Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

david

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

david's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν χρησιμοποιούσες δακτυλίους από μάρμαρο, ώστε εξωτερικά να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις και εσωτερικά να σκυροδετήσεις κολώνα beton με τον οπλισμό της ; έτσι το μάρμαρο θα χρησίμευε και ως καλούπι.
  2. Αν η δοκός στηριχθεί σε στοιχεία beton, για αυτόν τον απλό φορέα, έχουμε σαν δράσεις, τα μόνιμα φορτία, το χίονι και τον άνεμο. Εγώ θα έκανα μιά ανάλυση θεωρώντας την δοκό ως αμφιέρειεστη, και θα σύγκρινα τα μέγιστα εντατικά μεγέθη Msd, Vsd με την Μrd και την Vrd. Επειδή τα φορτία είναι μικρά, και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε για αρχιτεκτονικούς λογους διατομές μεγαλύτερες των απαιτούμενων, οι λόγοι Μsd/Μrd και Vsd/Vrd θα είναι πολύ μικροί. Οι βυθύσεις επίσης θα είναι μικρές, αλλά και αυτό μπορείς να το ελέγξεις από με τυπολόγιο π.χ. από το beton kalender για να κάνεις τον έλεγχο λειτουργικότητας. Διαμορφώνεις και δυο απλές συνδέσεις τέμνουσας και είσαι ΟΚ.
  3. Καλημέρα σε όλους. Ήθελα να θέσω κάποιους προβληματισμούς μου σχετικά με τη χρήση σύμμικτων ή και απλών τοιχωμάτων Ωπλισμένου Σκυροδέματος σε σύμμικτες κτιριακές κατασκευές. 1. Όπως έχω διαβάσει σε παλαιότερη συζήτηση, έχουν χρησιμοποιηθεί σε κατασκευές σύμμικτα τοιχώματα, τα οποία στη θέση του οπλισμού κρυφοκολώνας του απλού τοιχώματος έχουν μια σιδηροκολώνα μορφής π.χ. ΗΕΑ και κατά τα άλλα ακολουθούν το σχηματισμό του κοινού τοιχώματος Ω.Σ. Έτσι έχουμε δύο σύμμικτα υποστυλώματα που συνδέονται μεταξύ τους με τις οριζόντιες διανομές του κορμού του σύμμικτου τοιχώματος. Όλα αυτά είναι πολύ ωραία και κατά τη γνώμη μου η συμπεριφορά του τοιχώματος αυτού θα είναι άριστη, όμως με απασχολεί το εξής ερώτημα: - υπάρχει κάποιο κανονιστικό πλαίσιο για τα σύμμικτα τοιχώματα ;; Σε περίπτωση κάποιας αστοχίας από σεισμική φόρτιση, ποιός κανονισμός μας καλύπτει, ώστε να αποδείξουμε ότι κάναμε σωστά τη δουλειά μας;; 2. Επίσης είναι αποδεκτή και η χρήση τοιχείων οπλισμένου σκυροδέματος σε σύμμικτες κατασκευές, τα οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στην παραλαβή των σεισμικών φορτίων. Τα τοιχώματα αυτά μπορούν να συνδεθούν με τις μεταλλικές δοκούς με χρήση αγκυρίων τα οποία τοποθετούνται πριν την σκυροδέτηση. Έτσι με κατάλληλη διαμόρφωση της σύνδεσης, μπορούμε να έχουμε σύνδεση ροπής, ή αν ο κόμβος διαμορφωθεί διαφορετικά, σύνδεση τέμνουσας. Αντίστοιχα σε αυτήν τη διάταξη, με απασαχολεί το ίδιο ερώτημα - - υπάρχει κάποιο κανονιστικό πλαίσιο για τη σύνδεση στοιχείου ώπλισμένου σκυροδέματος με μεταλλική δοκό; Ευχαριστώ πολύ. Συνάδελφε, συμπλήρωσε το επάγγελμα και την ειδικότητα στο προφίλ σου. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής. AlexisPap
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.