Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σχετικά με αυτό το αρχείο

Μαθετε τις συντεταγμενες του σημειου που βρισκεστε, σε ολα τα Γεωδαιτικα Συστηματα Αναφορας, με ενα κλικ στο κινητο σας ή τον υπολογιστη σας. Υποστηριζονται τα ΕΓΣΑ87, HATT, ΤΜ3, HTRS07, UTM, WGS84. Υπολογίστε ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ & ΕΜΒΑΔΑ πάνω στον χάρτη. Υπαρχει η δυνατοτητα προσθηκης χαρτογραφικων δεδομενων στην εφαρμογη. Οποιαδηποτε χοντροειδη σφαλματα στα αποτελεσματα καλο ειναι να επισημανθουν. Το εικονιδιο με τον υπολογιστη τσεπης(πανω αριστερα) υπολογιζει τις συντεταγμενες. Το εικονιδιο που βρισκεται πανω δεξια, δινει τη δυνατοτητα επιλογης και εμφανισης των χαρτογραφικων επιπεδων κατα βουληση. Τα χαρτογραφικα επιπεδα που ειναι διαθεσιμα στην εφαρμογη ειναι τα Google Hybrid Satellite, Google Terrain, Open Streen Map, οι αεροφωτογραφιες του ΟΚΧΕ, και η Διανομη 1:50000 της ΓΥΣ. Με αριστερο κλικ στον χαρτη προσθετουμε ενα νεο σημειο, του οποιου οι συντεταγμενες εμφανιζονται με αριστερο κλικ στο εικονιδιο του. Καθε σημειο μπορει να διαγραφει με το κουμπι εντολης ΔΙΑΓΡΑΦΗ που βρισκεται στο τελος της λιστας με τις υπολογισμενες συντεταγμενες του σημειου.


Τι νέο υπάρχει στην έκδοση v1.3.2   See changelog

Κυκλοφόρησε

  • 12. ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ, ΠΑΤΑΕΙ DONATE ΚΑΙ ΜΕΣΩ paypal ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΟΡΗΓΟΣ.
  • 11. ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ!
  • 10. ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ.
  • 9. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΕΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ.
  • 8. ΑΛΛΑΓΗ SERVER!
  • 7. ΔΙΟΡΘΩΣΗ των ορίων του Ελλαδικού χωρου (Πλέον είναι διαθέσιμη και η περιοχή του Καστελόριζου).
  • 6. Προσθήκη εργαλείου ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ & ΕΜΒΑΔΟΥ
  • 5. Προσθηκη ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΟΥ ΟΚΧΕ στους χαρτες υποβαθρου (base layers).
  • 4. Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ του σημειου γινεται μεσω του συννεφου με τις υπολογισμενες συντεταγμενες (το κουμπι βρισκεται στο τελος τις λιστας με τις συντεταγμενες)
  • 3.Οι συντεταγμενες που προκυπτουν εμφανίζονται με κλικ στο εικονιδιο του νεου σημείου.
  • 2.ΠΡΟΣΘΗΚΗ τυχαιου σημειου με ΑΠΛΟ ΚΛΙΚ στον χαρτη(με δυνατοτητα ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ)
  • 1.ΠΡΟΣΘΗΚΗ χαρτογραφικου επιπεδου ΔΙΑΝΟΜΗ ΟΚΧΕ 1:50000

Σχόλια Μελών

Recommended Comments

Λάζαρε καλημέρα,

Δεν μου δίνει την δυνατότητα να επιλέξω τυχαίο σημείο ενώ η αναφορά περιορίζεται στην θέση που με εντοπίζει (desktop use)

Link to comment
Share on other sites

Από pc δεν φαίνεται να λειτουργεί. Δεν μπορώ να επιλέξω σημείο. Επίσης αλλάζοντας τα συστήματα αναφοράς βλέπω ότι οι τιμές των συντεταγμένων δεν είναι ανάλογες (π.χ. επιλέγω ΕΓΣΑ 87 και το πρώτο ψηφίο στου της τετμημένης εμφανίζεται ως τέσσερα... Ίσως δεν κάνω κάτι σωστά. Γενικά, πολύ καλή ιδέα. Αν λειτουργήσει θα λύσει πολλά προβλήματα εντοπισμού κι εποπτικής φύσεως στο δικό μας αντικείμενο (συνεχής εναλλαγή και σχέσεις μεταξύ hatt - ΕΓΣΑ 87 - ΤΜ 3ο)

Link to comment
Share on other sites

Από pc δεν φαίνεται να λειτουργεί. Δεν μπορώ να επιλέξω σημείο. Επίσης αλλάζοντας τα συστήματα αναφοράς βλέπω ότι οι τιμές των συντεταγμένων δεν είναι ανάλογες (π.χ. επιλέγω ΕΓΣΑ 87 για τον Έβρο και το πρώτο ψηφίο στου της τετμημένης εμφανίζεται ως τέσσερα, πράγμα που δείχνει ότι δεν "καταλαβαίνει" το σημείο... Ίσως δεν κάνω κάτι σωστά. Γενικά, πολύ καλή ιδέα. Αν λειτουργήσει θα λύσει πολλά προβλήματα εντοπισμού κι εποπτικής φύσεως στο δικό μας αντικείμενο (συνεχής εναλλαγή και σχέσεις μεταξύ hatt - ΕΓΣΑ 87 - ΤΜ 3ο)

 

Link to comment
Share on other sites

Μια σημειωση για τους φιλους που χρησιμοποιουν τη σελιδα απο desktop.

Εάν το δικτυο που βρισκεστε εχει static ip, όπως Πανεπιστημια, αρκετοί Φορεις του Δημοσιου κλπ., το στίγμα σας ΔΕΝ ειναι συνηθως διαθεσιμο και η ακρίβεια της θεσης είναιι πολύ σχετική.

Εαν βρισκεστε στο internet μεσω wifi router, το πιθανότερο είναι η ακριβεια του στιγματος να είναι αρκετα καλή. Οι δοκιμες της εφαρμογης έγιναν σε κινητα με δυνατότητες πλοηγησης στο internet μεσω wifi και 3g και με laptop που συνδεονταν με wifi. Τα αποτελεσματα σε αυτες τις περιπτωσεις είναι πολυ ικανοποιητικά. Ευχαριστω και παλι για τον χρονο σας.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Λάζαρε καλημέρα,

Δεν μου δίνει την δυνατότητα να επιλέξω τυχαίο σημείο ενώ η αναφορά περιορίζεται στην θέση που με εντοπίζει (desktop use)

Τωρα μπορείς να είσαγεις ΝΕΟ ΣΗΜΕΙΟ με ΑΠΛΟ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ.

Link to comment
Share on other sites

Προς το παρον αυτη ειναι η βασικη λειτουργια!(Προοριζεται κυριως στην χρηση απο smartphone). Ευχαριστω για το ενδιαφερον.

Τωρα μπορείς να εισάγεις ΝΕΟ ΣΗΜΕΙΟ με ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ.

Link to comment
Share on other sites

σε pc δουλευει / με στατικη ip σου δινει ενημέρωση οτι βρίσκεσαι σε .... μ από το σημείο /

πολύ καλό, ευχαριστούμε

δεν κατάλαβα πως μπορώ να το χρησιμοποιήσω μέσω πχ iphone για μία πχ πρώτη ενδειξη συντεταγμένων οταν είμαι έξω

ευχαριστούμε και πάλι

Link to comment
Share on other sites

Για χρηση της εφαρμογης σε iOS-android-windows mobile κλπ απλα ενεργοποιουμε τις υπηρεσειες τοποθεσιας (Location Services) στις ρυθμισεις του κινητου. Επιπλεον, αποδεχομαστε την ερωτηση σχετικα με την θεση μας, μολις φορτωσει για πρωτη φορα η σελιδα της εφαρμογης.

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρά!
Μπορεί κάποιος/α να το ξαναανεβάσει γιατί το λινκ έκανε "φτερά"...;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.