Jump to content

ΑΠΔ Οικοδομοτεχνικών για ΙΚΑ 1.1a


4 Screenshots

About This File

Εξέλιξη και τελειοποίηση προγράμματος υπολογισμού και υποβολής μηνιαίων ΑΠΔ Οικοδομοτεχνικών έργων στο ΙΚΑ (παραγωγή αρχείου)

 

Αρχείο Excel με δυνατότητα να υπολογίζει ταχύτατα και να παράγει αρχείο υποβολής για τις μηνιαίες εισφορές για το ΙΚΑ, κάτι που γινόταν μέχρι πρότινος μόνο από τις δύσχρηστες φόρμες της ιστοσελίδας του ΙΚΑ ή με αγορασμένα προγράμματα, κλειστού κώδικα. Και λέω δύσχρηστες γιατί ενώ για λογιστές με σταθερό προσωπικό κάθε μήνα το "Αντιγραφή προηγούμενης περιόδου" δουλεύει μια χαρά, δυστυχώς για μηχανικούς που υποβάλουν ΑΠΔ Οικοδομοτεχνικών έργων τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα με το προσωπικό να εμφανίζεται ασυνεχώς στο χρόνο (πχ. Μάρτη και Ιούνιο τα μπετά ενώ ενδιάμεσα χτισίματα).

Λόγω περιορισμένης γνώσης του αντικειμένου της ΑΠΔ-Οικοδομοτεχνικών, το πρόγραμμα είναι ακόμα ατελές (ως προς τους αυτοματισμούς, η παραγωγή αρχείου είναι πλήρης σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΙΚΑ). Αναμένω προτάσεις επι της λειτουργίας αλλά και ιδέες επι της δομής από συνάδελφους. Φυσικά ο κώδικας είναι ανοιχτός και τα όποια κλειδώματα θα είναι μόνο για ασφάλεια, χωρίς κωδικούς.

 

Προσοχή:

1) στο πρόγραμμα περιήγησης καθώς επί του παρόντος το ΙΚΑ μπορεί να δεχτεί το αρχείο ως έχει μόνο από Internet Explorer ενώ με ενημέρωσαν από το ΙΚΑ ότι ο Mozilla θέλει κατάληξη ".apd" στο αρχείο

2) στην υποβολή καθώς κάθε υποβολή αρχείου είναι Οριστική και δεν γίνονται αλλαγές. Πολύ καλό έλεγχο από πριν.

3) Διαβάστε τις οδηγίες που το συνοδεύουν!!! Είναι εξαιρετικά εύχρηστο και αυτόματο, αλλά μέχρι να εξοικειωθείτε καλό είναι να ακολουθούνται συγκεκριμένα βήματα.

4) Αν κάτι δε δουλεύει βεβαιωθείτε ότι ακολουθήσατε τις οδηγίες, πάρτε πάλι τα βήματα από την αρχή χωρίς υποθέσεις. Κρατάτε ένα αντίγραφο του αρχικού προγράμματος ώστε να εξαλείψετε σφάλμα λόγω αλλαγών! Αν πάλι δε δουλεύει καλά, εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε.

5) Το πρόγραμμα αυτό και την εξέλιξή του τα κάνω εγώ και όσοι συνάδελφοι βοηθήσουν στον ελεύθερο χρόνο μας, δωρεάν. Θα προσπαθούμε για άμεση ανταπόκρισή αλλά ανάλογα και με τον ιδιωτικό φόρτο εργασίας μπορεί να περάσουν και μέρες από τη στιγμή που θα εντοπίσετε κάτι μέχρι να απαντηθεί το ερώτημα. Ποτέ μην αφήνετε κάτι για την τελευταία στιγμή, ειδικά μέχρι να εξοικειωθείτε. Μια μεγάλη ΑΠΔ Ο/Τ με τα στοιχεία των εργατών διαθέσιμα ολοκληρώνεται σε λίγα λεπτά και η παραγωγή αρχείου είναι σχεδόν άμεση, Όμως λάθος χειρισμός μπορεί να σας κολλήσει για ώρες!

6) Το πρόγραμμα έχει 5 αραιό-γραμμένες σελίδες με οδηγίες, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ!!! Το ξανάπα και το επαναλαμβάνω. Απορίες που επεξηγούνται στα σχόλια θα απαντώνται με παραπομπή στα σχόλια --> άρα άδικο χάσιμο χρόνου δικό σας και δικό μου!

 

*ΑΠΔ Ο/Τ στο παρόν thread θα νοείται ΑΠΔ οικοδομοτεχνικών

 

Ιστορικό: Το πρόγραμμα ξεκίνησε σαν προσπάθεια υπολογισμού και συνοπτικής διαχείρισης των δεδομένων, ώστε να είναι ευκολότερη η χειροκίνητη ενημέρωση των ΑΠΔ Ο/Τ στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ. Κατόπιν πολλών χαμένων ωρών προχώρησα στην εξέλιξή του ώστε να δημιουργεί αρχείο έτοιμο για υποβολή.


What's New in Version 1.1a   See changelog

Released

  • 1.1 Μικρές διορθώσεις σε υπολογισμό εσωτερικών κωδικών και συναρτήσεων (όπως η GetIF() )
  • 1.1a Υπήρχε πρόβλημα με zip: Τα windows το έβλεπαν και τα αρχεία μέσα του αλλά δεν το άνοιγαν. Δούλευε οκ με 7z. Πλέον το επεξεργάζονται σωστά και τα windows.User Feedback

Recommended Comments

Φίλε μου,δεν ξέρω με ποιό πρόγραμμα έχεις συμπιέσει το αρχείο,αλλά δεν μπορώ να το αποσυμπιέσω ούτε με Winzip ούτε με Winrar μετά το download.Καμιά ιδέα;;;

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω. Δεν κάνει αποσυμπίεση.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου,δεν ξέρω με ποιό πρόγραμμα έχεις συμπιέσει το αρχείο,αλλά δεν μπορώ να το αποσυμπιέσω ούτε με Winzip ούτε με Winrar μετά το download.Καμιά ιδέα;;;

 

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω. Δεν κάνει αποσυμπίεση.

 

Το έχω κάνει με το 7-zip που υπάρχει εδώ http://www.7-zip.org/download.html (open source) και υπάρχει και portable (δεν χρειάζεται εγκατάσταση) εδώ http://portableapps.com/apps/utilities/7-zip_portable . Όμως το αρχείο είναι κανονικό zip-ακι και σε εμένα πάλι το βλέπουν και το ανοίγουν και τα windows κανονικά (win7).

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Το ξανα-ανέβασα. Νομίζω τώρα είναι ΟΚ και με τα windows... Πείτε μου αν υπάρχει πρόβλημα, ή προμηθευτείτε το 7-zip να ηρεμήσετε...

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Το άνοιξα με Excel 2003 . Όλα καλά.

 

Ευχαριστώ !

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΣΤΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ:

Αριθμός Σφάλματος
Περιγραφή Λάθους
pp(Σελίδα 1 από 1)pp
66
Υπάρχει λάθος στη δομή του αρχείου στην γραμμή #2. Η σειρά των εγγραφών είναι: 1 αντί για: 2

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα

φίλε Bernidakis και προς όλους τους φίλους στο Michanikos.gr, απλά σας ενημερώνω ότι το εργαλείο δούλεψε πολύ καιρό άψογα, πλέον όμως και το ΙΚΑ έχει ακολουθήσει τις εξελίξεις και ο προσωπικός μου χρόνος δεν μου επιτρέπει να ασχοληθώ με ενημερώσεις κλπ. Μπορεί να έχουν αλλάξει οι προδιαγραφές του ΙΚΑ για τα αποστελλόμενα αρχεία. Δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να ασχοληθώ. Ο κώδικας υπάρχει και είναι ανοικτός αν κάποιος άλλος επιθυμεί να ασχοληθεί.

χαιρετώ

Απόστολος

Edited by apostolos55

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.