Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγγραφή ή όχι στο ΕΕΤΕΜ


giorgadis

Recommended Posts

Έχω τελειώσει προσφατα από ΤΕΙ ηλεκτρολογιας και εδω και 1 μηνα δουλεύω σε μια εταιρία με φωτοβολταικα. Κανω μελέτες περι φωτοβολταικών αλλα η εταιρία έχει αλλο μηχανικό που τις ελέγχει και τις υπογράφει.Στην ουσία εργαζομαι σαν απλος υπαλληλος με το βασικο μισθο και λιγο παραπάνω. Θέλω καποιον εμπειρο να με κατευθύνει και να μην κανω βιαστικές κινήσεις. Με συμφερει να γραφτώ στο ΕΕΤΕΜ σαν μηχανικος; Βασικά σκέφτομαι να κατσω στην εταιρία μεχρι να βρώ κατι καλυτερο. Τι ενέργειες πρεπει να κανω;

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Στην ΕΕΤΕΜ έπρεπε να έχεις γραφτεί ήδη. Η συνδρομή είναι πολύ μικρή και δίνεις δύναμη στον κλαδικό μας φορέα. Το φαινόμενο που αντιμετωπίζεις είναι σύνηθες και δεν πρέπει να απογοητεύεσε. Αν έχει εμπειρία ο άλλος μηχανικός πάρε ότι μπορείς και προσπάθησε συνεχώς να γίνεσε καλύτερος.

Link to comment
Share on other sites

Η ΕΕΤΕΜ ειναι ενωση, συλλογος κι οχι φορεας αρα δεν ειναι υποχρεωτικη η εγγραφη κι ουτε προαπαιτουμενη για να δουλεψεις.

Απο την αλλη, οσο περισσοτερα τα μελη της, τοσο μεγαλυτερη και η φωνη της στα κεντρα αποφασεων.

Η επιλογη δικη σου.

Ηθικο ειναι το θεμα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω τωρα καταλαβα θα παω να γραφτώ αμεσα.Νομιζω ειναι 30 ευρω το χρόνο και αλλα 30 αν θες καποια βεβαιωση δεν ειναι πολλα για ολο το χρονο.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς να πάς να γραφτείς, από τους νέους αποφοίτους δυναμώνει ο κλάδος μας.

Θα πάρεις Αρ. Μητρώου που θα έχεις στην σφραγίδα σου.

Θα σου χρειαστεί επίσης ώς ηλεκτρολόγος για να σφραγίζεις τα σχέδια στην ΔΕΗ.

Να πληροφορήσεις και τους συναδέλφους σου όσοι δεν είναι γραμμένοι, άμεση εγγραφή.

Δεν είναι μόνο ηθικό το θέμα, μπορεί να είναι σύλλογος, αλλά αυτός υπάρχει μόνο που μας υποστηρίζει.

Link to comment
Share on other sites

Οι συναδελφοι μου που τελειώσαμε μαζι και γω δηλαδη μεχρι πριν μερικες μερες νομιζαμε οτι η ΕΕΤΕΜ για εμας του ΤΕΙ ειναι το αντιστοιχο ΤΕΕ για του Πανεπιστημειου..Θα το πω σε καθε νεο μηχανικο του ειδους μου να γραφτει. Δηλαδη να κανω έναρξη επαγγελματος σαν μηχανικος και θα ασφαλιζομαι στο ικα; Δεν μπορω απο οτι καταλαβα..Εγω για αρχη θα κατσω να μαθω τα κολπα στο γραφειο που δουλευω απο τους αλλους μηχανικους και για αρχη θα παω ΕΕΤΕΜ να γραφτώ.. Πρεπει να παω πουθενα αλλου να γραφτώ οσο θα ειμαι στο γραφειο σαν υπαλληλος; Δηλαδη να παω ''Βιοτεχνικό Επιμελητήριο - Εμπορικό'' η ''Διεύθυνση βιομηχανίας'';;

Link to comment
Share on other sites

@giorgadis

 

1. Συμπλήρωσε στην ειδικότητά σου τότε το "...Τ.Ε." όπως είναι και ο τίτλος σου...

2. Στην ΕΕΤΕΜ γραφόμαστε και για την εφορία και για λόγους συνδικαλιστικούς αν θές... Δεν είναι ότι καλύτερο πάντως είναι το μόνο όργανο των τεχνολόγων... Οσο για τη σύγκριση της ΕΕΤΕΜ με το ΤΕΕ... καμία σχέση... μα καμία !!!

3. Κάνοντας έναρξη ως μηχανικός σημαίνει ελ. επαγγελματίας...ΟΑΕΕ... Οχι ΙΚΑ... Επειδή βλέπω ότι δεν έχεις ασχοληθεί με τα διαδικαστικά, είτε ψάξε στο φόρουμ για αντίστοιχα ζητήματα είτε απευθύνσου σε λογιστή για να γλυτώσεις τη ταλαιπωρία...

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να γραφτεις στην ΕΤΕΕΜ γιατι όταν πας στην εφορια γαι έναρξη επαγγέλματος θα σου ζητήσουνε βεβαίωση απο την ΕΤΕΕΜ

 

εισαι σιγουρος γι αυτο;

απο που κι ως που η εφορια να ζητα εγγραφη σε μια επαγγελματικη ενωση;

ειναι σαν να ζητα απο εναν εμπορο να ειναι γραμμενος υποχρεωτικα στον εμπορικο συλλογο

 

1. Συμπλήρωσε στην ειδικότητά σου τότε το "...Τ.Ε." όπως είναι και ο τίτλος σου....

 

αυτο εχει παψει να ισχυει

η διακριση ειναι πτυχιουχος, διπλωματουχος

Link to comment
Share on other sites

η ΕΕΤΕΜ σου δίνει Αριθμό μητρώου μηχανικού ΤΕ (είτε το θέλουμε είτε όχι το γράφουμε)!

σου δίνει όλα τα χαρτιά για ενημερότητα για έναρξη στην εφορεία και για θεώρηση βιβλίων κ στοιχείων πάλι στην Εφορεία.

επι πλέον σφραγίζει τα χαρτιά για ηλεκτροδότηση στην ΔΕΗ!

 

επίσης dgt εφόσον ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ γραφόμαστε αναγκάστηκα σε ένα και αυτό είναι το εμπορικό το οποιο και παλι πληρώνουμε κια θα πρέπει να το πληρώνουμε κάθε χρόνο αν θέλουμε ενημερότητα απο εφορεία!

 

ΑΥΤΑ είναι που είμαστε ισότιμοι ΤΕ και ΠΕ !να πληρώνουμε 2 φορείς (ενα επιμελητήριο και ένα σύνδεσμο) αντί να είμαστε όλοι κάτω απο ένα κοινό φορέα μηχανικών με ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ επιμελητήριο!απλά μας ξεζουμίζουν!

 

και το χειρότερο?πληρώνουμε και 3ο φορέα το ΤΕΕ για να καταθέτουμε μελέτες και ας μην είμαστε μέλη του!απλά νταβατζιλίκι να πληρώνουμε συνολικά 2 επιμελητήρια αλλά να μετράει το ένα και ένα σύνδεσμο!αυτή είναι η ντροπή του κράτους απέναντί σε μηχανικούς 2 ταχυτήτων!έναν που τον προωθεί και προχωράει και έναν που πάει με την όπισθεν απο το '30!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.