Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ρυθμιστές πίεσης


Perifanos

Recommended Posts

Εξαρταται.

 

Αν δεν εχουμε ροη στο σωληνα θα δειξουν το ιδιο.

 

Αν εχουμε ροη η διαφορα των ενδειξεων τους θα ισουται με την πτωση πιεσης στη βανα για την συγκεκριμενη ταχυτητα ροης υγρου.

Link to comment
Share on other sites

Κυριάκο συμφωνώ.

Η ερώτηση απευθυνόταν στον nikxan που πιστεύει οτι

"αυτο που επισης μπορεις καλλιστα να καταφερεις με την λιιιγο κλειστη βανα, ειναι να μειωσεις την παροχη και μονο, δηλαδη τα λιτρα/ωρα. ΟΧΙ ομως την πιεση. "

Link to comment
Share on other sites

φιλε ariss, η πιεση η πιεση ειναι μανομετρικο μεγεθος. αν βαλεις ενα μανομετρο πριν την βανα, ενα πανω στην βανα, και ενα μετα την βανα, ακομα και οταν υπαρχει και ροη, θα δεις οτι οι διαφορες θα ειναι πολυ μικρες, αλλα λογω τοποκης πτωσης πιεσης πανω στην βανα. απλα αυτο που μειωνεται, ειναι ο ογκος του νερου που περναει, δηλαδη τα λιτρα ανα ωρα. ενω αυξανεται και η ταχυτητα του. αυτο συμβαινει επειδη το νερο τεινει να διατηρει την κινητικη του ενεργεια. στο λεω, επειδη εχω βαλει αρκετους μειωτες στην ζωη μου, σε διαφορες εφαρμογες, οπου και σαν περιεργεια αν θες, πριν τοποθετησω τον μειωτη, εβλεπα και τι αλλαζει και με την βανα στην μισοκλειστη θεση. ευχαριστω για τον χρονο σας, και συγχωρειστε με αν κανω λαθος.....

να ειστε καλα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε nikxan,

Δεν τίθεται θέμα συγχώρεσης, δεν είμαι ο πάπας.

Απλά η βάνα μειώνει και την πίεση. Αν βάλεις ένα μανόμετρο πριν και μετά και έχεις τη βάνα σχεδόν κλειστή, η διαφορά θα είναι τεράστια.

Δεν αμφιβάλω ότι έχεις βάλει πολύ περισότερους μειωτές απο μένα στη ζωή σου αλλα αυτο που λες δεν ισχύει. Τουλαχιστον σύμφωνα με τον Bernouli.

Ας βοθήσουν και οι συνάδελφοι γιατι δεν είμαι αλάθητος.

Παντα καλοπροέρετα, κιεσυ να σαι καλα.

Link to comment
Share on other sites

Μα η βανα μειωνει την πιεση οσο εχουμε ροη. Οταν σταματησει η ροη καποια στιγμη οι πιεσεις θα εξισωθουν. Αυτο δεν λενε πιο πανω και τα αλλα μελη?

Link to comment
Share on other sites

η μισοκλειστη βανα, δεν μπορει να μειωσει την πιεση, εστω στο επιθυμητο σημειο, γιαυτο και μπαινουν οι μειωτες, οι οποιοι την μειωνουν, αλλα και την κρατανε και σταθερη κατα το δοκουν. επειδη ουσιαστικα η ροη του νερου δεν ειναι ποτε σταθερη, και ποτε σταματαει, ποτε ρεει, η βανα δεν μπορει να κρατησει την πιεση σταθερη. οποτε με τον μειωτη ασχετα απο την ροη, την ταχυτητα και την παροχη, την κραταει σταθερη. οποτε, ας δεχτουμε οτι οσο υπαρχει ροη, η μισοκλειστη βανα μειωνει την πιεση, εστω και αναξιοπιστα, αλλα εφοσον υπαρχουν διακυμανσεις στις ροες, ο μειωτης ειναι η πιο σωστη λυση. επισης, σε αντιπαραθεση με τον αυτοματο πληρωσης, οποιος ουσιαστικα κανει την ιδια δουλεια με τον μειωτη, ο μειωτης αφηνει πιο πολυ ποσοτητα νερου να περασει, αλλα ομως δεν εχει ενσωματωμενη βανα και βαλβιδα αντεπιστροφης, τα οποια εχει ο καθε μειωτης....

εχω παθει την πλακα μου, οι γνωμες και οι εξηγησεις που δινοντε εδω μεσα, ειναι απιστευτες, πραγματικα ενημερωνωμαι για πολλα πραγματα πανω στην τεχνολογια, την οποια τελικα οσο και αν ακολουθει κανεις, παντα μπορει να μαθει και κατι αλλο. το σαιτ ειναι πραγματικα απιστευτο και πληρεστατο!!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

 Συγνώμη που ανοίγω παλιό θέμα μα έχω λύση στο ερώτημα.

Η απάντηση είναι, αν δεν την έχετε βρει ήδη, ότι αφού δεν πρόκειται για ένα κλειστό σύστημα, και η σωλήνα που τροφοδοτείται δεν είναι της τάξης των χιλιοστών, μια απλή βάνα σου κάνει την δουλειά. Εξηγώ.

Με μισόκλειστη την βάνα, η ηλεκτροβάνα που βρίσκεται πιθανόν μετά, θα δέχεται 4 bar. μόλις ανοίξει η ηλεκτροβάνα, το όλο σύστημα θα δεχτεί 4 bar, στιγμιαία όμως.

Μέχρι να φτάσει στα ποτιστήρια, θα έχει εξισωθεί με τις ρυθμίσεις της βάνας.

Extra. Για να μην έχεις πολύ διαφορά πίεσης ανά κόμβο, να τροφοδοτείς όσο λιγότερα στοιχεία γίνεται, και είσαι καλυμμένος. πάρε έναν προγραμματιστή ποτίσματος με 2-3 ηλεκτροβάνες και είσαι άρχοντας.

Ούτως ή άλλως τα ποτιστήρια σου επιτρέπουν μια μικρή ρύθμιση από μόνα τους.  

 

Παρακαλώ, συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας.

Ευχαριστώ, hkamp.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Οι βάνες δεν πρέπει να είναι σε ενδιάμεσες θέσεις βάσει οδηγιών από τους κατασκευαστές τους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.