Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια κατεδάφισης αυθαιρέτου


Recommended Posts

καλησπέρα,

είμαι καινούριο μέλος και ήθελα να θέσω το εξής ερώτημα. Σε οικόπεδο, στο οποίο υπάρχουν μία αυθαίρετη κατοικία και μία αυθαίρετη αποθήκη, ο ιδιοκτήτης θέλει να μεταβιβάσει το 1/2 του οικοπέδου στην κόρη του (πριν την κατεδάφιση) και στη συνέχεια στο τμήμα αυτό να ανεγερθεί κτίριο καταστήματος. Θα εκδοθεί άδεια κατεδάφισης για τα δύο αυθαίρετα κτίσματα? Τι είναι ορθότερο να γίνει?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα,

εγω θα ήθελα νε ρωτήσω αν σε ένα οικόπεδο υπάρχει μαζί με τη νόμιμη κατασκευή και ένα αυθαίρετο τμήμα και ο σημερινός ιδιοκτήτης θέλει να βγάλει αδεια κατεδάφισης του αυθαιρέτου ποιά είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω?

Link to comment
Share on other sites

Moνο το αυθερετο θελει να γκρεμισει??? Αφου ειναι αυθερετο το γκρεμιζει "ετσι"....

 

Ερωτηση κ απο μενα... Για αδεια κατεδαφισης παλαιας οικιας-ερειπιο (τουλαχιστον 100ετων χωρις καμια αρχιτεκτονικη αξια) θελω για την πολεοδομια "Βεβαιωση Παλαιότητας". Απο το Δημο Σφακιων μου λενε οτι πλεον δεν βγαζουν τετοιες βεαβαιωσεις και δεν γνωριζουν που πρεπει να απευθυνθω. Μου ειπαν και για την ΕΓΚ 39 25-8-2008 την οποια δεν εχω βρει συμφωνα με την οποια δεν επιτρεπεται στους δημους να δινουν τετοιες βεβαιωσεις...Καμια ιδεα????

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με την βεβαίωση παλαιότητας, διάβασε το παρακάτω τμήμα παλαιότερης συζήτησης:

Νομιμοποίηση κτίσματος προ του 1955

Link to comment
Share on other sites

Ειναι μεγάλη εταιρία και θελουν να γίνουν όλα σύμφωνα με τους νόμους. Δε θέλουν να το ρίξουν παράνομα. αν εκδόσω άδεια κατεδάφισης τους επιβάλλονται και πρόστιμα αυθαιρέτου?

Link to comment
Share on other sites

@ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ

 

Σε περίπτωση που μου έχει τύχει για μικρή αυθαιρεσία στην όψη όμως και όχι ολόκληρο κτίσμα, μετά από συνεννόηση με την Πολεοδομία, έγιναν τα εξής:

1. καταγγελία (από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες) του αυθαιρέτου (κάτι σαν "αυτοκαταγγελία")

2. αυτοψία της Πολεοδομίας (βεβαίωση προστίμων κλπ)

3. αίτηση και έγκριση από την Πολεοδομία για συνέχιση εργασιών-καθαίρεση του αυθαιρέτου

4. μετά την καθαίρεση, νέα αίτηση με φωτογραφίες με δήλωση συμμόρφωσης προς την κείμενη νομοθεσία και καθαίρεση του αυθαιρέτου (για να σταματήσει να "τρέχει" το πρόστιμο)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

καλησπέρα

ειμαι νεος μηχανικός και βρέθηκα να κληρονομώ απο τον πατέρα μου ένα οικόπεδο εντός σχεδίου,μπορώ να εκδόσω άδεια κατεδάφισης α

υθαιρέτου χωρίς νά υποβληθούν προστιμά΄,η πολεοδομία μου είπε πως μπορώ,εχω όμως αμφιβολίες.

Link to comment
Share on other sites

Χωρις να ειμαι ειδικη επι του θεματος, αν η πολεοδομία δεν σου ζητήσει στοιχεία νομιμότητας του υφισταμένου κτισματος για να εκδόσει την άδεια κατεδάφισης και φυσικά δεν υπάρχει έκθεση αυθαιρέτου τότε η άδεια κατεδάφισης θα εκδοθεί κανονικά και μπορείς να το κατεδαφίσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση εφ' όσον σου ζητούν στοιχεία νομιμότητας, το δηλώνεις ως αυθαίρετο και εφ' όσον η έκθεση αυθαιρέτου τελεσιδικήσει δεν χρειάζεται άδεια κατεδάφισης βάση του άρθρου 22 του ΓΟΚ. Αν θυμάμαι καλά ζητάς σε αυτήν την περίπτωση μια βεβαίωση απο την πολεοδομία για να μην σε ενοχλήσει η αστυνομία κατά την διάρκεια της κατεδάφισης και φυσικά μετά το δηλώνεις στην πολεοδομία για να σταματήσουν να τρέχουν τα πρόστιμα διατήρησης.Σε αυτήν την περίπτωση θέλει προσοχή ως προς ημερομηνία κατασκευής του αυθαιρέτου που θα δηλωθεί για να ελαχιστοποιηθούν τα πρόστιμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.