Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. τα daikin νμζ έχουν λειτουργία ότνα κρυώνουν τα νερά να κόβουν τον ανεμιστήρα ακριβώς για να μή γίνεται αυτό που λέτε. Αλήθεια η lg δέν έχει αντιστάθμιση? βλέπω κ ο stiv δουλεύει σταθερή θερμοκρασία.
 3. Τελικά ισχύει αυτό; Αν ναι, τι σημαίνει αυτό γγ) αν διαπιστωθούν εργασίες που δεν συμπεριλαμβά- νονται στα εγκεκριμένα σχέδια οικοδομικής άδειας που βρίσκεται σε ισχύ, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να εκδοθεί άδεια αναθεώρησης και δεν έχει υποβληθεί εγκαίρως από τον εξουσιοδοτημένο επιβλέποντα μηχανικό η γνωστοποίηση εκτέλεσης πρόσθετων εργασιών, οι πρόσθετες αυτές εργασίες καταγράφονται ως αυθαίρετες ή ως πολεοδομικές παραβάσεις, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία υπάγονται, και οι εργασίες διακόπτονται μέχρι την έκδοση της άδειας αναθεώρησης, Εξυπηρετώ ένα συνάδελφο που έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό και έχει αφήσει ανοικτή μια άδεια δόμησης (χοιροστάσιο). Στην υλοποίηση είναι όλα εντάξει εκτός από 1 σιλό. Υπήρχε ένα στην άδεια και κατασκευάστηκαν 2. Τα σιλό εδράζονται με μια λαπάτσα (με κοχλίες) επί εδαφόπλακας 30 cm. Οπότε αυτή η πλάκα έγινε διπλάσια και τοποθετήθηκε επί αυτής ένα δεύτερο σιλό. Καθώς είχε πάρει παρέκκλιση για την κάλυψη, ο συνάδελφος πριν φύγει κίνησε την διαδικασία και έχει πάρει παρέκκλιση όρων δόμησης (κάλυψης) και για το δεύτερο σιλό. 1.) Να πάμε για νομιμοποίηση-ανατίναξη; 2.) Να πάμε για αποσυναρμολόγηση του σιλό και νομιμοποίηση της εδαφόπλακας (μπορεί να είναι και δυσμενέστερο σενάριο οικονομικά). 3.) Να κάνουμε πως δεν είδαμε και να κάνουμε γνωστοποίηση, γίνεται; Αν φυσικά δεν απαιτείται έλεγχος δόμησης αναφορικά με θεμελίωση (αν θεωρείται θεμελίωση η εδαφόπλακα) και θέση).
 4. - τί χτισθηκε με την αδεια του 92? - πώς εγινε η κατατμηση και τι αναφερει μεσα στο συμβολαιο α] για τον ν. 651 και β] για τα κτισματα?
 5. Καλησπέρα. έχω την περίπτωση: Σε οικόπεδο εντός οικισμού 450τ.μ. εκδόθηκε οικοδομική άδεια του 1992. Μέγιστη δόμηση 400τ.μ. , κατοικία. Κατόπιν μετά από 5 περίπου χρόνια έγινε κατάτμηση σε δύο οικόπεδα 225τ.μ. το καθένα (βάσει τίτλου) Κάθε οικόπεδο ανήκει σε διαφορετικό ιδιοκτήτη. Σήμερα ο ένας ιδιοκτήτης θέλει να τακτοποιήσει αυθαίρετα. Τί γίνεται στην περίπτωση που: α) το οικόπεδο που προκύπτει από την κατάτμηση είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις ισχύουσες σήμερα πολεοδομικές διατάξεις? δηλώνω ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια και όλη την οικοδομή ως αυθαίρετη? β) το οικόπεδο που προκύπτει από την κατάτμηση είναι άρτιο και οικοδομήσιμο με τις ισχύουσες σήμερα πολεοδομικές διατάξεις? τότε πάω με το συντελεστή ότι υπάρχει οικοδομική άδεια και δηλώνω μόνο τις υπερβάσεις? επειδή είναι λίγο δύσκολο να αποφανθεί κανείς για την αρτιότητα και οικοδομησιμότητα σε αυτές τις περιπτώσεις σκέφτομαι να πάρω όρους δόμησης από πολεοδομία. βασικά η απορία μου είναι και εάν στο παράρτημα που λέει ότι λόγω μεταγενέστερης κατάτμησης δηλώνουμε ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια, αυτό ισχύει σε κάθε περίπτωση ασχέτως αν το νέο οικόπεδο είναι ή δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο?
 6. Καλησπέρα σας! Δεν πρόκειται περί βεβαίωση μηχανικού για μεταβίβαση αλλά για βεβαίωση χώρου κύρια χρήσης! Δεν βρέθηκε ο φάκελος από την ΥΔΟΜ οπότε δεν έχουμε τα εγκεκριμένα σχέδια! Υπάρχει παλιά άδεια λειτουργίας για το εν λόγω ακίνητο που συνοδεύεται από βεβαίωση κύριας χρήσης βεβαιωμένη και από την τότε Πολεοδομία. Μπορώ να βασιστώ σε αυτήν; Μπορώ να βασιστώ στα σχέδια της σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας; Τέλος, το εν λόγω ακίνητο αποτελείται από τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες και στην πραγματικότητα είναι μία. Μπορεί να δικαιολογηθεί αυτό ως λειτουργική συνένωση; Και η παλιά βεβαίωση κύριας χρήσης το δείχνει ως ένα! Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 7. Καλησπέρα σας! Μου έχει τύχει περίπτωση για άδεια εισόδου-εξόδου σε βιομηχανικό κτήριο εντός βιομηχανικής περιοχής! Το εν λόγω κτήριο είχε πάρει οικοδομική άδεια για εμπορική αποθήκη περίπου το 2000 και πριν λίγα χρόνια πήρε άδεια δόμησης για νομιμοποίηση με τον Ν4178 ως βιομηχανία. Τώρα ίσως δεν παίρνει χαρακτηρισμό του δρόμου από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Κάτι που απαιτείται για να ξεκινήσω εγώ την μελέτη εισόδου-εξόδου. Μου είπε συνάδελφος (και το ψάχνω) πως εντός ΒΙ.ΠΕ. δεν απαιτείται μελέτη εισόδου εξόδου μιας και όλες οι εγκαταστάσεις εξυπηρετούνται από την είσοδο-έξοδο της ΒΙ.ΠΕ. Ισχύει κάτι τέτοιο; Γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 8. Την είχα ξεχάσει εντελώς αυτή τη δημοσίευση-απορία μου! Συγγνώμη! Τ.Υ. Δήμου!
 9. Αν και με μια απλή αναζήτηση θα βρεις αυτό που θες, υπάρχουν ήδη σχετικά νήματα, δες ενδεικτικά τα παρακάτω. 1) https://www.efka.gov.gr/el/metroo-ergodoton 2) https://www.michanikos.gr/files/file/1440-εντυπα-ικα-για-εγκριση-εργασιών-μικρής-κλίμακας-εεμκ/ 3) https://www.efka.gov.gr/el/phone/book/48 edit: Ίσως είναι χρήσιμο, επειδή ήδη υπάρχει σχετικό νήμα, η συζήτηση να μεταφερθεί από κάποιον αρμόδιο εδώ.
 10. Today
 11. Έχω χάσει την μπάλα πλέον...Τελικά τι ισχύει με τα τέλη ? Νομίζω οι δήμοι δεν εφαρμόζουν την παραπάνω εγκύκλιο και ζητάνε τέλη από το 2013 ή κάτι τέτοιο.
 12. Καλησπέρα, τι χαρτιά εκτός από τη μικρή κλίμακα πρέπει να έχω μαζί μου για να ανοίξω φάκελο για εργασίες-ένσημα ΙΚΑ. Για Αναγνωστοπούλου Κολωνάκι ποιο ΙΚΑ είναι αρμόδιο?
 13. εεε καλά θέλετε και οδηγίες από την πρώτη μέρα.... οι Δήμοι ενημερώθηκαν ??? Κάθε Δήμος έχει διαφορετική στάση αντιμετώπισης και αν δεν δοθεί κεντρική οδηγία δεν πρόκειται καν να το εφαρμόσουν....
 14. Προκειται για νησι, στο οποιο η εξωτ θερμοκρασια σπανια πεφτει κατω απο 5-6 βαθμους κελσιου, συνηθως καταχειμωνο παιζει βραδυ 6-8 και μερα 10-12. Ολες οι πλευρες του κτιριου εκτος της νοτιας θα μονωθουν εξωτερικα το καλοκαιρακι, οποτε δεν εχω προβλημα τον επομενο χειμωνα που θα ειναι ο πρωτος χειμωνας μου σε αυτο το κτιριο. Εχεις δει απο κοντα καποιο απο τα παραπανω συστηματα parth?
 15. Time Left: 1 month and 28 days

  • FOR SALE
  • USED

  Πωλείτε γεωδαιτικός σταθμός NIKON DTM-332. (Ελληνικό μενού) Έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα και βρίσκετε σε άριστη κατάσταση. Παρελκόμενα: Τρίποδας αλουμινίου, κοντάρι , πρίσμα , φορτιστής, θήκη μεταφοράς. Τιμή 1500 ευρώ. Για επιπλέον χαρακτηριστικά: http://m.diygalasurvey.com/sdm/707912/4/pd-3683103/10991712-2530162/Total_Station_Nikon_DTM_352_332_series.html

  1,500.00 EUR

 16. Δεν είναι.... Τίποτα στην οικοδομή εντός της ελληνικής επικράτειας δεν είναι....
 17. Οπότε, εσύ είσαι υποχρεωμένος να ελέγξεις με βάση τα σχέδια της αναθεωρημένης άδειας (κι όχι τα αρχικά).
 18. δλδ εβγαλαν μια αδεια....εκαναν συσταση μετα εκαναν αναθεωρηση της άδειας, αλλά ολες οι πραξεις εγιναν με την αρχικη αδεια...[???] Για δες μηπως, μετα την αναθεωρηση, αντι να κανουν τροποποιηση της συστασης την εκαναν "καθ' εκαστην μεταβιβασιν" ..πιθανον διοτι δεν ειχε ουσιωδεις μεταβολες. Θελει ψαξμο παντως.
 19. Όχι, είχε γίνει η σύσταση πριν την αναθεώρηση!! Η σύσταση είναι ημερομηνίας της αρχικής αδείας. Η αναθεώρηση έγινε δύο χρόνια μετά και έχω ψάξει για τροποποιήσεις σύστασης κτλ και δεν υπάρχει κάτι. Γενικά περίεργη κατάσταση. Η πλάκα είναι επίσης ότι στα συμβόλαια είτε αγοράς είτε σύστασης ΔΕΝ υπάρχει περιγραφή της θέσης στάθμευσης, απλά γράφει ότι είναι στο ισόγειο σύμφωνα με τον τάδε σχέδιο μηχανικού.
 20. Προς ενημέρωση: Εκδόθηκε το ειδοποιητήριο Νοεμβρίου.
 21. υποθετω οτι, οταν εγινε η αναθεωρηση δεν ειχε γινει ακομα ούτε συσταση ούτε μεταβιβαση...οπότε μαλλον ξεχασαν την αναθεωρηση και εκαναν συμβολαιο με την αρχικη αδεια... [ακόμα δεν τα εχουμε δει ολα στις οικοδομες...]
 22. Καλησπέρα! Είπα να βάλω κι εγώ μπροστά να φτιάξω το ισόγειο στο πατρικό μου σπίτι... είναι ένα ισόγειο το οποίο το είχαμε ως αποθήκη κι είναι περιμετρικά κλεισμένο με μονοτουβλο με μόνο μια ξύλινη πόρτα ως είσοδος.. ξεκινώντας να το δούμε με τον μηχανικό το σπίτι διαπιστώσαμε να μπάζει νερά (σταγόνες σταγόνες) χαμηλά από ένα τοιχίο το οποίο από πίσω είναι βουνό με βράχους (πελεκανιές τις λέμε εμείς) + τα μπάζα που μπήκαν γι να χτιστεί κι ο πάνω όροφος... δυστυχώς δεν υπάρχει καμία πρόσβαση στο να δούμε τι γίνεται πίσω από τον τοίχο (είναι τοιχίο 35εκ κολλημένο με το βουνό) κι από πάνω το πατρικό μου με τις αυλές του.. το σπίτι από τα πιο χαμηλά στο βουνό άρα πιθανόν είναι νερά του βουνού που έρχονται από ψηλά σταματούν κάπως στο τοιχίο και εισχωρούν μέσα..θα ήθελα την άποψη σας.. γιατί ότι μονωτικό και να βάλω σε όλο το τοιχίο φοβάμαι πως από κάπου θα έχω πάλι διαρροή.. το νερό είναι ύπουλο.. ευχαριστώ προκαταβολικά
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.