Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπολογισμός Hinges-Target Displacement


1 Screenshot

Σχετικά με αυτό το αρχείο

Ανεβάζω ένα update στην εφαρμογή που είχα κάνει σε excel για τον υπολογισμό hinges στο sap2000. Έχω χωρίσει την εφαρμογή σε δύο αρχεία (ένα για δοκούς και ένα για κολώνες). Έχω προσθέσει πίνακες αναφοράς (χρειάζεται ενεργοποίηση στα macros για να ανοίγουν οι αναφορές). Έχω προσθέσει διαχωρισμό διατομών σε πλάστιμες και ψαθυρές.

Έχω προσθέσει αυτόματο υπολογισμό συντελεστή αποδοτικότητας περίσφυξης. Έχω προσθέσει συντελεστές υλικών βάση της στάθμης αξιοπιστίας και έχω προσθέσει και επιλογή συντελεστή γRD. Τέλος έχω προσθέσει τις τελικές τιμές βάση των κριτιρίων αποδοχής για να γίνεται άμεση εισαγωγή στο SAP. (Σημειώνω ότι με copy από το excel και paste στα πινακάκια του SAP τα δεδομένα περνάνε κανονικά.

Επίσης επισυνάπτω και ένα νέο αρχείο υπολογισμού της στοχευόμενης μετατόπισης. Το αρχείο είναι όλο ανοιχτό.

Συμπληρώνουμε όπου εχει κίτρινο fill. Οι περισσότεροι υπολογισμοί είναι αυτοματοποιημένοι και όπου μπορούσα έβαλα combo boxes (δεν βγάζει βελάκι οπότε θέλει λίγο προσοχή στην εισαγωγή). Έφτιαξα τρία φάσματα (ΕΑΚ2000, EC8 elastic και EC8 anelastic) για τον υπολογισμό του Φe. Ρυθμίζετε αυτό που έχετε στη μελέτη σας και το επιλέγετε στο τέλος για να γίνουν οι υπολογισμοί. Έχω γράψει και κάποιες σημειώσεις στο τέλος του αρχείου σχετικά με τους υπολογισμούς.

Εννοείται όπου βρείτε λάθος ή παράλειψη ή ασάφεια με ενημερωνετε για να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις.

Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα.


Σχόλια Μελών

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.