Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Xαλυβοσκυρόδεμα - Μια υποσχόμενη Λύση για Αντισεισμικές Κατασκευές


Σχετικά με αυτό το αρχείο

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ «ΧΑΛΥΒΟΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ»

 

Προτείνεται διάταξη του διαµήκους και εγκάρσιου οπλισµού των υποστυλωµάτων από σκυρόδεµα διάσπαρτη σ΄όλη την έκταση της διατοµής τους µε αποτέλεσµα ένα οµοιοµορφισµένο υλικό από σκυρόδεµα και χάλυβα, το χαλυβοσκυρόδεµα.

Η διάταξη αυτή σε συνδυασµό µε διάταξη του διαµήκους οπλισµού καθ΄ύψος των δοκών αίρει τις κατασκευαστικές δυσχέρειες και τα τεχνολογικά προβλήµατα στην περιοχή των κόµβων των δοµικών στοιχείων από σκυρόδεµα, επιτρέπει τυποποίηση και εκβιοµηχάνιση του συνόλου του οπλισµού των υποστυλωµάτων, αυξάνει την ασφάλεια και επισκευασιµότητά τους και εξασφαλίζει µεγαλύτερη πυρασφάλεια και διάρκεια των κατασκευών.

Η ίδια καµπτική αντοχή, η µεγαλύτερη διατµητική αντοχή και η καλύτερη υστερητική συµπεριφορά δοµικών στοιχείων και κόµβων µε την προτεινόµενη λύση απ΄ αυτήν αντίστοιχων στοιχείων µε συµβατική διάταξη του οπλισµού και ίδιο συνολικό οπλισµό επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσµατα δοκιµασίας σε εναλλασσόµενη καµπτοδιατµητική επιπόνηση δώδεκα γραµµικών στοιχείων και δύο ηµιπλαισίων.


Σχόλια Μελών

Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.