Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

HINGES - Διαγράμματα Μ-θ βάση ΚΑΝ.ΕΠΕ. 1.0.0


1 Screenshot

Σχετικά με αυτό το αρχείο

Update του αρχειου HINGES για SAP2000.

ΤΟ αρχείο υπολογίζει διαγράμματα Μ-θ για ορθογωνικά υποστυλώματα και δοκούς (έχω μέσα ένα υποστύλωμα και μια δοκό). Όλοι οι υπολογισμοί γίνονται βάση των τύπων του ΚΑΝ.ΕΠΕ. Υπολογίζονται οι VR και τα κριτήρια αποδοχής. Γίνονται πολλοί υπολογισμοί που δεν έχω τη δυνατότητα και τον χρόνο να τους περιγράψω από εδώ και είναι λίγο μπερδεμένοι μέσα στα sheets γιατί έχουν γίνει σταδιακά μέσα στα χρόνια. Για τα ορθογωνικά υποστυλώματα η επιτελεστικότητα λαμβάνεται για τον άξονα λειτουργίας (2 ή 3) του υποστυλώματος (μεγαλύτερη πλευρά).

Στο sheet DATA θα βρείτε διάφορα modules σε VBA που κάνουν περιληπτικά τα εξής:

- Εισαγωγή των δεδομένων των πλαστικών αρθρώσεων στο SAP2000, στο αρχείο .$2k (μόνο εισαγωγή πλστικών αρθρώσεων και κριτηρίων αποδοχής και όχι ανάθεση στα γραμμικά στοιχεία). Γίνεται και overwrite σε υφιστάμενο αρχείο.

- Εργαλεία διαχείρισης και αποτελεσμάτων των πλαστικών αρθρώσεων (πχ παρουσίαση αποτελεσμάτων σε πίνακες, έλεγχος διάτμησης υποστυλωμάτων κ.α).

Το αρχείο excel είναι macro enabled οπότε πρέπει να είναι ανοιχτά τα macros στις ρυθμίσεις του excel.

Επίσης για να δουλέψουν τα modules πρέπει να γίνουν register τα αρχεία richtx.ocx και msflxgrd.ocx (αναλόγως του λογισμικού, win 7, win 10 , 32bit ή 6bit). Τα βρίσκετε πανεύκολα στο net και με οδηγίες εγκατάστασης στο registry των windows.

Δεν έχω το χρόνο να δώσω αναλυτικές οδηγίες. Είναι εργαλεία που έφτιαξα για προσωπική χρήση και δυστυχώς δεν είναι user friendly. Όλος ο κώδικας είναι ανοιχτός και μπορείτε να τον δείτε στο developer του excel.

Όποιος θέλει βοήθεια ευχαρίστως να απαντήσω σε mail κλπ.

 


Τι νέο υπάρχει στην έκδοση 1.0.0   See changelog

Κυκλοφόρησε

Δεν υπάρχουν πληροφορίες αλλαγών για αυτή την έκδοση


Σχόλια Μελών

Recommended Comments

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.