Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόγραμμα Υπολογισμών ΠΕΑ-ΚΕΝΑΚ v.3.75


12 Screenshots

Σχετικά με αυτό το αρχείο

Πρόκειται για ενα προγραμμα σε visual basic το οποίο εκτελεί υπολογισμούς απαραίτητους για την σύνταξη του ΠΕΑ.Υπολογίζονται οι συντελεστές σκίασης(όλα τα είδη για οποιονδήποτε προσανατολισμό).Στους πινακες excel που επισυνάπτω μπορείτε να μεταφέρετε τα αποτελέσματα.

Επίσης το πρόγραμμα εκτελεί υπολογισμούς σύμφωνα με την ΤΟΤΕΕ-1.Υπολογίζεται αναλυτικά το Uκουφωμάτων.(μεταλλικα-συνθετικά-ξύλινα).Ο υπολογισμός γίνεται για οποιοδήποτε ποσοστό του πλαισίου και οχι μόνο για το 20-30-40% που δίνεται στην ΤΟΤΕΕ-1 αλλα και στο πρόγραμμα του ΤΕΕ.

Επίσης γίνεται ο υπολογισμός απαιτησης ΖΝΧ(για ολες οι κατηγορίες θερμικών ζωνών).

Στην έκδοση VB ΠΕΑ 1-42.zip προστέθηκε ο υπολογισμός της συνολικά εγκατεστημένης ισχύος φωτισμού.

Στην έκδοση 1-5 προστέθηκε η δυνατότητα δημιουργίας πινακα σκιάσεων με δυνατότητες εκτύπωσης& εξαγωγής σε αρχείο excel.Στην τελευταία καρτέλα(πλευρικές σκιάσεις-αριστερά-) υπάρχει το σχετικό κουμπί.Σε επόμενη έκδοση θα δημιουργηθεί βάση δεδομένων για εισαγωγή μεγάλου αριθμού δομικών στοιχείων και την δημιουργία του σχετικού πίνακα με διάταξη τέτοια ώστε τα αποτελέσματα να μεταφέρονται απευθείας στο λογισμικό ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ.

Στην έκδοση 1-6 προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού αερισμού λόγω διείσδυσης απο κουφώματα.

Στην έκδοση 1.70 προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού του συντελεστή θερμοπερατότητας U των αδιαφανών επιφανειών.Για αρχή προστέθηκαν οι μπατικές τοιχοποιίες και σε επομένες εκδόσεις θα προστεθούν και τα υπόλοιπα δομικά στοιχεία.

Στην έκδοση 1.80 υπάρχει η δυνατότητα υπολογισμού του συντελεστή θερμοπερατότητας U των αδιαφανών επιφανειών για τις τοιχοποιίες όλων των ειδών.

Ανάλογα με το έτος οικ.αδειας και τα λοιπά στοιχεία του κτιρίου λαμβάνεται αυτοματα το ποσοστό του φέροντα οργανισμού στην τοιχοποιία και υπολογίζεται ο τελικός συντελεστής U.

Στην έκδοση 1.91 υπάρχει η δυνατότητα αναλυτικού υπολογισμού του πραγματικού Uτοιχοποιίας με βάση τα στοιχεία(Uκουφώματος&Eκουφώματος)κουφωμάτων που θα εισαχθουν αλλά και των λοιπών χαρακτηριστικών της τοιχοποιίας.

Στην έκδοση 1.98e προστέθηκε ξεχωριστό αρχείο excel για αυτόματο υπολογισμό σκιάσεων για την έκδοση ΠΕΑ.Στο αρχείο περιέχεται ο πίνακας σκιάσεων από ορίζοντα.Στην συνέχεια θα προστεθούν και τα υπολοιπα είδη σκιάσεων.(στην τελική μορφή θα υπολογίζονται οι σκιάσεις για τυχαίο προσανατολισμό και γωνία σκίασης).

Με την έκδοση 2.01 είναι δυνατόν να υπολογιστούν(σε excel) οι συντελεστές σκιασης για οποιαδήποτε γωνία σκίασης και για τυχαίο προσανατολισμό(στην καρτέλα προγράμματος:"Υπολογισμοί ΤΟΤΕΕ-1-->Πίνακες excel").

Με την έκδοση(v.2.24) υπολογίζεται αναλυτικά ο συνολικός βαθμός απόδοσης(ngem=ngm*ng1*ng2) λέβητα-καυστήρα σύμφωνα με την ΤΟΤΕΕ-1

______________________________________________________________________________.

Έκδοση v.2.50: ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ σε πρόγραμμα ΠΕΑ-ΚΕΝΑΚ αφού πλέον περιλαμβάνονται και υπολογισμοί για Μ.Ε.Α.

Προστέθηκε ο υπολογισμός ελάχιστου εμβαδού ηλιακών συλλεκτών για την κάλυψη του 60% του ΖΝΧ απο ΑΠΕ(σύμφωνα με ΚΕΝΑΚ & ΤΟΤΕΕ-1).

Στην έκδοση 3.51 γίνεται παραγωγή και εκτύπωση του πίνακα σκιάσεων.Επίσης προστέθηκε η δυνατότητα ονοματοδοσίας κάθε δομικού στοιχείου για να είναι δυνατός ο έλεγχος μετά την καταχώρηση των δομικών στοιχείων .Υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης των αποτελεσμάτων(έτσι μπορεί να δημιουργηθεί αρχείο μελετών) αλλά και εξαγωγής τους σε διάφορες μορφές αρχείων συμπεριλαμβανομένου του excel οπότε μπορεί να γίνει και άμεση μεταφορά των σκιάσεων στο λογισμικό ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ.

Στην έκδοση(3.55) γίνεται ο υπολογισμός του φυσικού φωτισμού λόγω πλευρικών ανοιγμάτων σύμφωνα με την παράγραφο 5.1.3.2 της ΤΟΤΕΕ-1.

Στην έκδοση(3.58) υπολογίζεται αυτόματα ο βαθμός κάλυψης φορτίου θέρμανσης της θερμικής ζώνης εφόσον έχουμε περισσότερα του ενός συστήματα θέρμανσης(παραγωγή).

Στην έκδοση (3.60) έχει ενσωματωθεί ο Πίνακας 2.3 της ΤΟΤΕΕ-1 για τον υπολογισμό του απαιτούμενου νωπού αέρα και γίνεται αυτόματα ο έλεγχος ποιότητας αέρα (που αναγραφέται στο ΠΕΑ).

Στην έκδοση(3.71) γίνεται ο υπολογισμός(σύμφωνα με τον Ν.4409/2016) της τάξης της ενεργειακής επιθεώρησης κτιρίου ή κτιριακής μονάδας, για εισαγωγή στην διαδικτυακή εφαρμογή του buildingcert.gr.

Στην νέα έκδοση(3.75) προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού ισχύος φωτισμού και για λαμπτήρες τύπου Led.Η προσθήκη αυτή έγινε κατ΄απαίτηση συναδέλφων γιατί η ΤΟΤΕΕ-1 δεν περιλαμβάνει αυτούς τους λαμπτήρες.

Σε επόμενες εκδόσεις θα προστεθούν και αλλες κατηγορίες υπολογισμών.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για την σειρά εκδόσεων 17.xx (κατάλληλες και για το "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ")επισκεφθείτε την διεύθυνση

http://www.facebook.com/freelogismiko

Παρουσίαση της  έκδοσης 17.33 με υπολογισμό ngen λέβητα-καυστήρα

Στην έκδοση 17.40 υπολογίζονται τα ψυκτικά φορτία κλιματισμού και το max Pgen για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ 2021.

Στην έκδοση 17.42 υπολογίζεται το max Pgen(& για τιμές<20Kw) σε περίπτωση αντικατάστασης/τοποθέτησης νέων συστημάτων θέρμανσης για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ 2021.

https://youtu.be/oy8mrABqxak

Αξιολογήστε την εφαρμογή εδώ:

https://goo.gl/Trg69F

v1733scr1.jpg

v1740_Pgen_cool1.jpg

Pgen_heat_1742.jpg

Edited by andkour
Ενημέρωση περιγραφής λειτουργιών λογισμικού


Τι νέο υπάρχει στην έκδοση v.3.75   See changelog

Κυκλοφόρησε

  • (v1.2)Διορθώθηκε προβλημα στην παραπομπή των πινάκων excel που οδηγούσε σε κλείσιμο του προγράμματος.Οι πίνακες πλεον συμπεριλαμβάνονται ξεχωριστά του προγράμματος.Κατα τα αλλα δεν υπαρχουν αλλαγες στο προγραμμα.
  • (v1.3)Προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού Uκουφωμάτων(για μεταλλικά&συνθετικά κουφώματα).Ο υπολογισμός γίνεται με ακρίβεια και με βαση τα γεωμετρικά στοιχεία του κουφώματος και το ποσοστό πλαισίου.
  • (v.1.31)Προστεθηκαν και τα ξύλινα κουφώματα.
  • (v.1.4)Το πρόγραμμα μετονομάζεται σε Προγραμμα Υπολογισμών ΠΕΑ και προστέθηκαν υπολογισμοί σύμφωνα με την ΤΟΤΕΕ-1.Προστέθηκε ο υπολογισμός απαιτήσεων ΖΝΧ(για ορισμενες κατηγοριες χρησης).
  • (v.1.41)Στον υπολογισμό απαιτησεων ΖΝΧ περιλαμβάνονται πλεον ολες οι κατηγορίες χρήσεων.
  • (v.1.42)Προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού της εγκατεστημένης ισχύς φωτισμού.
  • (v.1.42a)Διορθώθηκε πρόβλημα που σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγούσε σε ξαφνικό κλείσιμο του προγραμματος.
  • (v1.43a)Συμβατο με ολες τις εκδοσεις windows απο xp(sp2) και μετα
  • (v1.44)Προστέθηκε η δυνατότητα(μέσω internet) μέσα από το μενού :"ΒΟΗΘΕΙΑ" του προγράμματος η απευθείας σύνδεση με την σελίδα ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ του ΤΕΕ και την βάση δεδομένων(buildingcert.gr) του ΥΠΕΚΑ.
  • Επίσης προστέθηκε splash-screen με τις γενικές πληροφορίες του προγράμματος.
  • (v.1.45)Προστέθηκε το αρχειο powerpacks.dll της microsoft στην εγκατάσταση του προγράμματος ωστε να μην υπάρχει πρόβλημα στο setup του προγράμματος σε κανένα η/υ.Επίσης έγιναν μικροβελτιώσεις στην δομή του προγράμματος.
  • (v.1.5)Προστεθηκε η δυνατότητα δημιουργιας-εκτύπωσης πίνακα σκιάσεων με δυνατοτητα εξαγωγής και σε αρχείο EXCEL.
  • (v.1.55)Έγιναν βελτιώσεις στην δομή του προγράμματος.
  • (v.1.6)Προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού αερισμού λόγω διείσδυσης από κουφώματα.
  • (v.1.7)Προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού του U αδιαφανών επιφανειών.
  • (v.1.8)Προστέθηκαν και τα υπόλοιπα είδη τοιχοποιίας στον υπολογισμό Uαδιαφανων επιφανειών.
  • (v.1.91)Υπάρχει η δυνατότητα αναλυτικού υπολογισμού του Uτοιχοποιίας με βάση τα στοιχεία(Uκουφώματος&Eκουφώματος)κουφωμάτων που θα εισαχθουν αλλά και των λοιπών χαρακτηριστικών της τοιχοποιίας.
  • Επίσης βελτιωθηκε η δομή του προγράμματος και το μενού υπολογισμού του Uκουφωμάτων.
  • (v1.95)Βελτιώθηκε η ρουτίνα υπολογισμού σκιασεων για μεγαλύτερη ακρίβεια στα αποτελέσματα.
  • (v.1.98e)Δυνατότητα υπολογισμού σκιάσεων και από αρχείο excel(σκιάσεις ορίζοντα).
  • (v.2.01)Ενσωματωθηκε στο πρόγραμμα ο πλήρης υπολογισμός σκιάσεων σε μορφή excel.
  • (v.2.16)Προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού βαθμού απόδοσης μονάδας λέβητα-καυστήρα σύμφωνα με το ΠΔ 335/1993(ΦΕΚ 143) και την ΤΟΤΕΕ-1.
  • (v.2.24)Προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού του συνολικού βαθμού απόδοσης(ngem=ngm*ng1*ng2) λέβητα-καυστήρα σύμφωνα με την ΤΟΤΕΕ-1.
  • ----------------------------------------------
  • (v.2.50)Μετονομασία σε πρόγραμμα ΠΕΑ-ΚΕΝΑΚ αφού πλέον περιλαμβάνονται και υπολογισμοί για Μ.Ε.Α.
  • Προστέθηκε ο υπολογισμός ελάχιστου εμβαδού ηλιακών συλλεκτών για την κάλυψη του 60% του ΖΝΧ απο ΑΠΕ.
  • (v.2.55)Προστέθηκε ο υπολογισμός συντελεστή σκίασης ορίζοντα Fhor και για τυχαίο προσανατολισμό.
  • (v.2.60)Προστέθηκε ο υπολογισμός συντελεστή σκίασης από προβόλους Fov και για τυχαίο προσανατολισμό.
  • (v.2.75)Προστέθηκε ο υπολογισμός συντελεστή σκίασης από πλευρικές προεξοχές Ffin και για τυχαίο προσανατολισμό.
  • (v.2.85)Προστέθηκε το κουμπί:"γρήγορη εισαγωγή" για την εισαγωγή των γεωμετρικών στοιχείων για τον υπολογισμό συντελεστή σκίασης από ορίζοντα και προβόλους Fhor,Fov.
  • (v.2.98)Υπολογίζονται οι απώλειες και ο βαθμός απόδοσης δικτύων θέρμανσης-ψύξης.Επίσης βελτιώθηκαν οι οθόνες παρουσίασης αποτελεσμάτων για τον υπολογισμό των συντελεστών σκίασης
  • (v.3.03)Υπολογίζεται η ισχύς του δικτύου θέρμανσης για μονοκατοικίες-πολυκατοικίες και γενικά για οποιοδήποτε αριθμό κλάδων δικτύου.
  • (v.3.11)Υπολογίζεται ο συντελεστής αξιοποίησης α ηλιακών συλλεκτών για παραγωγή ΖΝΧ(Κατοικιών).
  • (v.3.22)Προστέθηκε το εργαλείο datagridview για παρουσίαση και μεταφορά αποτελεσμάτων στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ.
  • (v.3.31)Βελτιώθηκε το μενού υπολογισμού αερισμού ώστε να δέχεται απεριόριστο αριθμό ανοιγμάτων.
  • (v.3.41)Προστέθηκε η δυνατότητα εκτύπωσης του πίνακα αερισμού λόγω διείσδυσης από κουφώματα.
  • (v.3.51)Προστέθηκε η δυνατότητα αποθήκευσης-εκτύπωσης του πίνακα σκιάσεων.
  • (v.3.55)Προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού φυσικού φωτισμού λόγω πλευρικών ανοιγμάτων.
  • (v.3.58)Υπολογισμός κάλυψης φορτίου θέρμανσης όταν υπάρχουν περισσότερα του ενός συστήματα παραγωγής.
  • (v.3.60)Ενσωματώθηκε ο Πίνακας 2.3 της ΤΟΤΕΕ-1 για τον υπολογισμό του απαιτούμενου νωπού αέρα και γίνεται αυτόματα ο έλεγχος ποιότητας αέρα (που αναγραφέται στο ΠΕΑ).
  • (v.3.71)Προστέθηκε η λειτουργία υπολογισμού τάξης ενεργειακής επιθεώρησης σύμφωνα με τον Ν.4409/2016.
  • (v.3.75)Δυνατότητα υπολογισμού ισχύος φωτισμού και για λαμπτήρες Led(οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στην ΤΟΤΕΕ-1).
  • Thanks 5

Σχόλια Μελών

Recommended Comments



Παιδια εμένα μου βγάζει σφάλμα οτι λείπουν καποια στοιχεια.. Τι γινετε?

Μπορεις να γραψεις ακριβως τι μυνημα σου βγαζει?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι έχεις μια παλιότερη έκδοση του προγράμματος εγκατεστημενη στον υπολογιστή σου. Πρέπει να την απεγκαταστησεις για να γίνει η εγκατάσταση της νέας (v.3.31)

Ελπίζω να βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος; Έχω παλαιότερη έκδοση του προγράμματος η οποία δουλεύει σωστά. Κατέβασα την τελευταία έκδοση και λίγο πριν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση μου εμφανίζει μήνυμα " Δεν είναι δυνατή η ανάκτηση αρχείων της εφαρμογής.Τα αρχεία στην ανάπτυξη είναι κατεστραμμένα" 

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος; Έχω παλαιότερη έκδοση του προγράμματος η οποία δουλεύει σωστά. Κατέβασα την τελευταία έκδοση και λίγο πριν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση μου εμφανίζει μήνυμα " Δεν είναι δυνατή η ανάκτηση αρχείων της εφαρμογής.Τα αρχεία στην ανάπτυξη είναι κατεστραμμένα" 

Συνάδελφε θα πρέπει να απεγκαταστήσεις την παλιότερη έκδοση του προγράμματος για να εγκατασταθεί η νέα.Ελπίζω αυτό να σου λύσει το πρόβλημα.Γραψε στο post αν τελικώς κατάφερες να κάνεις install.

Link to comment
Share on other sites

Πρόστιμο Αυθαιρέτου

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα, μου βγάζει το εξής μήνυμα :

Cannot Start Application

Application cannot be started. Contact the application vendor.

Τι πρέπει να κάνω (Έχω windows 7)?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε αυτό το μήνυμα σημαίνει μάλλον ότι έχεις μια παλιότερη έκδοση του προγράμματος εγκατεστημενη στον υπολογιστή σου. Πρέπει να την απεγκαταστησεις για να γίνει η εγκατάσταση της νέας.

Ελπίζω να βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

Πρόστιμο Αυθαιρέτου

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα, μου βγάζει το εξής μήνυμα :

Cannot Start Application

Application cannot be started. Contact the application vendor.

Τι πρέπει να κάνω (Έχω windows 7)?

 

Μπορεις να δοκιμάσεις και αυτο το πρόγραμμα(περιεχει υπολογισμο προστίμων).

http://www.michanikos.gr/files/file/1037-%CE%9B%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%9D41782013/

Link to comment
Share on other sites


Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.