Μετάβαση στο περιεχόμενο

jbosdas

Συντονιστής
  • Περιεχόμενα

    2.434
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    33

jbosdas last won the day on Απρίλιος 18

jbosdas had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

811 Εξαιρετική

Σχετικά jbosdas

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Χαλάνδρι
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

9.881 profile views
  1. Η απαίτηση ΣΔΑ ΙΚΑ κλπ προκύπτει ανάλογα με τις εργασίες και όχι με τον τύπο άδειας/βεβαίωσης... Άρα ναι θα χρειαστείς ΣΔΑ όπως και ΙΚΑ ΑΜΟΕ Πινακα 3 κλπ.
  2. Άλλο πράγμα η διαφορετική διαμερισμάτωση, άλλο η διαφορετική διαρρύθμιση.
  3. Όπως τα λέει Δημήτρης. Έχεις αυθαίρετη λειτουργική συνένωση (αρθ29,§2κζ) για την κατεδάφιση της μεσοτοιχίας και διαφορετική διαρρύθμιση (§2ιζ). Αν θες μπορείς να πας και για νομιμοποίηση με μικρής κλίμακας. Μπορούν να παραμείνουν ανεξάρτητες ιδιοκτησίες λειτουργικά συνενωμένες.
  4. @geoledimi σε συνέχεια αίτησης σου, το τμήμα ελέγχου κατασκευών της πολεοδομίας (αυθαίρετα) θα πρέπει να το χαρακτηρίσει επικίνδυνο ώστε να σου δοθεί η δυνατότητα να εφαρμόσεις μέτρα ασφαλείας και αποκατάστασης και στη συνέχεια με νέα αίτηση να αρθεί η επικινδυνότητα. Αρχαιολογία κλπ θα τα βρεις αργότερα. Τώρα προέχει η επικινδυνότητα.
  5. Για βοήθα μας λίγο με τους σωστούς ορισμoύς. Προκήπιο στην πρόσοψη. Προκήπιο στην πίσω πλευρά οικοπέδου? Μήπως εννοείς στον πίσω ακάλυπτο?
  6. Στην πλάκα βλέπετε κανένα σίδερο; Έλιωσαν από την υγρασία και τα ασφαλτοπανα... Κρίμα τον άνθρωπο.
  7. Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται περί σύστασης και κανονισμού στην ίδια πράξη και η θέση στάθμευσης να είναι παρακολούθημα της ιδιοκτησίας. Άρα γίνεται πλήρης περιγραφή στον τίτλο, στο πεδίο θέση στάθμευσης θα μπει ο αρ.1, και στον πίνακα επιφανειών θα περιγράφει ως εμβαδόν με την επισήμανση ότι πρόκειται περί παρακολουθήματος.
  8. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ να τηρούν τους κανόνες της κοινότητας. Σε αντίθετη περίπτωση η συζήτηση θα κλειδώσει. 8. Έχουμε καλή συμπεριφορά, επιδιώκουμε την εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας και την ήρεμη ατμόσφαιρα στις συζητήσεις - jbosdas
  9. Ο χώρος αυτός τι είναι; Ισόγειο; Υπόγειο; Ημιυπόγειο; Από που είναι προσβάσιμος; Από κεντρικό κλιμακοστάσιο; Η ράμπα δεν υπάρχει; Από πού θα ξεκινάει και που θα καταλήγει αυτή η ράμπα; Τι ύψος έχει στην άδεια; τι ύψος στην πραγματικότητα; Η σύσταση της πολυκατοικίας τα αναφέρει ως χώρους; Κανονισμός υπάρχει; Τι ποσοστό ζητάει για τις κοινόχρηστες επεμβάσεις; Λείπουν αρκετά στοιχεία ώστε να πάρετε μία απάντηση. Βέβαια, μικρά ή μεγάλα αυτοκίνητα δεν διαχωρίζονται στην νομοθεσία. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι μπορεί αυτοί οι δύο ιδιοκτήτες να έχουν τη δυνατότητα να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους, έστω και με περισσότερες μανούβρες... Και πραγματικά να το έχουν ανάγκη. Αυτό γιατί να θέλουμε να τους το στερήσουμε σε μία ήδη αδειοδοτημένη κατασκευή;
  10. Για να βρείτε το κατάλληλο εξάρτημα θα πρέπει να απευθυνθείτε σε εταιρίες με εξαερισμό - κλιματισμό κλπ. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται περί ημιμέτρων. Για την πλήρη απομόνωση θα πρέπει να υπάρχει άλλος αγωγός...
  11. Υλοποιημένη διάσταση σημαίνει η διάσταση που έχει κατασκευαστεί. Αν εσύ άδεια για ένα κτίριο 10 X 10m μπορεί αυτό να έχει κατασκευαστεί 9,93 X 10,05m. Και φυσικά, ο κανόνας ισχύει για όλα τα κτίρια. Και απευθυνόμενος παράλληλα και προς τους συναδέλφους, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ισχύει και το παρακάτω: Β. Με απόφαση εξαίρεσης που εκδίδεται από το Νομάρχη, εφόσον οι μικρές παραβάσεις υπερβαίνουν τα όρια της προηγούμενης περιπτ.(Α). Η Απόφαση εκδίδεται μετά από αιτιολογημένη εισήγηση της αρμόδιας πολεοδομικής υπηρεσίας και σύμφωνη γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Οικισμού και Περιβάλλοντος (Ν ΣΧΟΠ). 2. Οι ως άνω αποφάσεις εκδίδονται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου, που συνοδεύεται από τοπογραφικό διάγραμμα, διάγραμμα κάλυψης στο οποίο σημειώνονται με κόκκινο μελάνι οι προς εξαίρεση Μικρές παραβάσεις, τεχνική - αιτιολογική έκθεση, στοιχεία νομιμότητας ή νομιμοποίησης του κυρίως κτιρίου ή κατασκευής και φωτογραφίες. αλλά και.... Οπότε καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει αρκετό υλικό για διάβασμα...
  12. Η διαφοροποίηση του ΦΟ δεν αποτελεί παράβαση για υπολογισμό προστίμου. Στην τεχνική έκθεση στατικού ελέγχου που θα υποβάλλεις, θα αναφέρεις τις παρατηρήσεις σου. Ενημερώνεις τον ιδιοκτήτη και αν αποφασίσει ότι τον ενδιαφέρει η ασφάλεια του, κάνετε πλήρη επίλυση του ΦΟ, όπως θα έκανες με την νομιμοποίηση.
  13. Τίποτα απολύτως. Πολεοδομική παράβαση με αναλυτικό για ρύθμιση αυθαίρετων και οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση. Αν πας για νομιμοποίηση φυσικά ισχύουν οι διατάξεις ΝΟΚ.
  14. Η εγγραφή γίνεται με τον ίδιο τρόπο, με κωδικό που δίνει το ΤΕΕ.
  15. @Arche τον αριθμό της δήλωσης δεν χρειάζεται να το γράψεις επειδή αναγράφεται ήδη στις πράξεις. Ο ηλεκτρονικός κωδικός καθώς και το στάδιο της δήλωσης υπαγωγής αναγράφεται στο πεδίο "πρόσθετα στοιχεία" της πράξης (βλ εγχειρίδιο). Στην τεχνική περιγραφή γράφεις περιληπτικά οτι θεωρείς απαραίτητο για την κατανόηση του καθεστώτος της ιδιοκτησίας. Δεν μπαίνεις σε πολλές λεπτομέρειες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.