Jump to content
Newsletter: Εγγραφείτε στην ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

1 Screenshot

About This File

Αμέσως μετά την εκδήλωση σεισμού, ο πληθυσμός εκκενώνει τα κτίρια και συγκεντρώνεται σε κοντινούς, υπαίθριους χώρους καταφυγής.

Στο πλαίσιο υλοποίησης των προπαρασκευαστικών δράσεων των Δήμων και σε ότι αφορά τους χώρους καταφυγής θα πρέπει να γίνουν τα ακόλουθα:

• Aναγνώριση, έλεγχος, παρακολούθηση και συντήρηση ανοιχτών χώρων, οι οποίοι μπορεί μεν να έχουν κάποια συγκεκριμένη καθημερινή λειτουργία, όμως σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης λόγω σεισμού θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χώροι καταφυγής του πληθυσμού.

• Γνωστοποίηση των χώρων στους πολίτες. Η διάσταση της επικοινωνίας είναι ιδιαίτερα σημαντική και υπερβαίνει την απλή δημοσιοποίηση πληροφορίας για τους χώρους καταφυγής. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, έναν συστηματικό επικοινωνιακό σχεδιασμό (ώστε να είναι ενημερωμένοι οι πολίτες για τα μέτρα προστασίας σε περίπτωση σεισμού), δράσεις για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης του πληθυσμού και των διαφόρων κοινωνικών ομάδων προς τις αρχές, καθώς και επικοινωνιακές διεργασίες συντονισμού, συνεργασίας, συμμετοχικότητας και δικτύωσης μεταξύ φορέων και κοινωνικών ομάδων.


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.