Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Περί επαγγελματικών δικαιωμάτων (γενικά)


Recommended Posts

Θέλεις να σου δώσω το εγχειρίδιο του επ. προσανατολισμού του 1988 που το έχω ακόμη να δεις τι προτείνει και τι δικαιώματα μου δίνει ? άρα πρέπει να τους κυνηγήσω...

 

Όποιος θέλει τον οδηγό σπουδών για το ΤΕΙ Λάρισας Τμήμα Μηχανολογίας http://www.teilar.gr/tmimata/tmima.php?tid=6. Πατάμε εκεί που λέει οδηγός.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ανούσιες συζητήσεις , γύρω από ένα φαύλο κύκλο . Τι έχουμε λοιπόν ? Επιχειρήματα που στέκονται στο βαθμό εισαγωγής και λένε 19000 εμείς 10000 εσείς . Eλα όμως που υπάρχουν πολυτεχνικές σχολές με βάση 12000 και σχολές τει με βάση 16000 . Εδώ τι γίνεται ? Κακοί φοιτητές πολυτεχνείων , αλλά καλοί φοιτητές τει ? Και αφού οι βάσεις εισαγωγής καθορίζουν επαγγελματικά δικαιώματα (ΕΔ) , τότε πρέπει οι διπλωματούχοι ΕΜΠ να έχουν περισσότερα από τους διπλωματούχους Θράκης η Κρήτης . Και αφού το παρατραβάμε και ο βαθμός διπλώματος πρέπει να οδηγεί σε διαφορετικά επαγγελματικά δικαιώματα . Ετσι λοιπόν οδηγούμαστε σε ένα διάλογο κουφών και ένα ανατολίτικο παζάρι με τους διπλωματούχους να μιλάνε γιά τεχνίτες με μηδενικά ΕΔ (ο γνωστός χτισμένος κύριος ) και οι εκπρόσωποι των πτυχιούχων στην άλλη άκρη , ενώ το κράτος , το οποίο είχε νομική υποχρέωση να εκδόσει ΕΔ 6 μήνες πρίν την πρώτη αποφοίτηση πτυχιούχων από κάθε τμήμα , παριστάνει τον πόντιο πιλάτο , αποφεύγοντας το πολιτικό κόστος και ελπίζοντας ότι η λύση θα έρθει από την ΕΕ , είτε με την μορφή οδηγιών , είτε μέσω των κολλεγίων .

Πάμε τώρα στην πραγματικότητα . Εκεί έχουμε από την μιά μεριά 23χρονους διπλωματούχους που υπογράφουν τα πάντα , σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στους δικηγόρους , γιατρούς , καπετανέους και οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα που η εμπειρία παίζει σημαντικό ρόλο και από την άλλη μεριά πτυχιούχους που ακόμα και με εμπειρία 30 χρόνων , δεν μπορούν να υπογράψουν ούτε την πτυχιακή τους εργασία .

Και τι κάνουν όλοι αυτοί ? Συμπιέζονται σε μιά περιορισμένη αγορά με αθέμιτο ανταγωνισμό , από μεσίτες , δημοσίους υπαλλήλους , καφετζήδες και φωτοτυπάδες πολεοδομιών , μπετατζήδες και λοιπούς οικοδόμους και στην συνείδηση του κόσμου , απλά βγάζουν άδειες , μιά και τις μελέτες τις κάνουν οι κουμπάροι και οι μπατζανάκηδες που έχουν κτίσει και ξέρουν , ενώ τα μπετά και τα σίδερα τα βγάζουν τα κομπιούτερ .

Υπάρχει λοιπόν μιά πλήρης κοινωνική απαξίωση γιά τους μηχανικούς και γι' αυτό αποκλειστικά υπεύθυνο είνα το τεε και οι διοικήσεις του . Ολοι αυτοί κόπτονται γιά τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων , των μεγαλοκαθηγητάδων και των κομμάτων που τους τοποθετούν σε αυτές τις θέσεις . Χρησιμοποιούν δε την διαμάχή πολυτεχνείων-τει σαν μπαμπούλα στους διπλωματούχους ακριβώς γιά να μην βλέπουν αυτοί , ότι δεν κάνουν κάτι γιά να βελτιώσουν την ζωή των μηχανικών . Αποτελέσματα αυτής της πολιτικής του τεε , είναι η μη δημιουργία του ΜΗΚΙΕ από το 1977 που το συζητάνε , η καθήλωση των αμοιβών στο 3-4 % του κατασκευαστικού κόστους , αντί από το 10-15 % που έπρεπε να είναι , η μη απαγόρευση της αυτεπιστασίας των ιδιωτών , οι καθυστερήσεις στην πληρωμή των δημοσίων έργων με αποτέλεσμα να καταστρέφονται συνάδελφοι , η μη ίδρυση εταιρειών παραλαβής και πιστοποίησης ιδιωτικών έργων , όπως γίνεται με τους ανελκυστήρες και το φυσικό αέριο , πράξη που θα είχε σαν αποτέλεσμα την εξάλειψη της αυθαίρετης δόμησης και της συνακόλουθης πίεσης γιά αυθαιρεσίες που ασκείται στους μηχανικούς από τους ιδιώτες ιδιοκτήτες και ο περιορισμός της διαφθοράς στις πολεοδομίες .

Και το κορυφαίο ? Κοινωνική πολιτική με τα λεφτά των μηχανικών με τις κατοικίες κάτω των 120 μέτρων .

Με την υπάρχουσα κατάσταση προωθείται το πούλημα της σφραγίδας στα διάφορα κυκλώματα που λυμαίνονται τον χώρο , ενώ δεν αξιοποιείται η ειδικευμένη γνώση και η εμπειρία των συναδέλφων .

Θα πρέπει λοιπόν να ξεκινήσει από τους συναδέλφους και ιδιαίτερα από τους νεώτερους , μιά διαδικασία απονομής ΕΔ , σέ όλους (ειδικότητες , διπλωματούχους και πτυχιούχους ) , ανάλογα με τις σπουδές τους και την πιστοποιημένη εμπειρία τους . Είναι ανεπίτρεπτο ένας 23χρονος αρχιτέκτονας να υπογράφει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων . Αυτό θα έπρεπε να γίνει από συνδυασμό πτυχίων , μεταπτυχιακού και εμπειρίας στο θέμα . Ετσι ένας που έχει όλα αυτά δεν θα έχει αθέμιτο ανταγωνισμό από πουλημένες υπογραφές 23χρονων φαντάρων , αλλά θα μπορεί να στήσει ένα σοβαρό γραφείο γιατί θα έχει αντικείμενο εργασίας .

Μακροσκελές το σχόλιο αλλά 28 χρόνια στην πιάτσα , βαρέθηκα να βλέπω τα ίδια προβλήματα χωρίς καμμία προόδο , όλα αυτά τα χρόνια .

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

κύριε skourtis ικανοποιηθήκατε από τις απαντήσεις μας ???

Σας καλύψαμε στις απορίες σας ???

Θα μας απαντήσετε στις δικές μας ???

για να κλείσει το θέμα....

Link to comment
Share on other sites

Εγω μπορω να υπογραψω Μηχανολογικα επειδη όταν έδωσα πανελλήνιες επέλεξα τη σχολή ηλεκτρολόγων ακριβως γιατι είχε αυτα τα επαγγελματικα δικαιώματα. Αν μου έλεγαν ότι θα υπογράφω μόνο ηλεκτρολογικές μελέτες δε θα το επέλεγα, μπορει να είχα επιλέξει την ιατρικη.

 

Δεν τα βαζω μονο με τα ΤΕΙ. Δεν ζητανε μονο τα ΤΕΙ οτι τους καπνισει. Ζητανε και πολυτεχνεια και πανεπιστημια. Εχω ακουσει νέο Χημικο μηχανικο απο πολυτεχνειο να μου λεει οτι μπορει να υπογραφει στατικα μεχρι τριόροφο. Μπορει να τους λένε έτσι στη σχολή, δεν ξερω. Για σκεφτειτε ολοι οι χημικοι μηχανικοι να απαιτησουν αυριο μεχρι τριοροφο, τι θα γινει στο ελευθερο επαγγελμα; Χαμος.

Υπάρχουν πανεπιστημιακες σχολες , που ζητανε επαγγελματικα δικαιώματα μηχανικων.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ 12 ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΘΟΥΝ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (σημερα τουλαχιστον) ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΩΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. ΤΟ 95% ΚΑΠΟΤΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ 5 ΜΕΣΟ ΟΡΟ.

 

Η λύση δε θα έρθει απο την Ευρωπαϊκή ένωση και δεν μπορει να ερθει. Αν μπειτε στο tee.gr θα δειτε οτι σε παρα πολλες χωρες της Ε.Ε. το επαγγελμα του μηχανικου δεν είναι κατοχυρωμένο.

ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ Ε.Ε. γιατι αν γινει οτι γινεται στην ΕΕ τοτε θα ερθουν μπετατζηδες και θα υπογραφουν ουρανοξίστες. και όπως είναι οι τιμωρίες στην Ελλάδα δε θα νοιώθει κανείς κανένα φόβο να βαλει την υπογραφή του όπου θέλει.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ Ε.Ε. γιατι στην ΕΕ αν εχεις τελειωσει σχολή στην οποια εισαγονται μαθητές που με το ζόρι τελειωσαν το λύκειο δε σε υπολογίζει κανένας. Εχω παλιο συμμαθητη που τον είχα αφήσει πισω στις τάξεις και τελικα στην τριτη λυκειου καταφερε να περασει την ταξη με 10 και με τον ιδιο βαθμο μπηκε σε ΤΕΙ ηλεκτρολογίας. Στα μαθηματικα ασχετος, στη φυσικη (ηλεκτρισμος ηταν η φυσικη του λυκειου) ασχετος, θεωρειτε ηλεκτρολογος μηχανικος αυτος σημερα. Στην ΕΕ δε θα είχε καμια τύχη με το πτυχιο απο αυτο το ΤΕΙ που τελειωσε. Στην Ελλαδα έχει τύχει, υπογράφει και σφραγίζει και πληρώνεται.

 

Δεν υπάρχουν στα ΤΕΙ καλοι μηχανικοι; Υπάρχουν αλλα δυστυχώς οι περισσοτεροι τελειωσαν παλιοσχολές, παλιοσχολες που δίνουν πτυχία σε φοιτητές οι οποιοι δεν αξιζαν να τελειωσουν το λύκειο. Υπάρχουν καλοι μηχανικοι στα ΤΕΙ αλλα αν ειναι 1 καλός δε σημαινει οτι πρεπει να δωθουν επαγγελματικα δικαιώματα σε αλλους 10 απ την ιδια σχολή. Δεν υπαρχουν καλα Κολλέγια; Υπάρχουν αλλα δε σημαινει οτι οσοι τελειωσαν κολλεγιο πρεπει να αποκτήσουν επαγγελματικα δικαιώματα μηχανικών.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα στην εργασία ακόμα κ για τον πιό μόγγολο δεν σε απασχολεί?

 

Προς ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους:Κόφτε το πιά με το επίπεδο σπουδών,όσοι ασχολήστε ακόμα με το τί μαθαίνατε στη σχολή να πάτε να γίνετε διδάκτορες,γιατί μόνο εκεί έχουν βάση τα επιχειρήματά σας.

 

Εγώ π.χ. θέλω να είμαι ο μοναδικός άνθρωπος στη γη που να μπορεί να υπογράφει.Γϊνεται?

 

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

 

Γι' αυτό το λόγο υπάρχει ο υγιής ανταγωνισμός.Για όσους θέλουν ανθυγιεινό,καλύτερα να αρχίσουν τις γνωριμίες παρά να ασχολούνται με τα επίπεδα σπουδών.Με εκενευρίζετε κ ΘΕΛΩ να απαντήσω παρά να αδιαφορήσω.Δηλαδή είμαι υποχρεωμένος για μια ζωή να τη βγάζω ''να τη μετράω'' κάθε φορά που θα βρεθεί ένας μουρλός να αμφισβητεί τα ανθρώπινα δικαιώματά μου?

 

Ή γουστάρετε να μαζευόμαστε στο Σύνταγμα κ να πέφτει βρωμόξυλο?Μορφωμένοι άνθρωποι είμαστε.......

 

άπαπαπαπαπα..........κάνει κ ζέστη κ θα πάθουμε τίποτα...........:lol:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μια που πιάσατε του πολιτικούς μηχανικούς που τα κάνουν όλα και συμφέρουν, ας μπω και εγώ στο χορό. Ναι, τα κάνω όλα. Όταν μπαίνει ιδιώτης στο γραφείο μου κάνω και τον αρχιτέκτονα και τον τοπογράφο και το μηχανολόγο και το λογιστή και το δικηγόρο και τον ψυχολόγο. Γιατί άραγε? Μου αρέσει νομίζετε να ασχολούμαι με 7 αντικείμενα από τα οποία το ένα το σπούδασα, τα 2 τα δύο τα διδάχτηκα επιφανειακά, τα άλλα δύο δεν είναι και πολύ δύσκολα, και τα υπόλοιπα μου τα ζητάνε και δεν μπορώ να πω όχι?

Θα ήθελα πάρα πολύ να ασχολούμαι μόνο με στατικές μελέτες και να στέλνω την κάθε μελέτη στον επιστήμονά της, όμως υπάρχει ένα θέμα (ή μάλλον πολλά): Ο αρχιτέκτονας που του έχω δώσει τα αρχιτεκτονικά μου θα μου δώσει τα στατικά του ή θα τα υπογράψει ο ίδιος και εμένα θα μου δώσει 100-200 ευρώ για τη μελέτη? Ο τοπογράφος θα έρθει να χαράξουμε βάση του τοπογραφικού του ή θα μετράω με την κορδέλα να βρω που να πετάξω το κτήριο γιατί μπορεί μόνο σε δύο εβδομάδες? Ο μηχανολόγος θα έρθει ποτέ για επίβλεψη που πληρώθηκε ή ύδρευση-αποχέτευση θα τα χαράξω ο ίδιος?

 

Σε μια αγορά (μιλάω για επαρχιακή κλειστή αγορά) δεν μπορείς να ασχολείσαι μόνο με ένα πράγμα. Δυστυχώς τα πράγματα ως επί το πλείστον είναι όπως τα αναφέρω παραπάνω. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όμως προσωπικά αυτό συναντάω. Γι' αυτό δεν με παίρνει να δώσω τα αρχιτεκτονικά σε αρχιτέκτονα, γι' αυτό όταν το οικόπεδο είναι βολικό κάνω το τοπογραφικό ο ίδιος, γι΄αυτό δίνω σε μηχανολόγο μόνο ύδρευση-αποχέτευση και ενεργητική και υπογράφω τις επιβλέψεις.

 

Αν υπάρξει ποτέ τρόπος να γίνει καταμερισμός των επαγγελματικών δικαιωμάτων αλλά και υποχρεώσεων θα είμαι ο πρώτος που θα πω ΝΑΙ. Όσο όμως η πλειονότητα των συναδέλφων λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, αν κάνω διαφορετικά εγώ, δεν έχω παρά να διπλοκλειδώσω και το γραφείο και να αρχίσω να γράφω ποιήματα.

 

Όσο για τους τεχνολόγους, τα προβλήματα δημιουργούνται στις ιδιαίτερα εξειδικευμένες σχολές, καθώς οι τεχνολόγοι τοπογράφοι, μηχανολόγοι και πολιτικοί είναι μια χαρά από δικαιώματα. Στην επαρχία ειδικά που μιλάμε για ιδιωτικά έργα μικρότερου μεγέθους δεν υπάρχει και μεγάλη διαφορά από τους διπλωματούχους. Ένα ΤΕ στη σφαγίδα μόνο...

Link to comment
Share on other sites

Εκεί έχουμε από την μιά μεριά 23χρονους διπλωματούχους που υπογράφουν τα πάντα , σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στους δικηγόρους , γιατρούς , καπετανέους και οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα που η εμπειρία παίζει σημαντικό ρόλο και από την άλλη μεριά πτυχιούχους που ακόμα και με εμπειρία 30 χρόνων , δεν μπορούν να υπογράψουν ούτε την πτυχιακή τους εργασία .

ΕΝΣΤΑΣΗ!

Ο γιατρος μολις τελειωσει τα 6 χρόνια και το αγροτικο, αμέσως είναι "γενικός" παθολόγος, έχει αδεια ασκησης επαγγέλματος, γράφει φάρμακα, εξετάζει, ανοίγει ιατρείο, κάνει σύμβαση με το δημόσιο και άλλα ταμεία. Απλα ο κόσμος προτιμάει τον "ειδικό" παθολόγο που έχει κάνει και ειδικότητα στην παθολογία. Γνωρίζω πάντως πολλούς γενικούς παθολογους που δουλευουν χωρις να έχουν κανει ειδικότητα και είναι και σοβαροί γιατροί.

Επίσης Ο ΝΟΣΟΚΟΜΟΣ (νοσηλευτικη, μαιευτικη κτλ)) ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ, δεν γραφει φαρμακα, δεν εξεταζει ασθενεις, δεν κανει διαγνωση, δεν βαζει υπογραφη. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΕΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΑΝΕ ΙΣΟΤΙΜΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ; ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΩ...

Ο δικηγόρος είναι απο τη νομικη. Δεν υπάρχει δικηγόρος απο ΤΕΙ, εκτος και σκοπευουν καποια ΤΕΙ να ζητησουν δικαιωματα δικηγορων, ΕΛΠΙΖΩ ΚΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΖΗΣΩ.

 

Αφου λοιπον συγκρινεις δικηγορους, γιατρους και μηχανικους, φαίνεται ότι οι μηχανικοι ΤΕ δεν πρεπει να είναι ίσοι με του Διπλωματουχους, και απο τη συγκριση φαινεται οτι κακως οι μηχανικοι ΤΕ λεγονται Μηχανικοι και κακως υπογραφουν. Εσυ συγκρινες τα επαγγελματα, δεν φταιω εγω...

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα στην εργασία ακόμα κ για τον πιό μόγγολο δεν σε απασχολεί?

Πρωτα ομως πρεπει να δουλεψουν αυτοι που ξεκινησαν στα 18 τους εναν αγωνα που θα τους αποδοσει καρπους απο τα 25 και μετα. Μεγαλη ανεργια εχουν και οι ανειδικευτοι εργατες, δε σημαινει οτι θα τους επιτρεψουμε να ανοιξουν ιατρεια για να πεσει η ανεργια τους.

Ή γουστάρετε να μαζευόμαστε στο Σύνταγμα κ να πέφτει βρωμόξυλο?Μορφωμένοι άνθρωποι είμαστε.......

Δυστυχως στην Ελλαδα οποιος κλεινει το Συνταγμα γιατι ετσι θελει, οι κυβερνησεις κανουν υποχωρησεις σε βαρος αλλων ομαδων. Έτσι μετα κατεβαίνουν οι αλλοι.

Δεν εχω κατεβει στο συνταγμα αλλα αν χρειαστει θα το κανω. Και θα το κανεις κι εσυ αν ενα πρωι 10πλασιαστουν αυτοι που λεγονται Πολιτικοι μηχανικοι και κανουν την ιδια δουλεια με σενα.

Link to comment
Share on other sites

Εγω μπορω να υπογραψω Μηχανολογικα επειδη όταν έδωσα πανελλήνιες επέλεξα τη σχολή ηλεκτρολόγων ακριβως γιατι είχε αυτα τα επαγγελματικα δικαιώματα. Αν μου έλεγαν ότι θα υπογράφω μόνο ηλεκτρολογικές μελέτες δε θα το επέλεγα, μπορει να είχα επιλέξει την ιατρικη.

Δηλαδη αν σου εδινε η σχολη το δικαιωμα να κανεις και εγχειρησεις, δε θα δισταζες να τις κανεις, ετσι;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ 12 ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΘΟΥΝ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (σημερα τουλαχιστον) ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΩΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. ΤΟ 95% ΚΑΠΟΤΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ 5 ΜΕΣΟ ΟΡΟ.

Επειδη το λες εσυ; Αν θελεις να ειναι το θεμα βασει βαθμολογιας, τοτε ουτε ο ΕΜΠ θα εχει ιδια δικαιωματα με αυτον απο το Πατρων, αλλα ουτε και αποφοιτοι απο το ιδιο τμημα με διαφορετικο βαθμο πτυχιου θα εχουν τα ιδια δικαιωματα (οπως πολυ σωστα ειπε ο bas). Οχι δυο μετρα και δυο σταθμα.

 

Εχω παλιο συμμαθητη που τον είχα αφήσει πισω στις τάξεις και τελικα στην τριτη λυκειου καταφερε να περασει την ταξη με 10 και με τον ιδιο βαθμο μπηκε σε ΤΕΙ ηλεκτρολογίας. Στα μαθηματικα ασχετος, στη φυσικη (ηλεκτρισμος ηταν η φυσικη του λυκειου) ασχετος, θεωρειτε ηλεκτρολογος μηχανικος αυτος σημερα. Στην ΕΕ δε θα είχε καμια τύχη με το πτυχιο απο αυτο το ΤΕΙ που τελειωσε. Στην Ελλαδα έχει τύχει, υπογράφει και σφραγίζει και πληρώνεται.

Ας γινει τοτε αυτο που λεμε. Δηλαδη μετα το πτυχιο, να δινουν ολοι ξανα εξετασεις για να παρουν επαγγελματικα δκαιωματα βαση των επιδωσεων στις εξετασεις. Κι επισης οχι εξετασεις μια φορα. Ανα 4-5 χρονια ξανα. Τοσο για να μπορει ο εξεταζομενος να διεκδικησει περισσοτερα δικαιωματα, οσο και για να εξασφαλιστει η δια βιου μαθηση, που ειναι ακρως απαραιτητη για ενα μηχανικο. Οχι ο,τι μαθαμε, μαθαμε, και μεχρι τη συνταξη ειμαστε στασιμοι, ή ειναι στη διακριτικη ευχερια μας αν θα ανοιξοιμε ξανα βιβλιο.

 

Δεν υπάρχουν στα ΤΕΙ καλοι μηχανικοι; Υπάρχουν αλλα δυστυχώς οι περισσοτεροι τελειωσαν παλιοσχολές, παλιοσχολες που δίνουν πτυχία σε φοιτητές οι οποιοι δεν αξιζαν να τελειωσουν το λύκειο. Υπάρχουν καλοι μηχανικοι στα ΤΕΙ αλλα αν ειναι 1 καλός δε σημαινει οτι πρεπει να δωθουν επαγγελματικα δικαιώματα σε αλλους 10 απ την ιδια σχολή. Δεν υπαρχουν καλα Κολλέγια; Υπάρχουν αλλα δε σημαινει οτι οσοι τελειωσαν κολλεγιο πρεπει να αποκτήσουν επαγγελματικα δικαιώματα μηχανικών.

Ξαναδες αυτο που λεω για εξετασεις. Οπως λες εσυ για το επιπεδο των αποφοιτων ΤΕΙ, επισημανω οτι υπαρχουν πληθωρα παραδειγματων για αποφοιτους Πολυτεχνειου που δεν ξερουν που τους παν τα τεσσερα. Τι σημαινει αυτο; Πρεπει να τους βαλουμε ολους στο ιδιο τσουβαλι; Ολοι καλοι, ή ολοι αρχηστοι;

Κακως μεν, αλλα και τα ΤΕΙ και Πολυτεχνεια και τα Πανεπιστημια ειναι διατρητα, κατα ενα πολυ μικρο ποσοστο. Με λιγη "τυχη" (.....), μπορει καποιος να αποφοιτησει χωρις να το αξιζει. Δε σημαινει ο,τι οποιος θα βγει απο εκει ξερει και τι του γινεται. Ας καθιερωθουν εξετασεις απο ανεξαρτητο οργανο, και οποιος ειναι αξιος να παει μπροστα. Σου φαινεται παραλογο αυτο που λεω;

Ή μηπως θελεις να μας πεις οτι ο χειροτερος αποφοιτος του Πολυτεχνιου ειναι καλυτερος απο τον καλυτερο αποφοιτο ΤΕΙ;

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.