Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

tzitzikas

Core Members
  • Περιεχόμενα

    349
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

tzitzikas last won the day on Μάιος 26 2019

tzitzikas had the most liked content!

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.353 profile views

tzitzikas's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done

Recent Badges

68

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν επιτρέπεται καμινάδα μιας οικοδομής - ιδιοκτησίας να στηριχθεί σε τοιχοποιία άλλης οικοδομής και ιδιοκτησίας. Πολεοδομικά εννοώ. Δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάποια καταγγελία στην διεύθυνση περιβάλλοντος. δυστυχώς ενώ υπάρχει νομοθεσία για λέβητες αερίου, πετρελαίου, υγραερίου, πέλλετ, για τα τζάκια δεν υπάρχει κάτι και ο καθένας καίει ότι θέλεις και έχει ότι εγκατάσταση θέλει.
  2. Καλησπέρα. Ποιος έχει υποχρέωση να ανεβάσει την σύμβαση στο Σεπε. Ο μηχανικός ή ο λογιστής του πελάτη? Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να ορίζει ποιος από τους 2 έχει αυτή την υποχρέωση, π.χ κάποιος κανονισμός? Ευχαριστώ!
  3. Δεν εννοώ να βάλω ταινία σε κανάλι με.ταινια. εννοω να πάρω κανάλι χωρίς ταινία αυτοκόλλητη και να βάλω ταινία καλή π.χ της 3Μ για.εξωτερικο.χωρο δυνατη
  4. Σε σοβά δεν πιάνουν καλά τα ουπατ. Στα δοκάρια μέσα.στο.σπιτι που είχα βάλει τα ξύλινα κοντάρια για τις κουρτίνες δεν έπιασαν καλά. Έπρεπε να φτάσω το μπετόν αλλά σε κάποια.σημεια.ειχε σίδερα, οπότε καταλαβαίνετε ότι προκύπτουν προβλήματα. Για αυτό δεν θέλω στο δοκάρι και ειδικά.εξωτερικα να κάνω τρύπες. Υπάρχει περίπτωση εξωτερικό δοκάρι να μην έχει σοβά? Μια.αλλη λύση που σκεφτόμουν είναι να βάλω σε κάποια σημεία στο κανάλι ειδική διπλής όψης ταινία στήριξης για εξωτερικό περιβάλλον και ενδιάμεσα να βάλω σιλικόνη ή ακρυλικό αρμοστοκο για να δέσει καλύτερα καθώς η επιφάνεια του δολαρίου δεν είναι πολύ λεία, η ταινία ίσως δεν παίξει καλά από μόνη της.
  5. Καλησπέρα. Είμαι σε.περιοχη με.πολυ υγρασία και σκέφτομαι ότι τρύπες στον σοβά μπορεί να.προκαλεσουν ζημιά με την υγρασία αυτή. Επίσης αν δεν τρυπήσει μπετόν δεν πιάνουν καλά τα ούπα σε δοκάρι. Επιπλέον δεν ξέρω μήπως.περναει κάνα καλώδιο εκεί που δίνει ρεύμα στα spot του μπαλκονιού. Δοκίμασα με.ενα Bosch ανιχνευτή καλωδίων αλλά αυτός δεν βρίσκει ούτε τα καλώδια ακριβώς κάτω από τα μπουάτ ακόμα και υπό φόρτιση. Όποτε ψάχνω λύση με κόλλα αλλά επειδή και εγώ.την φοβάμαι την κόλλα για τον λόγο που αναφέρατε, σκέφτομαι κάτι πιο ανώδυνο δηλαδή ακρυλικό αρμοστοκο, ακρυλική σιλικόνη ή και ταινία συγκόλλησης διπλής όψης αν και η τελευταία λύση θα πρέπει να είναι καλή η ταινία για να κολλήσει καλά και πάλι δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει. Καλησπέρα και πάλι. Σκέφτομαι την λύση της ισχυρής ταινία μιας διπλής όψης. Κάτι τέτοιο λέτε θα κάνει αν βάλω κάποια κομμάτια ανά διαστήματα? Ευχαριστώ Μια τέτοια ταινία πως σας φαίνεται? https://www.3mhellas.gr/3M/el_GR/p/d/v101342021/
  6. καλησπέρα. Θα ήθελα να σε ρωτήσω χρησιμοποιώντας αυτά τα υλικά, αν σε περίπτωση θελήσω μελλοντικά να αφαιρέσω το κανάλι απο το δοκάρι, υπάρχει περίπτωση να γίνει ζημιά στον σοβά? Για αυτό σκεφτόμουν την λύση ακρυλικής σιλικόνης ή ακρυλικού αρμόστοκου, για να μπορώ να το αφαιρέσω σχετικά ανώδυνα. Σε πολυκαταστήματα praktiker, leroy κτλ δεν βλέπω να τα έχουν στις σελίδες τους, ευχαριστω!
  7. Καλησπέρα. Θα ήθελα να στηρίξω ένα πλαστικό ηλεκτρολογικό κανάλι 16mmX16mm μήκους 2m στο κάτω μέρος του εξωτερικού δοκαριού του μπαλκονιού για να περάσω πάνω απο την μπαλκονόπορτα ένα καλώδιο ρεύματος. Δεν θέλω να ανοίξω τρύπες και επίσης σκέφτομαι να μην χρησιμοποιήσω αυτό που έχει αυτοκόλλητο γιατι σε εξωτερικές συνθήκες πιστεύω θα ξεκολλήσει σύντομα. σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω κάτι σε κόλλα, σιλικόνη, μαστίχη. Σε ένα βίντεο είδα οτι τα κολλάει με ακρυλική μαστίχη στον τοίχο. Όμως διάβασα σε μια σελίδα οτι η ακρυλική μαστίχη δεν είναι καλή για εξωτερικές συνθήκες. Μια πλαστική ράγα στην σίτα του μπαλκονιού την είχα κολλήσει παλιά με μια σιλικόνη διάφανη στο μάρμαρο και είναι μπετόν αρμέ. Δεν θυμάμαι μάρκα. Βέβαια εκεί κόλλησε στο μάρμαρο και επίσης το κανάλι επειδή θα είναι κάτω απο το δοκάρι θα ασκεί δύναμη προς τα κάτω, αντίθετη με την επιφάνεια κόλλησης. Τι υλικό θα μου προτείνατε να χρησιμοποιήσω για να κρατήσει χρόνια? Να μην είναι κόλλα που μπορεί να κάνει ζημιά στον σοβά του δοκαριού σε περίπτωση που θελήσω να το αφαιρέσω μελλοντικά το κανάλι. Και να είναι ένα οικονομικό υλικό, μην δώσω πάνω απο 5 ευρώ για να κολλήσω απλά ένα ηλεκτρολογικό κανάλι. Ευχαριστώ πολύ!
  8. καλημέρα και ευχαριστώ. στο λινκ που έστειλες γίνετα η υπογραφή, αλλά μετά την ανεβάζουμε στον ΔΕΔΔΗΕ σωστά εδω https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/ ? η ψηφιακη υπογραφή της δεν μπορεί να γίνει με usb token? το usb token έχει ψηφιακη υπογραφή της ΑΠΕΔ.
  9. καλησπέρα! με ποια διαδικασία ανεβάζουμε την νέα ΥΔΕ στην σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ. πρόκειται για μεγάλο κτίριο εκδηλώσεων (πολυχώρος) με πολλά κτίρια και πάρα πολλούς πίνακες-υποπίνακες. Τα σχέδια, τα πρωτόκολλα κτλ θα είναι πάρα πολλα ΜΒ. Μπορεί να φορτωθεί πολύ μεγάλο αρχείο στο σύστημά τους? Και γενικά όποιος γνωρίζει θα ήθελα να ρωτήσω για την διαδικασία αυτή της υποβολής. Ευχαριστώ!!
  10. καλησπέρα. εγώ έχω με 2 επαγγελματίες μόνο με ιδιωτικά συμφωνητικά (μπλοκάκι δηλαδή). Απο πιο νόμο προκύπτει αυτο? Ευχαριστω!!
  11. Σε ευχαριστώ. Παλιά δεν ζητούσε όλα αυτά τα στοιχεία όταν έκανα τον λογαριασμό και τα επόμενα χρόνια που έκανα login. Εχει αλλάξει κάτι στην νομοθεσία και τα απαιτεί? Γνωρίζετε? Ευχαριστω!
  12. καλησπέρα. Εχω έναν λογαριασμό (αντί τερματικού Pos) ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Viva Wallet, τον οποίο είχα φτιάξει δωρεάν το 2017 όταν βγήκε η σχετική νομοθεσία για την υποχρέωση Pos και δήλωσής του στο Taxis. Αυτός ο λογαριασμός είναι αντί Pos. Σήμερα που έκανα Login μου ζητάει ταυτοποίηση του λογαριασμού (αφού μπώ στο λογαριασμό) μέσω Gov. Βάζω κωδικούς Taxis στο Gov και με ρωτάει το Gov αν δέχομαι να κοινοποιηθούν στην Viva Wallet στοιχεία δικά μου που αιτείται η Viva Wallet, μεταξύ άλλων και στοιχεία από τραπεζικούς λογαριασμούς και εισοδήματα. να προχωρήσω λέτε? Είναι λογικό να ζητάει όλα αυτά? Σημείωση: δεν θέλω να αγοράσω τερματικό καθώς εργάζομαι με μπλοκάκι και μου είναι άχρηστο, απλώς θέλω να είμαι τυπικός με την νομοθεσία. Ευχαριστώ!!
  13. καλησπέρα. Φέτος βλέπω έχουν αλλάξει τις προϋποθέσεις συμμετοχής για τον Κοινωνικό τουρισμό 2023-24. Μάλλον η σύζυγός μου που έχε σύμβαση για 6 μήνες με το δημόσιο που έληξε χτες, δεν μπορεί να κάνει αφού αναφέρει: https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos?tab=koinonikos-toyrismos-2023-2024&tab2=genikes-plirofories&tab3= Δικαιούχοι είναι: εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων. εγώ είμαι αυτοαπασχολούμενος Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και πληρώνω εισφορές στον ΕΦΚΑ. Ανήκω στην 2η κατηγορία "ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων"?? . βλέπω στο έντυπο της εισφοράς μου (το επισυνάπτω) οτι αναφέρει κράτηση 10 ευρώ το μήνα για τον ΟΑΕΔ. ή όχι? Μπορώ να κάνω αίτηση? Και αν ναι μπορώ να βάλω εκτός απο παιδί και σύζυγο μέσα? Ευχαριστώ!
  14. καλησπέρα. Στα πεδία 1) Φωτισμού και σταθ. ηλ. συσκευών, 2) Ηλεκτρικών Μηχανημάτων στην νέα ΥΔΕ ποιων μηχανήματων την ισχύ βάζουμε? π.χ το κτίριο έχει πληθώρα ειδών καταναλώσεων: εκτός απο φωτισμό και ρευματοδότες, έχει συσκευές μαγειρικής, αντλίες, αεροσυμπιεστές, πλυντήρια, στεγνωτήρια, καφετέριες, καυστήρες, ανελκυστήρες, θερμοσίφωνες, κλιματιστικές μονάδες κ.α. Οπότε ποια βάζω στις σταθερές ηλεκτρικές συσκευές και ποιά στις ηλεκτρικές μηχανές? ηλεκτρικές μηχανές μήπως περιλαμβάνει ότι έχει αποκλειστικά κινητήρα (π.χ αντλία, ανελκυστήρας, αεροσυμπιεστές)? Ο καυστήρας π.χ έχει κινητήρα αλλά έχει και πλακέτα. Σε ποια κατηγορία είναι? Ευχαριστώ πολύ!!
  15. καλησπέρα!. Κουρακλέ (cour-anglaise) για αερισμός λεβητοστασίου αερίου > 50kw σε κεντρική θέρμανση επιτρέπεται? Ο κανονισμός αερίου Υ.Α. Δ3/Α/οικ. 6598/2012 (ΦΕΚ 976/Β` 28.3.2012) επιτρέπει ανοίγματα αερισμού και αεραγωγούς, δεν βλέπω αναφορά σε κουρακλέ. Στον Kτιριοδομικό δεν είδα κάτι επίσης ξεκάθαρο. Γράφει: << Για τον αερισμό λεβητοστασίου πρέπει να υπάρχουν δύο ανοίγματα επικοινωνίας με το ύπαιθρο, κατ'ευθείαν ή μέσω σηράγγων: το ένα για την προσαγωγή του αέρα (αερισμός) και το άλλο για την απαγωγή του αέρα (εξαερισμός). Το άνοιγμα προσαγωγής του αέρα πρέπει να βρίσκεται κοντά στο δάπεδο του λεβητοστασίου>> Σήραγγα δεν ξέρω αν μπορεί να θεωρηθεί και το κουρακλέ ή εννοεί μόνο αεραγωγούς που επιτρέπει (με προϋποθέσεις σε μήκος-καμπύλες) ο Κανονισμός Αερίου. Πιθανόν να θεωρείται και έμμεσος αερισμός όπως το βλέπω εγώ οπότε έτσι δεν είναι αποδεκτός για λεβητοστάσια όπου η ισχύς είναι μεγαλύτερη απο 50kw. Επίσης στην περίπτωση αυτή ο καπναγωγός διέρχεται εκτός απο το λεβητοστάσιο και απο άλλο χώρο του υπογείου. απο όσο ξέρω αν δεν είναι εντός στεγανής και πυράντοχης κατασκευής και με θυρίδα πυράντοχη-στεγανή προσβασιμότητας στις συνδέσεις των εξαρτημάτων του δεν επιτρέπεται αυτο, σωστά? Τι πιστεύετε? Ευχαριστώ!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.