Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

thodor

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

thodor's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Διευκρινίζω ότι για την υπαγωγή στον Ν.4495/17 δεν απαιτείται στατική μελέτη. Το ερώτημα είναι ποια δικαιολογητικά-απαιτούνται και με βάση πιο ΦΕΚ, για την έγκριση εργασιών αποπεράτωσης; Ισχύουν αυτά που γράφω στο προηγούμενο μήνυμα;
  2. Συνάδελφοι, Γνωρίζετε αν για έγκριση εκτέλεσης εργασιών αποπεράτωσης αυθαιρέτου με οριστική υπαγωγή στον Ν.4495/17 και ολοκληρωμένο φέροντα οργανισμό εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η εγκύκλιος 7/12; Με βάση την οποία συμπεραίνω ότι, για υλοποιημένο αυθαίρετα φέροντα οργανισμό, δεν απαιτείται στατική μελέτη: "β) Για τη χορήγηση έγκρισης εκτέλεσης εργασιών αποπεράτωσης υφιστάμενης αυθαίρετης κατασκευής σύμφωνα με τα άρθρα 2 και 3 της υπ' αριθμόν οίκοθεν 2975/2012 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 43/Β/2012) και δεδομένου ότι δεν πρόκειται για νομιμοποίησή της, προσκομίζονται οι μελέτες των υπολειπομένων εργασιών που πρόκειται να εκτελεστούν κατά το διάστημα ισχύος της άδειας και όχι των εργασιών που έχουν ήδη υλοποιηθεί αυθαίρετα".
  3. Μπορεί κάποιος να απαντήσει τεκμηριωμένα στην παραπάνω ερώτηση της nefeli; Έχει αντιμετωπίσει κάποιος αντίστοιχη περίπτωση; Ευχαριστώ
  4. Σήμερα (και από το 2004) η κατασκευή αντλιοστασίου με τις ελάχιστες διαστάσεις γίνεται με έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. Πριν από το 2004 χρειαζόταν οικοδομική άδεια? Η ΔΕΗ τα ηλεκτροδοτούσε χωρίς οικοδομική άδεια, μόνο με την "άδεια χρήσης νερού" και υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη- βεβαίωση δήμου ως προς το εμβαδόν. Είναι δυνατόν να είναι αυθαίρετα τα αντλιοστάσια με τις ελάχιστες διαστάσεις (μέχρι 9 τ.μ.) που κατασκευάστηκαν και ηλεκτροδοτήθηκαν χωρίς άδεια πριν το 2004?
  5. Σκέφτομαι να αποκτήσω το συγκεκριμένο όργανο για απλές αποτυπώσεις, τι άποψη έχετε όσοι έχετε δουλέψει με αυτό?
  6. Στην περίπτωση που γίνεται προσθήκη μόνο Η/Χ πρέπει να μετρήσει ολόκληρος στη δόμηση. Η διάταξη για το 20% ισχύει μόνο όταν έχουμε και προσθήκη χώρου που μετρά στο Σ.Δ. και είναι 20% του Σ.Δ. που προστίθεται. (ΝΟΚ, Λεμπέση, Αρθ. 11, παρ. 6/Σχόλια, σελ. 454). Υ.Γ. Διορθώστε με αν δεν έχω καταλάβει καλά
  7. Όταν η δήλωση είναι σε κατάσταση "ολοκληρωμένης υπαγωγής" και δεν έχουν υποβληθεί τα αρχεία στο πληροφοριακό σύστημα, με την παραίτησή μου τι γίνεται με αυτή μου την υποχρέωση, μεταπίπτει στον καινούργιο μηχανικό?
  8. Σε περίπτωση που υπάρχει αποδεικτικό δικαιώματος χρήσης νερού αλλά δεν υπάρχει νόμιμος τίτλος ή άλλη πράξη που να αποδεικνύει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του χώρου, στον οποίο γίνεται η χρήση του νερού (προέρχεται από χρησικτησία), υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση ή πρέπει να συνταχθεί συμβόλαιο.
  9. Τελικά eseraidis, τι αγόρασες? Για εγγύηση και η leica 1 έτος δίνει. Έχει δουλέψει κανείς με geomax να μας πει τις εντυπώσεις του?
  10. Ξέρει κανείς τους γεωδαιτικούς σταθμούς της geomax? φαίνονται ίδιοι με leica και είναι αρκετά φθηνότεροι. Τι γνώμη έχετε? το μοντέλο που κοιτάω είναι το zoom20
  11. Στην περίπτωση που το κτίριο είναι προ υφιστάμενο του 1955 και στερείται οικοδομικής άδειας είναι δυνατή η χορήγηση πιστοποιητικού πυροπροστασίας από την πυροσβεστική? Το κατάστημα σύμφωνα με το Φ ΕΚ276/2-3-2007 ανήκει στην κατηγορία Ζ2 και έχει συνολικό εμβαδόν μικρότερο από 250τμ επομένως απαλλάσσεται από την σύνταξη μελέτης πυροπροστασίας και αρκούν: 1)σχέδιο κάτοψης εις τριπλούν 2)Υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη και 3)Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα τιμολογίων αγοράς εξοπλισμού Σωστά?
  12. Γειά σας συνάδελφοι, ενδιαφέρομαι να αγοράσω γεωδαιτικό σταθμό και έχω σχεδόν καταλήξει στο leica ts02 5'' αλλά υπάρχουν άλλες εταιρείες που με τα μισά λεφτά σου προσφέρουν τις ίδιες δυνατότητες (stonex, ruide...). Η τόσο μεγάλη οικονομική διαφορά με έχει βάλει σε σκέψεις αναθεώρησης της επιλογής μου. Χρησιμοποιεί κανείς stonex ή κάποια άλλη οικονομική εταιρεία? Έχει αντιμετωπίσει προβλήματα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.