Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Manolis gon

Core Members
  • Περιεχόμενα

    6.446
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    37

Manolis gon last won the day on Ιούλιος 12 2015

Manolis gon had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Αυτοκίνητο
  • Τοποθεσία
    Αγ. Νικόλαος - ΚΡΗΤΗ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

14.543 profile views

Manolis gon's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Helpful Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

842

Φήμη στην κοινότητα

  1. @orestis_evg94 Δεν βγάζεις νέα άδεια που λέει ο @Θείος Δίκης Ν5037/2023 Άρθρο 229 Παράταση προθεσμίας ολοκληρώσεως όψεων - Τροποποίηση παρ. 6 άρθρου 29 ν. 4067/2012 Το πρώτο εδάφιο της παρ. 6 του άρθρου 29 του ν. 4067/2012 (Α’ 79) τροποποιείται ως προς την καταλη- κτική ημερομηνία, και η παρ. 6 διαμορφώνεται ως εξής: «6. Παρατείνεται η ισχύς των οικοδομικών αδειών που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της περ. (α) της παρ. 3 του άρθρου 6 του από 8.7.1993 προεδρικού διατάγματος (Δ’ 795) έως την 31η Δεκεμβρίου 2024, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι όψεις και η τυχόν στέγη του κτιρίου και να ενταχθούν στην περ. (γ) της παρ. 5 του άρθρου 42 του ν. 4495/2017 (Α’ 167). Για τις εργασίες αυτές δεν απαι- τείται έκδοση αναθεώρησης οικοδομικής άδειας, παρά μόνον έγγραφη ενημέρωση της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης, η οποία συνοδεύεται από δήλωση ανάληψης επίβλεψης από αρμόδιο μηχανικό και γνωστοποιείται στο οικείο αστυνομικό τμήμα.»
  2. Οψεις θεωρουμε συνηθως αυτες που θεωρει η ΥΔΟΜ που ανηκουμε. Υπαρχουν διαφορες αποψεις αλλα την τελικη την εχει η ΥΔΟΜ. Οποτε σιγουρα ειναι η εξωτερικη τοιχοποιια αλλα τι αλλο ακομα χρειαζεται σε συνεννόηση μαζι τους.
  3. Θα πρεπει να ολοκληρωσεις τις οψεις ωστα να παρει παραταση επ αοριστον. Αλλιως θα ληξει η αδεια.
  4. Αν δεν εχει ολοκληρωθει εστω ο φεροντας οργανισμος της δευτερης μεζονετας και το 2007 δεν εχει παρει παραταση η αδεια για τα επομενα 4 χρονια τοτε η αδεια εχει ληξει.Ενα απο τα δυο αν ισχυει τοτε ληγει στις 31-12-2024.Μονο τοτε
  5. Παει μεχρι 31-12-2024 «Άρθρο 52 Παρατάσεις οικοδομικών αδειών Η ισχύς των οικοδομικών αδειών, των αδειών δόμησης και των τυχόν αναθεωρήσεων αυτών που προβλέπονται στις παρ. 5 και 6 του άρθρου 50 του ν. 4495/2017, κα- θώς και όσων εκδόθηκαν σύμφωνα με τον ν. 4030/2011 (Α’ 249) μετά την 31.12.2017 ή τον ν. 4495/2017 έως τις 30.12.2020, παρατείνεται από τη λήξη της έως τις 31.12.2024.».
  6. Δυστυχως αυτη η διαταξη εννοει την ληξη της πρωτης τετραετιας. Τωρα θα πρεπει να βγει νεα αδεια αποπερατωσης.
  7. Αυτο που εγραψα αναφεροταν σε οικισμους (και οχι σε σχεδιο πολης) οπου δ=2,5μ Δεν υπαρχει διαταξη αλλα για να μην τρεχεις μετα οταν δεν θα χωραει η οικοδομη στη διπλανη καθετη. Δεν ειναι δικη μας μονο εξασφαλιση αλλα και του ιδιοκτητη.
  8. Για το 1. οτι λέει ο Κώστας Για το 2. η απόσταση όπως λέει ο OLINAPAL είναι δ. Εσύ μπορείς χωρίς καμία ενόχληση να τοποθετήσεις στη δ/2 ή και μεγαλύτερη απόσταση. Αν θες μικρότερη απόσταση τότε φέρνεις υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από τον ιδιοκτήτη της Καθ 1 ότι έχει λάβει γνώση της απόστασης και το επιτρέπει.
  9. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΟΜΗΣΗΣ, ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ 11 στρ. ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ 1949 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟ 80μ. ΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ. 

    ΟΜΩΣ, ΤΟ 2010 ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΤΕΜΑΧΙΟ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ 8 στρ. (ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ 3 στρ.) ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΟΔΟ. ΕΓΩ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΡΥΜΟΤΟΜΙΣΗ ΕΓΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟ ΤΕΜΑΧΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟ ΤΗΣ ΡΥΜΟΤΟΜΙΣΗΣ. Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΡΑΞΗ ΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 2010 ΤΟ ΤΕΜΑΧΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 03' ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙ. ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  10. Για τώρα η άδεια λήγει στις 31-12-2020. Θα πρέπει μέχρι τότε να έχει γίνει ο σκελετός. Τότε θα μπορέσει να αναθεωρηθεί για 4 χρόνια χωρίς την απαίτηση νέων μελετών. Αν δεν έχει γίνει καμία εργασία ή για όποιο τμήμα της οικοδομής δεν έχει γίνει ο φέρων οργανισμός η αναθεώρηση του θα γίνει με τις διατάξεις της εποχής που γίνεται η αναθεώρηση, άρα με ΚΕΝΑΚ και ότι άλλο υπάρχει. Τώρα κατασκευάζεις ότι λέει η άδειά σου.
  11. Επειδή δεν βλέπω κάποια σκέψη στο παραπάνω ερώτημα μου, υποψιάζομαι οτι δεν έχει κάνει κάποιος ΔΓΜ για διόρθωση ορίων, αλήθεια δεν έχει κάνει κάποιος?
  12. Να ρωτήσω , γιατί μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά. Σε ΔΓΜ για μεταβολή των ορίων λένε οι οδηγίες: β) Για τα ΔΓΜ που συνοδεύουν αιτήσεις διόρθωσης των γεωμετρικών στοιχείων των γεωτεμαχίων: o Τα περιμετρικά όρια της πολυγωνικής οντότητας 24 να ταυτίζονται με τα περιμετρικά όρια της πολυγωνικής οντότητας 12. ΟΠΟΥ:  α/α 24 DGM_PROP_FINAL Περιλαμβάνει τα τελικά πολύγωνα όλων των γεωτεμαχίων που εμπλέκονται σε διόρθωση, όπως προτείνεται να διαμορφωθούν μετά την διόρθωση των γεωμετρικών τους στοιχείων. Πιο συγκεκριμένα, στο layer αυτό απεικονίζονται οι χωρικές μεταβολές που θα επέλθουν στα κτηματολογικά διαγράμματα, είτε με την διόρθωση των ορίων των γεωτεμαχίων, είτε με τη δημιουργία νέων γεωτεμαχίων. Το layer αυτό, απεικονίζεται στο ΔΓΜ διόρθωσης ή ΔΓΜ για εγγραπτέες πράξης. ΚΑΙ : α/α 12, PST_KAEK Περιλαμβάνει τα όρια των εμπλεκομένων γεωτεμαχίων που συμμετέχουν σε εγγραπτέα πράξη ή διόρθωση, όπως απεικονίζονται στα κτηματολογικά διαγράμματα και αποδίδονται στο Κτηματογραφικό Διάγραμμα. Tο layer αυτό απεικονίζεται στα ΔΓΜ εγγραπτέας πράξης, εφόσον επιφέρουν χωρική μεταβολή, σε ΔΓΜ διόρθωσης γεωμετρικών στοιχείων και στο ΤΔ (αν αυτό είναι δυνατό), εφόσον το γεωτεμάχιο βρίσκεται σε περιοχή λειτουργούντος Κτηματολογίου. Τι εννοεί εδώ ο ποιητής. τα τελικά όρια μετά τη διόρθωση να είναι τα ίδια με τα όρια πριν τη διόρθωση? Που το χάνω? Φυσικά σε προσπάθεια να ανεβάσω διόρθωση μου το βγάζει ως σφάλμα.
  13. Δεν το διατυπώνεις σωστά. Άδειες που έληγαν το 2013 ή που εκδόθηκαν το 2013?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.