθεί στο 4178/13 υπόγειος χώρος? Αφαιρούνται τα τετραγωνικά αυτού από το υπόλοιπο της δόμησης? 

Edited by Chris Fragkos
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Καλησπέρα,

Μη έχοντας βρεί, μετά από λίγο ψάξιμο, αντίστοιχη απάντηση θα ήθελα να θέσω το εξής:  Πρόκειται να γίνει  σύσταση σε διώροφο γωνιακό του 1960  με Σ.Δ=3,0.  Η εξάντληση του Σ.Δ  ως  υψούν δεν μπορεί παρά κατά το μισό περίπου να γίνει λόγω των υποχρεωτικών ρετιρέ από το ιδεατό στερεό. Κατ επέκταση προσθήκη επίσης δεν μπορεί να γίνει και λόγω συνύπαρξης άλλου ισογείου  κτίσματος. Έχω ενημερώσει σχετικά και το γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες που έχουν καταλήξει σε μία μελλοντική κατεδάφιση όλων και ανοικοδόμηση νέας πολ/κίας.

 

Είναι όμως σωστό να αναφερθεί στον πίνακα χιλιοστών της σύστασης ως υψούν  κάτι που δεν μπορεί να υλοποιηθεί ;;;

Edited by Anton_civeng
Link to comment
Share on other sites

μαλλον κανουν σημερα την συσταση

ειτε γιατι πρεπει να το γραψουν στο κτηματολογιο

ειτε γιατι , χωρις συσταση,   στο ΕΝΦΙΑ "χρεωνονται" με ολα τα τμ. δλδ και τα μικτα.

 

Σε μια κανονικη οικοδομη  θα επρεπε να υπολογισεις τις αντικειμενικες καθε χωρου και μετα να τις αντιλογισεις σε χιλιοστα

Εδω εχεις χτισει -εστω- το 30% της δομησης.... αρα το "συστημα" σου βγαζει  απο μονο   του  υπολοιπα συντελεστη 0,70  και υπολογιζει μονο  του την αξια...

[οπως στο επισναπτομενο εντυπο 3]

 

Επομενως, ουσιαστικα ειτε βαλεις 100 χιλ σε καθε οροφο ειτε 200, ο υπολοιπομενος σδ ειναι που υπολογιζεται στον ΕΝΦΙΑ  αυτοματα  επι  των   τμ. που απεμειναν

 

Το μονο που μπορει να  γινει ειναι να  συσταθει η ΟΙ

και   να παρει  το ισογειο ..τα εστω 150  τμ .150 χιλ. ο οροφος αλλα 150 χιλ και το οικοπεδο...700 χιλ.

 

[ολα σε ξεχωριστη γραμμη   στο Ε9]

 

και κατα την καταχωρηση του οικοπεδου  στο Ε9, θα γραφει οικοπεδο - εστω-  300 τμ. με ποσοστο ιδιοκτησιας  αυτο που εχει  ο   δηλών,  

και θα συμπληρωθει το εμβαδον των υφισταμενων κτισματων, που αφαιρουνται αυτοματα..και να μπουν οι διαφοροι μειωτικοι συντελεστες που οριζει το ΕΝΦΙΑ, για να μειωσει την αξια του   [υπολοιπου]   ...."οικοπεδου"

 

[το επισυναπτομενο Ε3 εχει ενα μικρο λαθος στο "315" αλλα δεν αλλαζει την ουσια]

Ε3_υπόλοιπο δόμησης οικοπέδου-1.pdf

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Σ ευχαριστώ για την απάντηση, επί του προκειμένου δεν πρόκειται για το ΕΝΦΙΑ αν και πολύ χρήσιμα αυτά που μου έστειλες.  Η σύσταση βασικά γίνεται λόγω κληρονομικής μεταβίβασης του ακινήτου βάσει 3 σχετικών διαθηκών (!) από την μητέρα σε δύο τέκνα.  Το υψούν μαζί με το διαμ/μα α΄ορόφου το έδωσε στο  ένα τέκνο. Ο πίνακας της σύστασης δεν έχει ιδιαιτερότητες παρά αυτό που ανέφερα (και προβληματίζομαι) για την αδυναμία υλοποίησης του “υψούν”  επί του υφισταμένου λόγω οικοδομικού κανονισμού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.