Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αμοιβές μηχανικού Ν.4178/2013+Αδειών Δόμησης+έντυπα v.3.82


12 Screenshots

Σχετικά με αυτό το αρχείο

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υπολογίζει την αμοιβή μηχανικού για ρυθμίσεις του Ν.4178/2013.Επιλέγετε το είδος εργασίας (αναλογα με τα χρόνια εμπειρίας του μηχανικού) και αυτόματα το πρόγραμμα υπολογίζει την αμοιβή του μηχανικού με βάση τις ελαχιστες ημέρες ή ώρες εργασίας.Βέβαια μπορούν να εισαχθούν και τιμές μικρότερες των ελαχίστων(συμφωνηθείσα αμοιβή).

Επίσης υπολογίζεται και η αμοιβή τοπογραφικού(για οικόπεδα εντός σχεδίου ή οικισμού) καθώς και οι κρατήσεις και το συνολικό κόστος για την νόμιμη ή την συμφωνηθείσα αμοιβή.

Στην έκδοση 1.3 προστέθηκε η δυνατότητα προεπισκόπησης και εκτύπωσης συνοπτικού κοστολογίου αμοιβών και κρατήσεων για την νόμιμη ή την συμφωνηθείσα αμοιβή.

Στην έκδοση 1.4 προστέθηκε η δυνατότητα δημιουργίας-εκτύπωσης του εντύπου ΤΣΜΕΔΕ με το οποίο πληρώνουμε την εισφορά σε Εθνική.

Στην έκδοση 1.5 προστέθηκε η δυνατότητα εμφάνισης στις εκτυπώσεις διακριτικού υδατογραφήματος με την επωνυμία του τεχνικού γραφείου και άλλων στοιχείων του μηχανικού.

Στην έκδοση 1.9 προστέθηκε(για την αμοιβή εργασιών του Ν.4178/13) η δυνατότητα προεπισκόπησης-εκτύπωσης του διπλότυπου αμοιβών μηχανικού για την ΕΤΕ.

Στην έκδοση 2.1 προστέθηκε(για την αμοιβή τοπογραφικού) η δυνατότητα προεπισκόπησης-εκτύπωσης του διπλότυπου αμοιβών μηχανικού για την ΕΤΕ.(μέσα απο το menu υπολογισμού κρατήσεων τοπογραφικού).

Στην έκδοση 2.19 προστέθηκε(μέσα από το menu κρατήσεων τοπογραφικού) η δυνατότητα υπολογισμού του συνολικού κόστους της αμοιβής+κρατήσεων μηχανικού για την ρύθμιση(συμπεριλαμβανομένου και του τοπογραφικού).

Σε επόμενες εκδόσεις θα προστεθούν και άλλες δυνατότητες.

Στην έκδοση 2.31 προστέθηκε ο υπολογισμός του ΚΗ Ψηφίσματος(για οικοδομικές άδειες).

Στην εκδοση 2.45 προστέθηκε για την αμοιβή τοπογραφικού εκτός σχεδίου η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβής για εξάρτηση σε ΕΓΣΑ 1987(εμπροσθοτομίες&οπισθοτομίες) και διορθώθηκε λάθος στην ρουτίνα υπολογισμού των αμοιβών λόγω πολυγωνομετρίας(αριθμός στάσεων).

Επίσης προστέθηκε στο πρόγραμμα το πρόσθετο vb Powerpacks.dll της Microsoft για να είναι συμβατή η εφαρμογή με όλες τις εκδόσεις των windows(απο xp-sp1 και άνω).

Στην έκδοση 2.57 περιλαμβάνεται η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβής μηχανικού για στατικές μελέτες(για κτίρια κατοικιών).

Στην έκδοση v.2.82 προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβής μηχανικού για αρχιτεκτονικές μελέτες(για κτίρια κατοικιών).

(Στο πρόγραμμα άλλαξα κατηγορία και από Λογισμικό Αυθαιρέτων το μετέφερα στην κατηγορία Λογισμικό Αμοιβών).

Στην έκδοση 2.94 προστέθηκαν ο υπολογισμός αμοιβών εγκαταστάσεων(παθητική πυροπροστασία-ύδρευση-αποχέτευση) και ο αυτόματος υπολογισμός ΚΗ ψηφίσματος βάσει του προυπολογισμού του έργου.

Στην έκδοση 3.02 προστέθηκαν όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες χώρων (γραφεία-καταστήματα-ξενοδοχεία κτλ) και έτσι μπορεί για οποιοδήποτε είδος κτιρίου να γίνει αυτόματος υπολογισμός προυπολογισμού και αμοιβών μελετών.

Στην έκδοση 3.24 διορθώθηκε ο συντελεστής ΦΠΑ στο 24% και στις αμοιβές αδειών δόμησης υπολογίζεται η συνολική αμοιβή μηχανικού με δυνατότητα απεριόριστων καταχωρίσεων είδους χώρου,εμβαδού και κατηγορίας μελέτης.

Στην έκδοση 3.32 έγινε επανασχεδιασμός όλου του μενού εισαγωγής δεδομένων και αποτελεσμάτων.Επίσης προστέθηκαν και οι υπολογισμοί για τις υπόλοιπες μελέτες εγκαταστάσεων.Υπάρχει δυνατότητα απεριόριστων καταχωρήσεων χώρων,είδους μελετών,προυπολογισμών κτλ με επιλογή στην εμφάνιση των αποτελεσμάτων(μεμονωμένη ή συγκεντρωτική ανά χώρο,μελέτη προυπολογισμό κτλ). Τέλος υπολογίζεται το ΚΗ για τον συνολικό προυπολογισμό.

Στην έκδοση 3.35 προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού και για τις υπόλοιπες Η/Μ μελέτες καθώς και η μελέτη θερμομόνωσης(για παλιές οικοδομικές άδειες-αναθεωρήσεις ,πριν την εφαρμογή ΚΕΝΑΚ).

Στο μενού εισαγωγής υπάρχει πλέον η δυνατότητα καταχώρησης-υπολογισμού της αμοιβής ΚΕΝΑΚ.

Εγιναν επίσης βελτιώσεις στις ρουτίνες αποφυγής σφαλμάτων κατά την εισαγωγή των δεδομένων.

Στην έκδοση 3.42 προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβών και για προσθήκες-επισκευές-διαρυθμίσεις-μεταρυθμίσεις.Οι αμοιβές αυτές επισημαίνονται με διαφορετικό χρώμα στα αποτελεσματα για να γίνονται εύκολα διακριτές σε σχέση με τις αμοιβές των νέων οικοδομών.

Στην έκδοση 3.51 προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβής για τον έλεγχο στατικής μελέτης υπάρχοντος κτιρίου(με ή χωρίς αντισεισμικό υπολογισμό).Η δυνατότητα αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την έκδοση αδειών νομιμοποίησης με τον Ν.4178/2013 κτλ.

Στην έκδοση 3.64 προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβών επίβλεψης,πολλάπλής εισαγωγής διαφορετικών χώρων και βελτιώθηκε το μενού του προγράμματος.Επίσης βελτιώθηκαν οι ρουτίνες υπολογισμού ώστε να υπάρχει ακρίβεια της τάξης δεύτερου δεκαδικού στις αμοιβές σε σχέση με το λογισμικό του ΤΕΕ.

Στην έκδοση 3.67 βελτιώθηκε η ρουτίνα για τον υπολογισμό και παρουσίαση των επιβλέψεων έτσι ώστε να είναι δυνατόν να υπολογιστεί μεμονωμένα κάθε αμοιβή στην επίβλεψη(π.χ. στην περίπτωση που θέλουμε να υπολογισούμε μόνο αμοιβή επίβλεψης στατικών).Επίσης στους πίνκακες αποτελεσμάτων προστέθηκε αυτόματα ο χαρακτηρισμός :"Μελέτη" ή "Επίβλεψη" για να είναι διακριτό κάθε φορά στο τι αφορά ο υπολογισμός της αμοιβής.

Στην νέα έκδοση 3.82 προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού και εκτύπωσης του νέου εντύπου ΕΜΠ(πρώην ΤΣΜΕΔΕ) όπως ισχύει από 1-7-2016.

Για την εγκατάσταση του προγράμματος κανετε extract στο αρχειο winzip και εκτελείτε το setup.exe.

 

Δείτε ένα βίντεο παρουσίασης-χρήσης του προγράμματος αμοιβών(για την έκδοση 3.67) εδώ:


Τι νέο υπάρχει στην έκδοση v.3.82   See changelog

Κυκλοφόρησε

  • Στην έκδοση v.1.1 προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβής τοπογραφικού(για τα εντός σχεδίου ή οικισμού οικόπεδα).
  • Στην έκδοση v.1.2 προστέθηκε(για την αμοιβή τοπογραφικού) η δυνατότητα επιλογής του λ απο αρχείο τιμών.Επίσης προστεθηκε η δυνατότητα υπολογισμού των κρατήσεων και του συνολικού κόστους για την συμβατική ή την συμφωνηθείσα αμοιβή.
  • Στην έκδοση 1.3 προστέθηκε η δυνατότητα προεπισκόπησης και εκτύπωσης συνοπτικού κοστολογίου αμοιβών και κρατήσεων για την νόμιμη ή την συμφωνηθείσα αμοιβή.
  • Στην έκδοση 1.4 προστέθηκε η δημιουργία του εντύπου ΤΣΜΕΔΕ το οποίο τυπώνεται έτοιμο για πληρωμή στην ΕΘΝΙΚΗ.
  • Στην έκδοση 1.5 προστέθηκε η δυνατότητα εμφάνισης στις εκτυπώσεις διακριτικού υδατογραφήματος με την επωνυμία του τεχνικού γραφείου και άλλων στοιχείων του μηχανικού.
  • Στην έκδοση 1.6 έγιναν βελτιώσεις στην δομή του προγράμματος και βελτίωση των εκτυπώσεων.
  • Στην έκδοση 1.9 προστέθηκε η δυνατότητα εκτύπωσης του διπλότυπου αμοιβής(Ν.4178/13) για την ΕΤΕ.
  • Στην έκδοση 2.1 προστέθηκε η δυνατότητα εκτύπωσης του διπλότυπου αμοιβής(Ν.4178/13) για την ΕΤΕ(αμοιβή τοπογραφικού).
  • (v.2.27)Προστέθηκε (για οικοδομικές άδειες) ο υπολογισμός του ΚΗ Ψηφίσματος κατ΄απαίτηση συναδέλφων.
  • (v.2.31)Προστέθηκε (για οικοδομικές άδειες) ο πίνακας υπολογισμού του ΚΗ Ψηφίσματος κατ΄απαίτηση συναδέλφων.
  • (v.2.45)Προστέθηκε για την αμοιβή τοπογραφικού εκτός σχεδίου η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβής για εξάρτηση σε ΕΓΣΑ 1987(εμπροσθοτομίες&οπισθοτομίες) και διορθώθηκε λάθος στην ρουτίνα υπολογισμού των αμοιβών λόγω πολυγωνομετρίας(αριθμός στάσεων).
  • Επίσης προστέθηκε στο πρόγραμμα το πρόσθετο vb Powerpacks.dll της Microsoft για να είναι συμβατή η εφαρμογή με όλες τις εκδόσεις των windows(απο xp-sp1 και άνω).
  • (v.2.57)Προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβής μηχανικού για στατικές μελέτες(για κτίρια κατοικιών).
  • (v.2.82)Προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβής μηχανικού για αρχιτεκτονικές μελέτες(για κτίρια κατοικιών).
  • (v.2.94)Στην νέα έκδοση προστέθηκαν ο υπολογισμός αμοιβών εγκαταστάσεων(παθητική πυροπροστασία-ύδρευση-αποχέτευση) και ο αυτόματος υπολογισμός ΚΗ ψηφίσματος βάσει του προυπολογισμού του έργου.
  • (v.2.94l)Αλλαξα το link για download.Ελπίζω να δουλεύει.Ας ενημερώσουν οι συνάδελφοι αν μπορούν να το κατεβάσουν.
  • (v.3.02)προστέθηκαν όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες χώρων (γραφεία-καταστήματα-ξενοδοχεία κτλ).
  • (v.3.24)Διορθώθηκε ο συντελεστής ΦΠΑ στο 24% και στις αμοιβές αδειών δόμησης υπάρχει η δυνατότητα απεριόριστων καταχωρήσεων διαφορετικών χώρων και κατηγοριών μελετών με δυνατότητα αυτόματου υπολογισμού συνολικής αμοιβής μηχανικού.
  • (v.3.32)Επανασχεδίαση όλου του μενού εισαγωγής-αποτελεσμάτων με προσθήκη υπολογισμού και των υπόλοιπων μελετών εγκαταστάσεων.
  • (v.3.35)Δυνατότητα υπολογισμού αμοιβών και των υπόλοιπων Η/Μ μελετών και του ΚΕΝΑΚ.
  • (v.3.42)Δυνατότητα υπολογισμού αμοιβών προσθηκών-επισκευών-διαρυθμίσεων-μεταρυθμίσεων.
  • (v.3.51)Δυνατότητα υπολογισμού αμοιβής στατικών για έλεγχο υπάρχοντος.
  • (v.3.64)Προστέθηκε ο υπολογισμός αμοιβής επιβλέψεων και πολλαπλής εισαγωγής διαφορετικών χώρων.
  • (v.3.67)Βελτιώθηκε η ρουτίνα για τον υπολογισμό και παρουσίαση των επιβλέψεων έτσι ώστε να είναι δυνατόν να υπολογιστεί μεμονωμένα κάθε αμοιβή στην επίβλεψη.
  • (v.3.82)Δυνατότητα υπολογισμού και εκτύπωσης του εντύπου(νέο έντυπο όπως ισχύει από 1-7-2016)ΕΜΠ(πρώην ΤΣΜΕΔΕ) για πληρωμή στην Εθνική τράπεζα.
  • Like 1

Σχόλια Μελών

Recommended Comments



Ωραίο το προγραμματάκι αλλά είναι πολύ βασικό.

Θα πρότεινα να προσθέσετε και άλλες πληροφορίες όπως αν χρειάζεται τοπογραφικό εντός εκτός σχεδίου

αν θα βγει άδεια ή όχι , τι έξτρα αμοιβές προκύπτουν και έναν οδηγό για τις τιμές που μπορεί να συμπληρωθούν 

σύμφωνα με τις νομοθεσίες.

ένα λινκ που να οδηγεί στα σημερινά λ για να μπορεί κανείς να τα βρίσκει άμεσα

να γράφει κάπου ποιες είναι οι ελάχιστες μέρες

θα μπορούσε επίσης να υπολογίζει κρατήσεις και φεμ

ενώ νομίζω πως θα έπρεπε να υπολογίζει ξεχωριστά την νόμιμη και την συμφωνηθείσα.

Ξέρω πως είναι πολλά αλλά αν έχετε διάθεση για να το εξελίξετε αυτά νομίζω χρειάζονται.

Έχω δει να γίνονται πολύ ωραίες δουλειές που ξεκίνησαν από μια απλή εφαρμογή

Όπως και να έχει μπράβο σας που βοηθάτε τους συναδέλφους σας!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Κάνεις αποσυμπίεση του αρχείου zip που κατέβασες και εξαγωγή του φακελου που περιεχει σε μια θέση στον σκληρό δίσκο σου.Μετά εκτελείς το αρχείο setup.exe και το πρόγραμμα θα εγκατασταθεί.

Link to comment
Share on other sites

Γιατι δεν μπορω να κανω download?

με στελνει στο https://app.box.com/s/yxm5a652y1lgvsm388n6odxt60o2sgzk παταω download κ δεν κατεβαινει τιποτα.. :/

Καμιά φορά κολλάει το download. Εγώ που το δοκίμασα τώρα δουλεύει. Προσοχή σου βγάζει μήνυμα ότι δεν είναι δυνατή η προεπισκοπηση του αρχείου αλλά εσύ το αγνοείς και πατάς download.

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, προσπαθώ να κατεβάσω το πρόγραμμα άλλα είναι αδύνατον. Έχετε κάτι να προτείνετε;

Συνάδελφε καλησπέρα,στείλε μου με προσωπικό μύνημα ,αν θέλεις το email σου να στο στείλω.Πάντως αν θες ξαναπροσπάθησε γιατί και άλλος συνάδελφος όταν επανέλαβε την διαδικασία το box τον άφησε να το κατεβάσει.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα :)

Δυστυχώς το box αρνείται πεισματικά να με αφήσει να το κατεβάσω. Υπάρχει κάποια πρόταση; είδα συμβαίνει και σε άλλους .

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα :)

Δυστυχώς το box αρνείται πεισματικά να με αφήσει να το κατεβάσω. Υπάρχει κάποια πρόταση; είδα συμβαίνει και σε άλλους .

Συνάδελφε προσπάθησε ξανά, εγώ που έκανα τώρα μια δοκιμή κατεβαινει κανονικά.

Link to comment
Share on other sites


Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.