Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στροφή καριέρας από τηλεπικοινωνίες σε ενεργειακά


Recommended Posts

Γεια σας συνάδελφοι,

 

Είμαι πτυχιούχος ηλ. μηχανικός και εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα στις τηλεπικοινωνίες. Είμαι 31 (δεν είμαι και κανα πιτσιρίκι) και σκέφτομαι τώρα που είναι καιρός να κάνω στροφή καριέρας και να σχοληθώ με την ενέργεια γιατί είναι αμαρτία να είμαι μηχανικός και να παίρνω μισθούς πείνας στον ιδιωτικό τομέα και να μπαίνω στην ίδια μοίρα με *** και πληροφορικάριους.

 

Ξέρω ότι είναι πολύ αόριστο αυτό που ζητάω αλλά θα ήθελα να αρχίσω να μελετάω και να καταπιάστω και στην πράξη με κάποια πράγματα. Είναι εφικτό πιστεύετε.. ή πλέον είναι αργά.

 

Θα πρέπει να βρω κάποιο τεχνικό γραφείο να φάω λίγο σκ** στην αρχή μέχρι να μπω στο νόημα.

 

Ρωτάω εσάς που ήδη ασκείται το επάγγελμα.

 

Αλήθεια .. μπορώ με το καλημέρα να βάζω υπογραφή σε κάποια μελέτη ή ανάλογα με τα χρόνια αλλάζει το πτυχίο βαθμό; Αυτό δεν το έχω καταλάβει πολύ καλά .. χρειάζομαι την βοήθεια σας.

 

Ευχαριστώ!

 

Παρακαλώ να συμπληρώσετε το επάγγελμα στο προφίλ σας. Επίσης σας θυμίζω πως το forum απευθύνεται ισότιμα και χωρίς διακρίσεις σε όλους τους μηχανικούς. Παρακαλώ να διαβάσετε τους Κανόνες Συμμετοχής. anka

Link to comment
Share on other sites

Για μενα πιτσιρίκι είσαι!!!!

Ειμαι 44 και έχω πολλούς εδώ στην ηλικία σου συναδέλφους και τους έχω σαν μαθητές μου.

Για τον προιστάμενό μου που είναι 60 είμαι εγώ το πιτσιρίκι!

Οπότε μπορεί να είσε πιτσιρίκι σε σχέση με αυτόν που συγκρίνεσε!

Μου έχει τύχει σε μικρότερη ηλικία όταν δούλευα σε δική μου δουλειά να μην με εμπιστεύονται άλλοι άσχετοι για την δουλειά μου λόγω του μικρού της ηλικίας.

Ολα είναι σχετικά αλλά τελικά όσο ωριμάζεις αποκτάς μεγαλύτερη πείρα άσχετα με τις γνώσεις που κατέχεις από το σχολείο.

 

Καλό είναι να τα ψάχνεις όλα στον τομέα της εργασίας και να μην φοβάσαι τα ανοίγματα.

Link to comment
Share on other sites

georgako, έχει μάλλον δίκιο ο panos1966.... η ηλικία ίσως και να σου λύσει περισσότερα προβλήματα απ'όσα θα σου δημιουργήσει!

 

Καλή επιτυχία!!!!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε, αν και Πολ. Μηχ. μη φοβηθείς να κάνεις το άνοιγμα αυτό που θα σε κάνει ευτυχισμένο ψυχολογικά. Σημασία στο κάτω κάτω της γραφής έχει να κάνουμε και αυτό που μας αρέσει και εμείς οι μηχανικοί έχουμε την δυνατότητα και την ικανότητα να ασχολούμαστε με πολλά πράγματα. Κάνε το βήμα γνωρίζοντας ότι "κάθε αρχή και δύσκολη", όμως σου εύχομαι η συνέχεια να σε ανταμείψει!

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήλθες συνάδελφε στο χαοτικό και απύθμενο κόσμο της Πληροφορικής - Τηλεπικονωνιών. Είμαι και εγώ στην ίδια κατάσταση με σένα όσον αφορά τη στροφή (φουρκέτα!) από telecom σε ενέργεια. Αυτό που έχω καταλάβει δουλεύοντας στο συγκεκριμένο αντικείμενο είναι ότι είναι σχετίζεται πολύ με πληροφορική (που απεχθανόμουν από τη σχολή) και επίσης ότι για να πας μπροστά πρέπει να παίρνεις συνεχώς καινούριες πιστοποιήσεις, λες και δε φτάνουν τόσα μαθήματα που έχουμε δώσει όλοι αλλά πρέπει να είσαι πιστοποιημένος απο τη microsoft, cisco, sun, redhat κλπ. επίσης και άσχετος με το αντικείμενο να είσαι , αν δώσεις τις πιστοποιήσεις σε μετράνε και μπορείς να το παίζεις κιόλας! Πολλοί που υπάρχουν στο χώρο έχουν τελειώσει κάποιο κολλέγιο αμφιβόλου αξίας και μπορεί να είναι και σε υψηλά κλιμάκια, αν είναι καλά τσιράκια των διευθυντών.

Μπορεί και η ενέργεια να έχει τα μείον της, αλλά τουλάχιστον έχεις να κάνεις με ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο στην πράξη και όχι στη virtual οθόνη του υπολογιστή και είναι άνθρωποι του κλάδου (ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι) και δίπλα τους θα μάθεις πολλά, θα σε σεβαστούν και θα σε βοηθήσουν και δε θα σου πουν διάβασε την τάδε πιστοποίηση για να μάθεις.

Εξάλλου φίλε, νομίζω ότι πρέπει κανείς να ακολουθεί την καρδιά του και good luck...

Link to comment
Share on other sites

Γενικά ψάχνω από μικρές αγγελίες μέχρι θέσεις διδακτορικού για να καταλάβεις. Ενεργοποίησε τα κονέ σου από συγγενείς και φίλους γιατί γενικά οι μελέτες και τα ενεργειακά θέματα θέλουν λίγο σπρώξιμο και δε σε παίρνουν εύκολα. Επίσης προσπάθησε να διαβάζεις και σχετική βιβλιογραφία ή να συμμετέχεις σε σεμινάρια ώστε να κρατάς μια επαφή με το αντικείμενο.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας συνάδελφοι,

Είμαι πτυχιούχος ηλ. μηχανικός και εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα στις τηλεπικοινωνίες.

Καταρχην διευκρινησε κατι: Εισαι πτυχιουχος ή διπλωματούχος;

Απο αυτα που λες (τηλεπικοινωνιες-ενεργεια) μαλλον διπλωματουχος εισαι.

 

Παντως αν θες να αφησεις το ενα αντικειμενο και να πιασεις το αλλο για λογους χρηματων δεν ξερω αν θα ειναι σωστη επιλογη. Ειναι πολυ διαφορετικο τα 2 αντικειμενα, ο τροπος εργασιας, η φυση εργασιας. νομιζω πως μπορεις καλλιστα να βγαλεις περισσοτερα χρηματα χωρις να κανεις αυτο το αλμα. Μπορεις να εισαι ελευθερος επαγγελματιας και ως μηχανικος υπολογιστων και ως μηχανικος τηλεπικοινωνιων κτλ.

Δε το λεω για να σε αποτρεψω αλλα γνωριζω οτι ειναι μεγαλο το αλμα που θες να κανεις και πρεπει να σου αρεσει για να εχεις ενα καλυτερο εισοδημα. ουσιαστικα θα κανεις ενα ξεκινημα απο το μηδεν. Οι γνωσεις τηλεπικοινωνιων πηγαινουν ολες περιπατο στον ηλεκτρομηχανολογικο τομεα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.