Μετάβαση στο περιεχόμενο

ethan

Core Members
  • Περιεχόμενα

    487
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    4

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΧΑΛΑΝΔΡΙ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ethan's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

202

Φήμη στην κοινότητα

  1. Και κάπως έτσι θα κλείσουν τα φωτοτυπεία πέριξ της ΥΔΟΜ Γλυφάδας. Τεράστια διευκόλυνση όμως.
  2. Διπλή αποτύπωση σημαίνει να μετρηθεί σε 2 ξεχωριστές μέρες με 2 διαφορετικά όργανα... (Φυσικά και αστειεύομαι) 😁 Συμφωνώ με giorgosv, αυτό πιστεύω κι εγώ! Τοπογραφικό Διάγραμμα + Γεωμετρικών Μεταβολών. Το γιατί δεν το ξέρω.
  3. εμενα προφορικά σε συζήτηση που είχα με μηχανικό στις χωρικές μεταβολές, μου είχε πει ότι αφού καταργείς γραμμή που φαίνεται στο διάγραμμα (την vst line ) τότε μπορείς να το καταχωρήσεις ως διόρθωση ορίων με τις κατάλληλες παρατηρήσεις, για αυτό και το πήγα έτσι, και έχει κλείσει πλέον και η υπόθεση. ως εγγραπτέα πράξη το είχα ξεκινήσει να σου πω την αλήθεια και το άλλαξα στην πορεία.
  4. Σε παρόμοια περίπτωση με κατάργηση χώρων αποκλειστικής χρήσης, επειδή και εμένα δεν μου "άρεσε" το αποτέλεσμα έβαλα πλεονάζουσα παρατήρηση για να γεμίσω το pdf κυρίως: Το παρόν διάγραμμα μεταβολών συντάχθηκε για την πράξη κατάργησης των χώρων αποκλειστικής χρήσης, ήτοι των κάθετων ιδιοκτησιών με ΚΑΕΚ ΧΧΧΧΧΧ/1/0 και ΧΧΧΧΧΧΧ/2/0, και την δημιουργία του γεωτεμαχίου με ΚΑΕΚ ΧΧΧΧΧΧΧΧ/0/0, οπότε η μοναδική γεωμετρική διόρθωση που επέρχεται είναι η κατάργηση των πολυγώνων στο Layer "VST". Λόγω μη γεωμετρικής διόρθωσης των ορίων, δεν υπάρχουν αποκοπτόμενα και διεκδικούμενα τμήματα από όμορα γεωτεμάχια, και για λόγους της επιτυχούς ηλεκτρονικής υποβολής του παρόντος διαγράμματος στο σύστημα της Κτηματολογίου, το layer "AREA_A" καταχωρήθηκε ως αντιγραφή του Layer "DGM_PROP_FINAL"
  5. Η διαφορά που αναφέρει ο συνάδελφος @ntanos αναφέρεται στην διαφορά μεταξύ των διαφορετικών συστημάτων επίλυσης. Οι αποστάσεις και η θέση των μετρημένων σημείων σε κάθε σύστημα θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με μικρότερες αποκλίσεις και αυτές κυρίως λόγω της ακρίβειας μέτρησης του gps. .
  6. Καλησπέρα. Έχω περίπτωση οπου οικόπεδο σε ανοικτό Ο.Τ ρυμοτομείται κάτω από το όριο της παρέκκλισης. Μέχρι εδώ όλα καλά (χρήση άρθρου 25). Επειδή όμως έχει παρέλθει η 10ετία της μη συντέλεσης της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης, ρωτάω αν μπορώ: α) να προχωρήσω σε άρση και αναγνώριση του ρυμοτομούμενου ως μέρος του οικοπέδου β)να το παραχωρήσω σε κοινή χρήση (αν γίνονται τέτοιες πράξεις ακόμα) , και να διορθώσω ωραία και καλά και το κτηματολόγιο και να είναι έτοιμο πολεοδομικά το ακίνητο. Το α είναι δεδομένο ότι το κερδίζω ή μπορεί να κινήσω διαδικασίες κάποιας πράξης και παρόλο που έχει παρέλθει το διάστημα εν τέλει να προκύψει επίσημη πράξη και αποζημίωση? (ΧΡΟΝΟΒΟΡΟ) Το β έχει ως μοναδικό προτέρημα ότι είναι άμεσο. Για πείτε μου την γνώμη σας από την εμπειρία σας. Ευχαριστώ.
  7. Kαλησπέρα. Πρόκειται να γίνει συμβολαιογραφική πράξη κατάργησης χώρων αποκλειστικής χρήσης, και η υποθηκοφύλακας ζήτησε συνημμένο Διάγραμμα ΓΜ για την καταχώρηση της εγγραπτέας πράξης.Στο συγκεκριμένο διάγραμμα δηλαδή θα έχω μόνο το DGM_PROP_FINAL το οποίο θα ταυτίζεται με το PST, χωρίς να έχω άλλα layers για το ΔΓΜ (εκτός από τα υποχρεωτικά), μιας και πλέον δεν θα έχω line xm κτλ να δείξω αφού καταργώ τα αρχικά VST. Μου ξεφεύγει κάτι?
  8. Αναφέρεται στα "τμήματα" καθώς αυτά θα έχεις συμπεριλάβει πλέον και στο pst_kaek και στο dgm_prop_final. θα έχεις στο μυαλό σου ότι θα χειρίζεσαι τα τμήματα των ΚΑΕΚ σαν να είχες κανονικό ΚΑΕΚ, με τη μόνη διαφορά ότι θα τα αναγράφεις παντού ότι αποτελούν τμήμα της ειδικής έκτασης με ΚΑΕΚ XXXX, και όλες οι εμβαδομετρήσεις πριν και μετά, θα γίνονται στα "κομμένα" πολύγωνα.
  9. Σχετικά με τα παραπάνω παραθέτω απάντηση από το helpdesk που είχα λάβει για τις ειδικές εκτάσεις ΕK Παρατήρηση: Σε περιπτώσεις που λόγω της ιδιομορφίας του γεωτεμαχίου της ειδικής έκτασης, δεν μπορεί να απεικονιστεί ολόκληρο το γεωτεμάχιο, τότε μπορείτε να απεικονίσετε τμήμα του όλου γεωτεμαχίου εκατέρωθεν της ιδιοκτησίας ή των εμπλεκομένων ιδιοκτησιών, με ΚΑΕΚ «τμήμα του ΚΑΕΚ ειδικής έκτασης – δρόμου», τόσο στο επίπεδο pst_kaek όσο και στο dgm_prop_final. Στο πινακάκι αρχικών τελικών εμβαδών επηρεαζόμενων γεωτεμαχίων, αναγράφεται ως ΚΑΕΚ «τμήμα του ΚΑΕΚ ειδικής έκτασης – δρόμου» και ως αρχικό και τελικό εμβαδόν θα αναγράφεται αυτό που προκύπτει από τα πολύγωνα που απεικονίζονται στα επίπεδα PST_KAEK και DGM_PROP_FINAL. Με εκτίμηση Ομάδα τεχνικής υποστήριξης ηλεκτρονικής υποβολής διαγραμμάτων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.