Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σχετικά με αυτό το αρχείο

Σκόπος του προγράμματος είναι η μετατροπή συντεταγμένων μεταξύ των προβολικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται σε Ελλάδα και Κύπρο. Η μετατροπή μπορεί να γίνει για ένα σημείο, αλλά και μαζικά για ένα σύνολο σημείων που περιέχονται σε ένα αρχείο κειμένου (csv). Το format αρχείου εισόδου στην περίπτωση της μαζικής μετατροπής είναι (aa, x, y {, z} ). To aa είναι ένας ακέραος δείκτης, τα x,y είναι δεκαδικοί, όπου η τελεία (.) δηλώνει τα δεκαδικά ψηφία, Το z μπορεί να αγνοηθεί.

Παράδειγμα 1ο (2 διαστασεις)

1, 489343.424, 4492433.324

2, 466324.421, 4429436.426

 

 

Παραδειγμα 2ο (3 διαστασεις)

1, 489343.424, 4492433.324, 24.32

2, 466324.421, 4429436.426, 32.12


Τι νέο υπάρχει στην έκδοση 1.0   See changelog

Κυκλοφόρησε

Δεν υπάρχουν πληροφορίες αλλαγών για αυτή την έκδοση

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Σχόλια Μελών

Recommended Comments

Ειναι ασφαλες. Με την τρεχουσα εκδοση του avg εχω και εγω την ιδια προειδοποιηση. Το προγραμματακι ειναι γραμμενο το 2009 σε .ΝΕΤ 2008 και τοτε δεν ειχε καποιο θεμα, καθως το χρησιμοποιουσε αρκετος κοσμος χωρις προβλημα!. Εαν βρω χρονο θα το επικαιροποιησω ωστε να μην βγαζει αυτα στο avg. Ευχαριστω, για τον χρονο σας.

Link to comment
Share on other sites

με οποιονδήποτε editor για  text files (π.χ. Notepad++, Notepad, κλπ), δημιουργούμε το αρχείο και το σωζουμε ως (Save As )  ονομα.csv. Επισης το .txt αρχείο μπορούμε να το κάνουμε (Μετονομασία) rename και να αλλαξουμε την καταληξη. Τέλος στο excel κανουμε export as comma delimited file και επιλέγουμε την τελεια(.) για τα δεκαδικά και το κομμα(,) για να χωρίσουμε τις συντεταγμενες.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ, δυστυχώς όσο κι αν με παίδεψε δε κατάφερα τη μαζική μετατροπή από Hatt σε ΕΓΣΑ. Έχω ένα txt σε hatt, το μετονομάζω ή το σώζω σαν csv από το notepad και το εξάγω σαν comma delimited από το excel. Βέβαια μου βγάζει ένα μήνυμα το excel (07) ότι μπορεί να περιέχει χαρακτηριστικά που δεν είναι συμβατά με το comma delimited format. Τα φώτα σου σε παρακαλώ :smile:

Link to comment
Share on other sites

Καλά όλα αυτά τα προγράμματα που κάνουν την συγκεκριμένη μετατροπή αλλά ο πιο σωστός τρόπος είναι ο αφινικός μετασχηματισμός.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.