Μετάβαση στο περιεχόμενο
Πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να δείτε επιπλέον πληροφορίες και να επικοινωνήσετε με τον πωλητή!
THIS ADVERT HAS EXPIRED!
  • Τιμή NO VALUE SPECIFIED
0 Offers
9 Ερωτήσεις
3.458 views

Περιγραφή

Ονομάζομαι Νίκος,25 χρονών, φοιτητής στο ΤΕΙ Πειραιά, τμήμα ηλεκτρολογίας, μένω στον Άλιμο, Αθήνα.

Ενδιαφέρομαι να εργαστώ χωρίς αμοιβή, ως βοηθός ηλεκτρολόγου.

Υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής ενός ηλεκτρολόγου για να μπορέσω να εργαστώ.

Ευχαριστώ πολύ.Recommended Questions

Ποιός θα κάνει την πληρωμή σε ποιόν; Αν κατάλαβα σωστά ψάχνεις έναν ηλεκτρολόγο που θα σου δείξει τη δουλειά, ακόμα κι αν χρειαστεί να τον πληρώσεις;

qwerty_nc

Δημοσιεύτηκε


Ακριβώς. Σε περίπτωση που δεν βρω κάποιον,θα μπορούσα να πληρώσω έναν ηλεκτρολόγο εγώ.

Share this comment


Link to comment

νομίζω ότι δεν αξίζει να το κάνεις αυτό. εάν δεν υπάρχει μάστορας που να χρειάζεται βοηθό τότε δεν υπάρχει και αρκετή πελατεία, οπότε θα πληρώσεις για να μάθεις μια δουλειά που δεν έχει την απαιτούμενη ζήτηση για να σου αποδώσει τα λεφτά πίσω. ασχολήσου με κάτι άλλο που πηγαίνει καλύτερα.

qwerty_nc

Δημοσιεύτηκε


Δεν είμαι "μέσα" στη δουλειά,δεν μπορώ να γνωρίζω αν ισχύει αυτό που λες.

Και έτσι να είναι, καλώς ή κακώς, είναι το αντικείμενο που σπουδάζω και θα ήθελα να έχω καποια πρακτική εμπειρία.

Share this comment


Link to comment

Να πληρώνεις άλλους για να δουλεύεις εσύ;;; :shock::shock:

Όχι ρε φίλε μου!

qwerty_nc

Δημοσιεύτηκε


Όταν σπουδάζεις θυσιάζεις κάποια πράγματα (χρονο,λεφτα) για να πάρεις κάποια άλλα (γνώσεις, εμπειρία).

Εγώ έτσι το βλέπω.

Share this comment


Link to comment

Φίλτατε, το να ψάχνεις εργασία είναι τίμιο. Το να πληρώνεις τον εργοδότη σου, μόνο κακό κάνεις σε εσένα τον ίδιο στην τελική, γιατί μόνος σου "ρίχνεις" το επάγγελμά σου. Ισχύει αυτό που λες, πως κάνεις θυσίες για να μάθεις, αλλά είναι προτιμότερο να πεις στον εαυτό σου πως μπορείς να εργαστείς με το βασικό μισθό και όχι με περισσότερα, παρά αυτό που λες. Θα σου το εξηγήσω. Εάν εγώ ενδιαφερόμουν για έναν υπάλληλο και με προσέγγιζαν δύο άτομα, εκ των οποίων ο πρώτος μου έλεγε "Είμαι φοιτητής, θέλω να μάθω το επάγγελμα, ας έχω τις πιο βασικές απολαβές" και ο δεύτερος μου έλεγε "Είμαι φοιτητής, θέλω να μάθω το επάγγελμα, θα σε πληρώσω κι όλας για να μάθω", θα επέλεγα τον πρώτο, γιατί τον βλέπω πως θα μου βγάλει εργασία και γνωρίζει πως αξίζει, ενώ ο δεύτερος είναι απεγνωσμένος και ψάχνεται από κάπου να πιαστεί. Μπορεί και ο πρώτος την ίδια σκέψη να έχει μέσα του, αλλά δεν το λες αυτό το πράγμα φίλτατε, ειλικρινά. Πώς τώρα ζητάς να πληρώσεις για να εργαστείς και ξαφνικά μετά από Χ διάστημα θα ζητάς να σε πληρώνουν; Δε στέκει η σκέψη σου. Αυτό που σου λέω είναι πως παίζεις με την αξιοπρέπειά σου, ενώ δεν πρέπει. Είμαστε όλοι άνθρωποι, έχουμε ανάγκες, εκ των οποίων μία είναι να εργαζόμαστε. Γιατί να σε εκμεταλλευτούν εκουσίως; Ρώτα και άλλους, όχι μόνο εδώ στο φόρουμ, ακόμα και σε άλλα επαγγέλματα. Κανείς δεν πληρώνει για να εργαστεί. Ακόμα και αν βρεις εργασία στην Α εταιρία και σου προτείνουν "Δε θα πληρώνεσαι, γιατί θα έχεις την τιμή να εργάζεσαι στην Α εταιρία!", προσωπική μου γνώμη να μην το δεχτείς και πάλι. Δεν τιμάς το επάγγελμά σου προσλαμβάνοντας κάποιον συνάδελφο που θα σε πληρώνει για αυτό.

Όλα αυτά με αγάπη προς ένα νέο παιδί που στην Ελλάδα του 2018 ψάχνει εργασία. Δεν είναι όπως τα σκέφτεσαι, μη σε παίρνει από κάτω.

Φιλικά, ένας 30άρης, λίγο μεγαλύτερός σου,

Βασίλης

qwerty_nc

Δημοσιεύτηκε


Δεν θα υπήρχε ποτέ,καμία περίπτωση να παίξω με την αξιοπρέπεια μου ή να "ρίξω" το επάγγελμά μου όπως λες για να βρω δουλειά. Ούτε είμαι απεγνωσμένος και δεν πιάνομαι από κάπου να πιαστώ και θα σου εξηγήσω το γιατί.

Εργάζομαι σε εντελώς διαφορετικό κλάδο από αυτόν που σπουδάζω,με καλές μηνιαίες απολαβές και καταφέρνω να τα βγάζω πέρα μια χαρά. Αυτό μου έδωσε την δυνατότητα να συνεχίσω τις σπουδές μου που είχα αφήσει. Λόγω της εργασίας μου και λόγω του εισοδήματος που λαμβάνω δεν θα με συνέφερε να εργαστώ σαν βοηθός ηλεκτρολόγου,για την ώρα, και να παρατήσω την τωρινή μου δουλειά.Άρα αυτό που ψάχνω είναι λίγες μέρες της βδομάδας να ασκώ την ειδικότητα που σπουδάζω,χωρίς να έχω υποχρεώσεις(έχω πολλές για την τωρινή εργασία).Αυτός είναι κυρίως ο λόγος που ζητάω αμισθί. Αν από εκεί και πέρα δεν βρω κάτι,αναφέρω και στην αγγελία,και μετά από πολύ ψάξιμο μπορώ να πληρώνω εγώ,για να σιγουρευτώ επίσης ότι θα με βοηθάνε και θα μου αναλύουν όσο γίνεται τα της δουλειάς(πολλές φορές ένας μάστορας δεν εξηγεί τα πάντα στον βοηθό του,αυτό θέλω να αποφύγω) .

Με λίγα λόγια δεν ψάχνω να εργαστώ,ψάχνω ουσιαστική πρακτική εμπειρία(όχι μόνο κουβάλημα και καθάρισμα),για λίγες μέρες, και ας χρειαστεί να διαθέσω ένα ποσό για όλα αυτά.Με αυτόν τον τρόπο φαντάζομαι θα κερδίσω τον χαμένο χρόνο που είχα παρατήσει την σχολή μου,και θα βλέπω πολλά από αυτά που μαθαίνω στην πράξη κάτι που λείπει από πολλούς συμφοιτητές μου. 

Όλα αυτά δεν μπορούσα να τα αναλύσω στην αγγελία όπως καταλαβαίνεις.

Σε ευχαριστώ πολύ.

Share this comment


Link to comment

Μην είσαι σίγουρος ότι ο μάστορας θα προτιμήσει να πει σε σένα τα μυστικά της δουλειάς επειδή τον πλήρωσες. Κατ αρχάς, ο επαγγελματίας που θα μπει στη διαδικασία να ασχοληθεί μαζί σου υπό τέτοιους όρους μάλλον δεν έχει κι ο ίδιος δουλειά για να παρακολουθήσεις. Δεύτερον, ένας μάστορας δεν είναι η δουλειά του να διδάσκει, οπότε ακόμα και με τις καλύτερες προθέσεις να αρχίσει να σου αποκαλύπτει μυστικά, πάλι μπορεί να μην ωφελήσει τίποτα. Το εμπειρικό κομμάτι της δουλειάς δε μαθαίνεται μέσω διδασκαλίας αλλά μέσω της τριβής σε πραγματικές συνθήκες. Εάν υπάρχει δουλειά για τριβή, ο σοβαρός μάστορας δε θα παίξει με έναν θεατή ακόμα κι αν πληρώνει (και πόσα δηλαδή σκοπεύεις να δώσεις για να του κινήσεις το ενδιαφέρον;) Τρίτον, πηγαίνοντας περιστασιακά και παράλληλα με άλλες δραστηριότητες σ' αυτό τον καλό μάστορα με τις πολλές δουλειές, δε προλαβαίνεις να ακολουθήσεις τους ρυθμούς και να ωφεληθείς κάτι. Τέταρτον κανένας δε πάει μαστορόπουλο σε κάποιον που δε γνωρίζει γιατί δε ξέρεις με τι άνθρωπο μπορεί να μπλέξεις ή και σε τι ατυχήματα εκτίθεσαι. 

qwerty_nc

Δημοσιεύτηκε


Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω και να λήξω το θέμα.

Κατ αρχάς εκτός από εδώ,ευτυχώς,έχω απευθυνθεί και αλλού.Μου έχουν απαντήσει κάποιες εταιρίες και περιμένω να μιλήσω και εγώ για να το κλείσω,ελπίζω(στο λέω σαν απάντηση στην παρατήρησή σου ότι ο μάστορας που θα ασχοληθεί μαζί μου δεν θα έχει δουλειά).

Δεύτερον,δεν ζητάω σημειώσεις και παράδοση μαθήματος από τον μάστορα.Συνήθως δεν τα λένε όλα και αυτό θέλω να αποφύγω (πχ χρησιμοποιούμε αυτή την εξίσωση για να βρούμε αυτό,για να σου δώσω να καταλάβεις).

Γνώση και κατανόηση εμπειρικού κομματιού της δουλειάς μαζί με του θεωρητικού, συνεπάγεται μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας στην ειδικότητα σου.Και στα δύο στοχεύω.Μέχρι στιγμής,όπως ανέφερα,μου απάντησαν θετικά δυο εταιρίες σε παρόμοιο μήνυμα με αυτό της αγγελίας.

Τρίτον,έχω την δυνατότητα να μπορώ να παρακολουθώ παράλληλα αρκετές δραστηριότητες και να ακολουθώ τους ρυθμούς.Σε ένα διάστημα 2 χρόνων που θα μου χρειαστεί να τελειώσω την σχολή μου,η ενασχόλησή μου με το αντικείμενο,καθώς και η θεωρητική γνώση,θα με φέρουν πιστεύω σε ένα σχετικά καλό επίπεδο.

Τέταρτον,προσπαθώ να μην σηκώνω εμπόδια εκεί που δεν υπάρχουν.Αν ήταν έτσι δεν θα πήγαινε κανένας σε καμία δουλειά μέσω αγγελίας,αφού σύμφωνα με αυτά που γράφεις,δεν ξέρεις με τι άνθρωπο μπορεί να μπλέξεις. 

 

 

Share this comment


Link to comment

θεος...και μετα παει ο αλλος για συνεντευξη ηλεκτρολογος με 2 παιδια και του λεει το αφεντικο χωρις ρεπο για 6μηνες επειδη υπαρχει φορτος, 16ωρο για 650Ε με συμβαση εργου και μολις τελειωσει το εργο βλεπουμε

qwerty_nc

Δημοσιεύτηκε


Βοήθησε με που κολλάει αυτό με το ότι εγώ ψάχνω μερικές μέρες μέσα στην βδομάδα(2-3) να δουλέψω αμισθί?

Ότι δηλαδή θα προτιμήσουν εμένα?έναν φοιτητή με ελάχιστες γνώσεις..

Πολύ "λογικό" αυτό που λες,ελπίζω να μην το σκέφτηκες πολύ γιατί αν έβαλες χρόνο σε αυτό τότε υπάρχει πρόβλημα.

  • Upvote 1

Share this comment


Link to comment

Νομίζω πως ο φίλος μας qwerty_nc έκανε ένα μόνο μικρό λάθος στην διατύπωση της αγγελίας του.

Δεν αναζητά να εργαστεί δωρεάν ή και να πληρώσει για αυτό. Το ζητούμενο του είναι κάπου να κάνει πρακτική εξάσκηση.

Στην πράξη μπορεί το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο αλλά το ζητούμενο του ιδίου είναι η αναγκαία πρακτική εξάσκηση που θα χρειαστεί και για την σχολή του.

Και ναι είναι ένα σημαντικό πρόβλημα πια στην εποχή της κρίσης που πολλοί μελλοντικοί μας συνάδερφοι δεν βρίσκουν εύκολα πια (όπως πιο παλιά) τεχνικά γραφεία να έχουν την δυνατότητα και τον χρόνο να αφιερώσου για να έχουν πρακτικάριους από τα ΤΕΙ.

Παλιά ήταν εύκολη (σχετικά) η απορρόφηση της ζήτησης παρ. ότι πολλές φορές η αξιοποίηση που γινόταν ήταν για να βγάζουν φωτοτυπίες ή κάποιες γραφειοκρατικές διατυπώσεις σε υπηρεσίες. Τώρα με την κρίση και αυτό έχει φτάσει στα ελάχιστα όρια.

Οπότε Πρακτική Εξάσκηση αναζητά και ας μη βαράμε στο ψαχνό στην αγωνία που έχει να εντρυφήσει και να μάθει οσο μπορεί περισσότερα ο μελλοντικός μας συνάδερφος.

Share this comment


Link to comment

οι εταιρείες που σε δέχτηκαν θα σου πάρουν λεφτά γι' αυτό; αν ναι, πώς θα τα δικαιολογήσουν; αν όχι, πώς θα δικαιολογήσουν τη δική σου παρουσία στο χώρο εργασίας; θα υπάρχει ασφάλιση; εάν υπάρχει ασφάλιση θα πρέπει να υπάρχει και η νόμιμη αμοιβή αλλιώς πρέπει να αυτασφαλιστείς ανοίγοντας ένα μπλοκάκι. έχοντας όλα αυτά κατά νου είπα προηγουμένως το "με ποιόν άνθρωπο θα μπλέξεις".

η πρακτική έχει αμοιβή, ασφάλιση και περιορισμένη διάρκεια. επίσης δε ξέρω αν γίνεται πρακτική part time.

Share this comment


Link to comment

Γενικώς δεν γίνεται ουσιώδης δουλειά part-time (άντε βαριά τετραήμερο πλήρους ωραρίου...)

Επειδή τη δουλειά την έμαθα από μέσα, συμφωνώ να κάτσει κάποιος δίπλα σε ένα μάστορα και να μάθει ...

Η επένδυση που οφείλει να κάνει κανείς, είναι κυρίως επένδυση χρόνου και όχι χρήματος.

Το πόσο κοστολογείται η εργασία του καθενός το μαθαίνει και αυτό με την εμπειρία !!!

Το πόσο αξίζει να κάτσεις δίπλα σε ένα μάστορα είναι υποκειμενικό .... όσο πιο "άνθρωπος" είναι, τόσο καλύτερα ...

Επίσης καλό είναι να είναι τίμιος και χωρίς πολλές εξυπνάδες, πατέντες, κομπίνες, λαμογιές κλπ !!! (μακριά από μιζαδόρους)

Καλά κάνει και ψάχνεται ο φίλος @qwerty_nc  ... και δεν πειράζει να κάνεις και κανένα λαθάκι ... πολλές φορές για να μάθεις, πληρώνεις !!!

 

Share this comment


Link to comment

Guest
This advert is now closed to further questions.

×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.