Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. @olga, συμφωνώ στο ότι πρέπει να προσπαθούμε να τα πάμε καλά με τους γείτονες μας, αλλά όχι και να κάνει ο καθένας ότι θέλει. Δεν μπήκε καν στο κόπο να με ειδοποιήσει ότι θα περάσει τους σωλήνες πάνω από την πόρτα μου (για συναίνεση δεν το συζητάω καν). Μου κάνει εντύπωση πάντως πως υπάρχει η δυνατότητα να βάλει κανείς απλή πλαστική σωλήνα για θέρμανση ... η συνεχής συστολή/διαστολή του σωλήνα λόγο θερμοκρασίας δεν θα οδηγήσει στο σπάσιμο του?
 3. Γνωρίζει καποιος πως μπορώ να βρω τη ταυτότητα οφειλης για τις 120 δόσεις; Μέσω του ΕΦΚΑ ,δεν βρήκα άκρη με τους κωδικούς taxisnet και στο τσμεδε Λιβαδειάς δεν γνωρίζουν καθόλου .
 4. Today
 5. Εκτροπή από το κολλεκτερ της συγκεκριμένης στάθμης ορόφου (και διαμερίσματος). Σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις που μετατρέπονται σε αυτόνομες φυσικού αερίου συνήθως αυτή είναι η πρακτική στην Ελλάδα. Τους εξυπηρετεί η όδευση από την πλευρά των παραθύρων του κλιμακοστασίου, προκειμένου να καταλήξουν στα πίσω μπαλκόνια (όπου και τοποθετούνται οι επίτοιχοι λέβητες Φ. Α.).
 6. Μάλλον δεν μπορείς να αποφύγεις τον έλεγχο υφισταμένου...όμως όλα είναι στην κρίση του Μηχανικού, ειδικά από τη στιγμή που δεν αναφέρεται κάτι ρητώς. Δες όμως το εξής, αμέσως στην επόμενη σελίδα από το σημείο που κοιτάζεις, το οποίο είναι και γενικότερo: Σημείωση 2 Ο όρος "πλήρη πρόβλεψη προσθήκης" που προαναφέρεται σημαίνει ότι όλοι οι όροφοι της προσθήκης πρέπει να έχουν συμπεριληφθεί στο στατικό προσομοίωμα της μελέτης του υπάρχοντος κτιρίου. Λογικό είναι ότι, εφόσον αλλάζεις το στατικό χαρακτήρα της προσθήκης εν σχέσει με εκείνον της πρόβλεψης, μάλλον πρέπει να ελέγξεις το υπάρχον. Ανάλογο θέμα ίσως θα δημιουργούνταν εάν π.χ. γίνει προσθήκη σε τμήμα του κτιρίου. Βέβαια πάντα υπάρχει ο αντίλογος ότι π.χ. η πραγματοποιούμενη προσθήκη είναι τελικά ελαφρότερη της πρόβλεψης. Εξαρτάται από το Μηχανικό και την κρίση του, όπως προείπα. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.
 7. Μπορείς να ανεβάσεις ενημερωτικά σημειώματα σε ζητούμενα δικαιολογητικά που εκ των πραγμάτων δεν υπάρχουν. Στα προαιρετικά μπορείς να ανεβάσεις τοπογραφικό αποτύπωσης και γιατί όχι και δ. κάλυψης. Δεν είναι κάτι δύσκολο από τη στιγμή που κάνεις τοπογραφικό. Για την κατηγορία 3, το πρόσεξα τώρα ότι αναφέρεσαι σε ύψος μεγαλύτερο των 2,50 μ , οπότε μάλλον, ούτε το μέσο ύψος 2,50 μ σε καλύπτει για την υπαγωγή στην κατηγορία 3.
 8. Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχω δήλωση στην οποία απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας. Η δήλωση είναι σε υπαγωγή και έχει πληρωθεί μόνο το αρχικό παράβολο. Ο πελάτης ζήτησε να γίνει η μελέτη στατικής επάρκειας προκειμένου να πάρει και την έκπτωση του 10%. Η μελέτη στατικής επάρκειας έγινε και ανέβηκε στο σύστημα. Επειτα έκανα αίτημα για ταυτόχρονη υποβολή μελέτης στατικής επάρκειας το οποίο εγκρίθηκε και μου τσεκαρίστηκε και το αντίστοιχο κουτάκι στην δήλωση. Το θέμα είναι οτι πάω να υπολογίσω το πρόστιμο ξανά αλλά δεν με αφήνει λέγοντας ότι το παράβολο ή το πρόστιμο δεν έχει μεταβληθεί απο την τελευταία φορά. Γνωρίζει κάποιος πως θα μου εμφανιστεί η έκπτωση του 10%? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 9. Ακριβώς ! Ο μηχανικός Α' βαθμού συγγένειας με τον ωφελούμενο, δεν μπορεί να είναι ενεργειακός επιθεωρητής
 10. Καλησπέρα Παύλο, Έχω βρει στοιχεία για το προ του 55, οπότε θα βάλω 'ΝΑΙ' και αριθμό άδειας 0000 όπως είπες. Σε αυτή την περίπτωση, δέχεται την Κατηγορία 4, στα δικαιολογητικά όμως και ειδικότερα στο Διάγραμμα Κάλυψης τι θα επισυνάψω; Επίσης, ζητά τοπογραφικό της άδειας, στο οποίο θεωρώ πως θα επισυνάψω το τοπογραφικό που έκανα πρόσφατα για το εν λόγω ακίνητο. Bonus ερώτηση: Πώς θα έβαζα την αποθήκη Κατηγορία 3 εφόσον το ύψος της ξεπερνά τα 2,5μ;
 11. Περιμένεις (όπως και εκατοντάδες άλλοι συνάδερφοι σε παρόμοια κατάσταση) να ξανανοίξει το σύστημα, να βρεθούν νέοι πόροι, να στηθείς στον υπολογιστή και να περιμένεις μήπως και καταφέρεις να πατήσεις το οριστική υποβολή. Στη παρούσα κατάσταση η αίτηση είναι σε προσωρινή αποθήκευση και φυσικά μη εγκεκριμένη.
 12. To προ 55 το αναφέρεις στην Τ.Ε έχοντας βρει τα στοιχεία τα οποία το αποδεικνύουν ότι είναι όντως προ 55. Για το 1 έχεις κατηγορία 1, ενώ για τα 2 και 3 ερωτήματα αναλόγως χρονολογίας τέλεσης αυθαιρεσίας καθορίζεις τις κατηγορίες. Η αποθήκη μπορεί να υπολογιστεί και ως κατηγορία 3. Το 2 με αναλυτικό. "Ναι" στην Ο.Α σύμφωνα με το παράρτημα 1. Αν βάλεις λοιπή παράβαση κατηγορία 4 πάλι ζητάει αριθμό άδειας; Υπάρχει και η μέθοδος εξαπάτησης του συστήματος βάζοντας για αριθμό άδειας 0000 και αναλύοντας στην ΤΕ ότι για συστημικούς λόγους μπήκε το νούμερο αυτό προκειμένου να επιτευχθεί καταχώρηση της εν λόγω παράβασης στην κατηγορία 4, καθώς αποτελεί παράβαση αναλυτικού η οποία δεν καταχωρείται στο κελί επιφάνειας υπέρβασης δόμησης του πληροφοριακού συστήματος.
 13. Ναι σ' αυτή τη περίπτωση όντως δεν μπορεί αλλά δεν μου πήγε το μυαλό ! 🤔
 14. O Nik εννοεί εν. επιθεωρητής - Α΄βαθμού συγγενίας!
 15. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα συνάδελφοι, Σε κτίριο νομίμως υφιστάμενο προ του 1955, στο οποίο γίνεται τακτοποίηση, έχω τις εξής κατηγορίες αυθαιρέτων: 1. Προσθήκη κουζίνας προ του 1975 2. Προσθήκη ημιυπαίθριου και στεγάστρου 3. Κατασκευή αποθήκης 6τ.μ. ύψους 3,00μ Ερώτηση: Εάν στο πεδίο Οικοδομική άδεια επιλέξω 'ΝΑΙ', και στον αριθμό της Ο.Α. αναγράψω 'προ του 1955', στην επισύναψη δικαιολογητικών, πρέπει να καταχωρήσω και διάγραμμα κάλυψης και τοπογραφικό οικοδομικής άδειας, τα οποία δεν υπάρχουν... Εάν πάλι στο πεδίο Οικοδομική άδεια επιλέξω 'οχι', οι προαναφερόμενες αυθαιρεσίες -2- και -3- είναι Κατηγορίας 4, και το σύστημα βγάζει το εξής μήνυμα: Για την επιλογή "ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4" είναι απαραίτητη η ύπαρξη οικοδομικής άδειας. Θα αντιμετωπίζατε την υπόθεση με την παραδοχή ύπαρξης οικοδομικής άδειας ή όχι? Εάν η απάντηση είναι όχι, καταχωρείτε τις αυθραιρεσίες 2 και 3 ως κατηγορία 5 για να τις δεχθεί το σύστημα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 16. Είστε καλλυμένος απο το δελτίο αποστολής που φέρει την ίδια ημερομηνία του ΠΕΑ.
 17. ???????????? Απο που προκύπτει αυτό και μου διαφεύγει ?
 18. "Το μόνο έγγραφο που υπάρχει σχετικά με την περιοχή, είναι μια απόφαση της ίδιας ΥΔΟΜ τότε, χωρίς αναφορά σε άλλη νομοθεσία ή πράξη, όπου "βαφτίζει" την περιοχή Νησιωτική (με κεφαλαίο "Ν") από το όνομα "υποπεριφέρεια Νήσων", παραβλέπωντας σκόπιμα ότι στο ΦΕΚ χρησιμοποιούν τον όρο νησιά με μικρό "ν". Ο νομος ειναι σαφης...περισσοτερο δεν γινεται. Αναφερεται στην ηπειρωτικη Ελλαδα και στα νησια Κρητη και Ευβοια. Εκει ανήκεις. Τί "βαφτίσια"εκαναν εκει για λογους καθορισμου αρμοδιότητας ή για όποιους αλλους "υπηρεσιακους" -πολεοδομικους - λογους δεν μετατρεπει την στερια σε θαλασσα. Απο οσα θυμαμαι, μετα την τακτοποιηση, , την διαγραφη της απαιτησης απο την ΔΟΥ, οπου εχει βεβαιωθει η παραβαση, την ζηταει η ΥΔΟΜ με εγγραφο. Αρα, μαλλον, η διαδικασια ειναι οτι ζητας με αίτησή σου, την αποστολη των εγγράφων απο την ΥΔΟΜ στη ΔΟΥ για να διαγραφούν τα ποσά, με βαση το αρθρο 107 παρ. 3. και εν αρνησει προσφευγεις... πρεπει να το δεις με δικηγορο αν πας στο στο ΣΥΠΟΘΑ ή ΚΕΣΥΠΟΘΑ ή στα Διοικητικά Δικαστηρια. Και, δξ πώς μπορει η ολη διαδικασια να μεταφερθει στο αρθρο 108
 19. Καταντήσαμε να παρακαλάμε να βγει νέος νόμος αυθαιρέτων ή να είναι υποχρεωτική η ταυτότητα (Ελληνική πατέντα για να μαζέψει? τα ασυμμάζευτα).Αντί να ασχοληθεί κανείς με την ουσία που είναι η κατασκευή. Σε λίγα χρόνια δεν θα έχουμε μηχανικούς αλλά αστυνομία δόμησης. Σε καμμία άλλη χώρα πέραν του ανατολικού μπλοκ δεν νομίζω να συμβαίνει αυτό.Και μάλιστα κάποιοι χαίρονται για αυτό .Έμμεσοι φόροι αυστηρές ποινές για νομοθεσίες που τις φτιάχνουν άσχετοι των άσχετων λες και ζουν σε άλλο πλανήτη. Πραγματικά πιστεύω ότι οι ΓΟΚ από 73 και πίσω ήταν καλύτεροι από αυτούς που έχουμε....Επειδή ήταν απλοί
 20. Ιάσονα δεν γίνεται ξαφνικά να υποχρεώσεις τόσο κόσμο να φτιάχνει ηλεκτρονικές ταυτότητες. Στην τελική το θεωρώ και αυταρχικό μέτρο και δύσκαμπτο λόγω της υποχρεωτικής συνεργασίας μεταξύ συνιδιοκτητών. Όποιος θέλει να κάνει συμβόλαιο να τακτοποιεί και να παίρνει βεβαίωση. Πιστεύω αρκεί αυτό. Η μεγάλη πλειοψηφία συμβολαίων είναι αποδοχές κληρονομιάς όπου τα σπίτια μεταβιβάζονται χωρίς κανέναν έλεγχο. Αν μπει αυτό το μέτρο τότε θα αυξηθούν οι τακτοποίησεις. Η ταυτότητα για μένα είναι ακραίο μέτρο και κάνει μπαμ ότι είναι για να βγάζουν οι μηχανικοί λεφτά.
 21. Φίλε μου, απολύτως τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να γίνει.... Η δική μου "αγωνία" είναι το πώς άμεσα θα κάνουν κάτι, το οποίο έμμεσα θα αρχίσει να γεμίζει τις τσέπες μας!!! Κι αυτό το κάτι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίων και π.χ. για κατοικίες ολοκλήρωση μέσα σε 2 χρόνια!!! Ταυτοχρόνως κατάργηση της Βεβαίωσης 4495 και αντικατάστασή της από το Πιστοποιητικό Ηλεκτρονικής Ταυτότητας!!! Αυτό θα εξαναγκάσει τους αγαπητούς ιδιοκτήτες, να σταματήσουν να γελάνε και να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη... Συνδεση αυτης με εφορια, Ε9, Ε1, ΔΕΗ, κτηματολόγιο, δημους κ.λπ. Προφανώς θα υπάρχει κι ένας νόμος από τον οποίο θα περνούν πρώτα για να ρυθμίζουν... Αυτό θα φέρει λεφτουδάκια σε όλους...
 22. Βασικά για να τα πούμε απλά και σταράτα και χωρίς να πλατιάζουμε με βούληση των κυβερνόντων κτλ...ΜΙΑ είναι η λύση για άμεση τακτοποίηση όλων. Ούτε έλεγχοι, ούτε επέκταση σχεδίων πόλεως, ούτε ταυτότητες, ούτε τίποτα. Βεβαίωση μεταβίβασης στις αποδοχές κληρονομιάς ! Αλλά εάν γίνει....θα γίνει πόλεμος. Οπότε πάμε παρακάτω.
 23. Συνάδελφοι φέρνω ένα παράδειγμα για να επιβεβαιώσω ότι έχω καταλάβει σωστά το συγκεκριμένο άρθρο και γενικότερα τους περιορισμούς του 4495 για τις τουριστικές εγκαταστάσεις. Ειδικά για το τελευταίο δεν μπορώ να καταλήξω σε ασφαλές συμπέρασμα... Ξενοδοχείο 80κλινών έχει εγκατασταθεί, π.χ. το ετος 1987, σε κτίριο για το οποίο έχει εκδοθεί οικ. άδεια κατοικίας. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε περιοχή με χρήση "αμιγής κατοικία". Επομένως βάσει του αρ.97 δεν μπορεί να υπαχθει σε ν4495/17. Ωστόσο, βάσει του άρ.118 και με την προϋπόθεση ότι έχει εκδοθεί σήμα λειτ, μετά από πληρωμή προστίμου στον ΕΟΤ και επίσης ότι λειτουργούσε νόμιμα την 28-7-11, τότε μπορεί να υπαχθεί. 1η Εναλλακτική περίπτωση Αν το ξενοδοχείο είχε σταματήσει τη λειτουργία του π.χ. το 2009, τότε δεν μπορεί να υπαχθεί. Επομένως, σε αυτή την περίπτωση το κτίριο μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί μόνο ως κατοικία. 2η εναλλακτική περίπτωση Αν το παραπάνω ξενοδοχείο βρίσκονταν σε περιοχή με χρήση Γενική Κατοικία, οπότε και δεν υπάρχει περιορισμός χρήσεων γης, τότε μπορεί να υπαχθεί σε ν.4495 ακόμη κι αν έχει σταματήσει τη λειτουργία του πριν το 2011??? Ή πρέπει να βγει οικοδομική άδεια αλλαγής χρήσης;;;
 24. Την απάντηση μου την στείλανε ταχυδρομικά. Την ανέβασα εδώ. Η τότε ιστορία αφορούσε πάλι εμένα αφορούσε και άλλους πελάτες μου. Τότε μου είχαν ζητήσει εγγράφως αλλαγές, και είχα απαντήσει μόνος μου, στέλνοντας ενημερωτικό έγγραφο με το κείμενο του τότε νόμου. Μετά δεν με είχαν ενοχλήσει και μάλλον δεν ενοχλήσανε ούτε τους πελάτες μου, γιατί ούτε τηλεφωνήματα δέχτηκα ούτε είδα να αλλάζει κάτι στις δηλώσεις μου. Τώρα πιέζουν λίγο παραπάνω, γιατί εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι η εφορία αναζητάει πρόστιμα. Έχω την δυνατότητα να καταθέσω την τακτοποίηση στην εφορία για να σταμτήσει ή να παγώσει το πρόστιμο, μέχρι να λήξει η υπόθεση της ΥΔΟΜ; Διαπιστωτική δεν υπάρχει (από αρμόδιους για το θέμα (Υπουργούς οικονομικών και ΥΠΕΝ)). Ίσα ίσα, που στον τελευταίο νόμο, μετά από ερωτήματα βουλευτών της περιοχής: α) ορίσανε αποκλειστικούς αρμόδιους για θέματα τιμής ζώνης τους παραπάνω υπουργούς β) πήραν τελείως τον έλεγχο των τακτοποιήσεων από τις ΥΔΟΜ και τον δώσανε στους ΕΔ Το μόνο έγγραφο που υπάρχει σχετικά με την περιοχή, είναι μια απόφαση της ίδιας ΥΔΟΜ τότε, χωρίς αναφορά σε άλλη νομοθεσία ή πράξη, όπου "βαφτίζει" την περιοχή Νησιωτική (με κεφαλαίο "Ν") από το όνομα "υποπεριφέρεια Νήσων", παραβλέπωντας σκόπιμα ότι στο ΦΕΚ χρησιμοποιούν τον όρο νησιά με μικρό "ν".
 25. Καλησπέρα, είμαι νέα συνάδελφος και θα ήθελα τη βοήθειά σας.Έχω κάνει αίτηση για το "Εξοικονομώ ΙΙ-β κύκλος" και αφού καταχωρήσαμε όλα τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά όταν πήγα να πατήσω "οριστική υποβολή" μου έβγαλε ότι εξαντλήθηκαν οι πόροι για την περιφέρεια μου (είχαν περάσει μόνο 32 λεπτά αλλά αυτό είναι άλλο θέμα....). Τώρα η αίτηση βρίσκεται σε κατάσταση "03. Αίτηση σε καταχώρηση Στοιχείων Παρεμβάσεων" και δεν μου επιτρέπει καμία ενέργεια παρά μόνο την ακύρωση. Έχει ιδέα κάποιος αυτό τί ακριβώς σημαίνει και τί πρέπει να περιμένω; Ευχαριστώ,
 26. σωστα και, υποθετω οτι, μετα απο τόοοοση συζητηση... δεν θα μας πει ο φιλος οτι, ξερετε ... υπαρχουν και "καποια αυθαιρετα"...
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.