Jump to content

Toposynt 2021 - Πίνακας Συντεταγμένων και διαστασιολόγηση POLYLINE - Ανανεωμένο με τη χρήση μη-ASCII ελληνικών (που απαιτεί το AutoCAD ≥ 2021) 2020-07-04-11.33


3 Screenshots

About This File

Ανανέωση του τελευταίου Toposynt με τη χρήση μη-ASCII για το ελληνικό αλφάβητο σημείων διότι απαιτείται από το τελευταίο AutoCAD. Επίσης έγιναν μικροδιορθώσεις, και το formatting έγινε indent με το Visual Studio Code.

Σημειώσεις: Ως font style χρησιμοποιεί το επί του παρόντος επιλεγμένο και λειτουργεί καλύτερα χωρίς annotative style ή/και με height 0. Ξεκίνησα να προσθέσω ρυθμίσεις σταθερές ως επιλογή για να μην επιλέγεις κάθε φορά π.χ. "γράμματα ναι/σημεία ναι/δεκαδικά #" αλλά έμεινε ως TODO. Επίσης: α) Οι PLINE καλό είναι να είναι ορθά κλειστές με το property "closed" και όχι κυριολεκτικά να συμπίπτει το τελευταίο με το πρώτο σημείο γιατί χαλάει η τελευταία σειρά του πίνακα (ή και η περίμετρος) β) Ενδεχομένως λόγω AutoCAD bug το 'Linetype generation' property πρέπει να είναι OFF για να τυπωθεί ξανά το πρώτο σημείο στον πίνακα γ) Εάν θέλετε να έχουν αντίστροφη αρίθμηση τα σύμβολα τρέξτε REVERSE στο PLINE.

Χρήση:

1) APPLOAD -> τρέχουμε το αρχείο (ή με (load "toposynt.lsp") αν είναι στο path)

2) TPS ή TOPOSYNT (και επιλέγουμε μία POLYLINE (και μόνο αυτό)

3) Ακολουθάμε τις ερωτήσεις


What's New in Version 2020-07-04-11.33   See changelog

Released

Αφαίρεση της προηγούμενης έκδοσης

  • Like 3
  • Thanks 2
  • Upvote 2

User Feedback

Recommended Comments

Γεια σου , σε παλιότερο autocad (2011) που το δοκίμασα τρέχει κανονικά ,όμως τα ελληνικά τα εμφανίζει κινέζικα υπάρχει κάποια λύση ? Ευχαριστώ!

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites
4 ώρες πριν, panosf said:

Γεια σου , σε παλιότερο autocad (2011) που το δοκίμασα τρέχει κανονικά ,όμως τα ελληνικά τα εμφανίζει κινέζικα υπάρχει κάποια λύση ? Ευχαριστώ!

Καλησπέρα δεν έχω τέτοιο autocad πια, αλλά θα δοκίμαζα να σώσω το lisp αρχείο ως μη-unicode πρώτα (π.χ. μέσω Notepad save as). Ίσως προτιμά iso-8859-7.

Edited by curzondax
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επειδή είχε όντως προβλήματα με τον τύπο UTF-8 σε προηγούμενες εκδόσεις AutoCAD, ακόμα και στην αμέσως προηγούμενη, το αντικατέστησα με ANSI αρχείο στην τελευταία έκδοση.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

το εμβαδόν το υπολογίζει από τις συντεταγμένες του autocad polyline (που μπορεί να έχει πολλά δεκαδικά κρυφά) ή μήπως θα ήταν καλύτερο από τις αναγραφόμενες του πίνακα που εκτυπώνεται γιατι δημιουργούνται προβλήματα όταν από τις αναγραφόμενες προκύπτει το αναγραφόμενο εμβαδόν του σχεδίου;

Edited by civil-exa
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Με την AREA δηλαδή απευθείας από την PLINE. Θα ήταν κάπως χαζομάρα να έχει ο προγραμματιστής στη διάθεσή του AutoCAD και να κάνει γεωμετρία σχεδόν χειροκίνητα.

Αν σε ενδιαφέρει πολύ η συμφωνία τότε με 3 δεκαδικά  θα είναι επουσιώδεις οι διαφορές (οι πιο αυστηροί καθηγητές των πολυτεχνείων ίσως έλεγαν και 4).

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

αν είναι πολλές οι κορυφές και μεγάλη η έκταση δημιουργούνται μεγαλύτερες διαφορές, το έχω τσεκάρει, ειδικά σε ορισμένες υπηρεσίες που για να ελέγξουν το εμβαδόν τα πληκτρολογούν στο κτηματολόγιο που έχει 2 δεκαδικά, ακόμα και συ να βάλεις 4. Γι'αυτό και μπορεί εμείς να βλέπουμε το AREA 4 στέμματα αλλά αυτοί όταν παίρνουν το πινακάκι βλέπουν 3999... τ.μ. 

Είχα βρει ενα λισπάκι που υπολόγιζε με επανάληψη από τις κορυφές και σου έδινε 2 εμβαδά,

α)του AREA και

β)όπως προκύπτουν από το πινακάκι (ανάλογα με τα δεκαδικά που θα επιλέξεις),

αλλά δεν μπορώ να το βρω πλεον γιαί το είχα σβήσει λόγω του ότι δεν δουλευε με το καινουργιο autocad

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Να φτιάξουν το λογισμικό τους εκείνες οι υπηρεσίες αν μπορούν μόνο να αντιγράφουν μόνο δύο δεκαδικά.

Εν πάση περιπτώσει είναι εκ του προοιμίου επουσιώδες πλέον. Τα νέα τοπογραφικά είναι διανυσματικά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.