Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέα υπεύθυνη δήλωση μηχανικού για περιοχές δασικών χαρτών (Ν. 4685/20)


Σχετικά με αυτό το αρχείο

Παρ 8α και 8β άρθρου 48 Ν. 4685/20  ΦΕΚ 92 Α 7.5.2020 για υπεύθυνη δήλωση μηχανικού επί τοπογραφικών σε γήπεδα εντός περιοχών δασικών χαρτών. Η νέα περίπτωση της παρ. 8α αφορά τις περιπτώσεις για τις οποίες ασκήθηκαν αντιρρήσεις και έγιναν δεκτές από τις επιτροπές.

  • Like 3
  • Thanks 3
  • Upvote 1

Σχόλια Μελών

Recommended Comments

για αυτες τις περιοχες που ειναι ουτε κιτρινες , ουτε πρασινες (δηλαδη εκτος αναρτησης) τι γραφουμε;

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση...Δεν κατάλαβα όμως -και αν μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει- τι σημαίνει αυτό που γράφει στο άρθρο 48 παρ8β "...αν δεν υφίσταται υποχρέωση εκπόνησης τοπογραφικού διαγράμματος, επί αποσπάσματος του δασικού χάρτη...και όπου εμφαίνονται οι συντεταγμένες των κορυφών του ακινήτου..."

Η μη αναγκαιότητα σύνταξης Τοπογραφικού διαγράμματος κλείνει την τρύπα των αποδοχών κληρονομιάς, για τις οποίες δεν απαιτείται υποχρέωση εκπόνησης Τοπογραφικού διαγράμματος. Όμως, αναρωτιέμαι τι συντεταγμένες θα βάλεις όταν δεν θα χρειαστεί να συντάξεις Τοπογραφικό διάγραμμα και επομένως δεν θα χρειαστεί να μετρήσεις επί του εδάφους παρά μόνο να κάνεις εντοπισμό επί χάρτου. Δηλαδή αυτές οι συντεταγμένες θα είναι λάθος (ή τελος πάντων προσεγγιστικός) καθορισμός ορίων γεωτεμαχίου και σίγουρα όχι μονοσήμαντος.

 

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω ότι αυτός ο προβληματισμός μου δημιουργήθηκε επειδή ζητήθηκε από Υποθηκοφυλάκειο να προσκομιστεί απόσπασμα δασικού χάρτη με το γεωτεμάχιο και τις συντεταγμένες στις κορυφές του για τη διαδικασία μεταγραφής συμβολαίου αποδοχής κληρονομιάς. Εγώ τους είπα ότι δεν μπορώ να βάλω συντεταγμένες γιατί θα είναι λάθος προσδιορισμένο το γεωτεμάχιο και η συμβολαιογράφος μου ζητάει να γράψω "ενδεικτικός πίνακας συντεταγμένων κορυφών γεωτεμαχίου". Υπάρχει λογική και βάση σε αυτό?  

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.