Μετάβαση στο περιεχόμενο

Aδειοδότηση εργασιών και πρόβλημα λόγω ρυμοτομικής γραμμής


ΣΤΑΥΡΟΣ

Recommended Posts

Ζητώ την βοήθειά σας σχετικά με την διαδικασία αδειοδότησης εργασιών (που θα αναφέρω συγκεκριμένα) σε παλαιό κτίριο με διάφορες ‘’εκκρεμότητες’’.

 

Το διώροφο κτίριο κατασκευάστηκε σε δύο φάσεις. Για το ισόγειο δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία αλλά εμφανίζεται σε τοπογραφικό του 1965 άρα προϋπήρχε. Στο τοπογραφικό διακρίνεται μικρό τμήμα του κτιρίου (σφήνα) να διακόπτει την ρυμοτομική γραμμής. Το 1969 εκδίδεται οικοδομική άδεια με τίτλο διαμόρφωση ισόγειου χώρου σε διαμερίσματα από την οποία έχω μόνο το στέλεχος και το κτίριο στο σκαρίφημα του στελέχους εμφανίζεται να εφάπτεται της ρυμοτομικής γραμμής. Ο όροφος κατασκευάστηκε αργότερα (θεωρώ αυθαίρετα καθώς δεν υπάρχει οικοδομική άδεια) ακολουθώντας το περίγραμμα του ισογείου και έχει δήλωση του 256/Α/Ν.410/68 χωρίς να γνωρίζω τι ακριβώς σημαίνει η παραπάνω δήλωση. (Μήπως δεν μπορούσαν να κτίσουν νόμιμα λόγω της θέσης του ισογείου?)

 

Το 2001 η ιδιοκτήτρια πήρε άδεια (με άλλο μηχανικό) αλλαγής χρήσης για το ισόγειο για χρήση καταστημάτων από κατοικία (δύο ανεξάρτητα συμμετρικά διαμερίσματα ισογείου). Στην παραπάνω άδεια η σφήνα διακρίνεται να διακόπτει την ρυμοτομική γραμμή. Το 2009 η ιδιοκτήτρια μου ζητά να βγάλω άδεια για την εσωτερική διαμόρφωση του ενός από τα δύο ισόγεια διαμερίσματα (σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο διαμέρισμα βρίσκεται στην σωστή θέση πίσω δηλαδή από την ρυμοτομική γραμμή). Επίσης οι εργασίες θα συμπεριλάμβαναν αλλαγή θέσης μερικών κουφωμάτων στην όψη για να ακολουθήσουν την εσωτερική αλλαγή χώρων, αλλαγή τμήματος οροφής ενός μικρού δωματίου στην πίσω πλευρά του διαμερίσματος και αύξηση του ύψους του για να αποκτήσει το ίδιο ύψος με το υπόλοιπο διαμέρισμα και τέλος αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατοικία.

 

Φαίνεται όμως να αντιμετωπίζω πρόβλημα επειδή το άλλο διαμέρισμα του ισογείου έχει αυτό το σφηνοειδές τμήμα (συνολική επιφάνεια μικρότερη του ενός μ2) εντός της ρυμοτομικής γραμμής.

 

Ήθελα να μάθω τι εργασίες επιτρέπονται στο κτίριο ή σε τμήματά του και αν υπάρχει τρόπος να μπορέσω να ολοκληρώσω την διαδικασία αδειοδότησης?

 

(Σημειώνεται ότι το κτίριο εμφανίζεται με την σφήνα να διακόπτει την ρυμοτομική γραμμή και στα μεταγενέστερα τοπογραφικά των αδειών των γειτονικών κτιρίων καθώς βρίσκεται σε οικόπεδο εξ’ αδιαιρέτου.)

 

 

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.