Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αναγνώριση χωρίς μαθήματα...


EliMeli

Recommended Posts

Χαιρετώ την κοινότητα μιας και είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύω...

 

Μια μικρή απορία μετά απο ένα 2ωρο ψαξιμο στο φόρουμ...Και ζητάω συγγνώμη αν έχει συζητηθεί ξανά κάπου αλλού και απλά δεν το είδα...

Ενδιαφέρομαι για ΒΕng+ΜSc in Civil Engineering σε πανεπιστήμιο της Μ. Βρετανίας μετά απο πτυχίο Πολιτικού Δομικών Έργων. Υπάρχει κάποιο σκεπτικό στην αντιστοίχηση των μαθημάτων των πτυχίων απο Αγγλία με τα Ελληνικά?...Υπάρχει κάποιο πανεπιστήμιο που έχει παρόμοιο πρόγραμμα σπουδών με τα Ελληνικά με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί να δώσεις μαθήματα εδώ? Προσπαθώ να καταλήξω και δεν έχω βγάλει ακόμα ακρή. Εννοείται αναγνωρισμένο αλλα απο κεί και πέρα τι?!...

 

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 72
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έλεγα μήπως μπορεί κάποιος να πει απο δική του εμπειρία...

Καταλαβαίνω οτι οτι μπορω να επιλέξω σε αντισεισμικά, οδοποιίες κ.α θα είναι υπέρ μου.

Αλλά απ οτι καταλαβαίνω είναι θέμα προσευχής!...

Link to comment
Share on other sites

EliMeli δεν υπαρχει λογικη στον ΔΟΑΤΑΠ. Ειναι οτι κατσει. Παρε αποφαση με βαση αυτο το δεδομενο. Μπορει να χρεωθεις απο 2 -6 μαθηματα χωρις καλη δικαιολογια.

Link to comment
Share on other sites

Το αν θα χρεωθεις μαθηματα ειναι καθαρα θεμα τυχης, αλλα και σχετικα καλων επιλογων, πανεπιστημιου αλλα και μαθηματων ειδικα στα Optional.

Το καλυτερο που εχεις να επιλεξεις ειναι BEng Civil Engineering + MSc Advanced Structural Engineering.

 

Mε αυτο το συνδυασμο "ισως" και να αποφυγεις τα "δυσκολα". Αν και τα ματια μας εχουν δει πολλα και τα αυτια μας ακουσει περισσοτερα.

 

ΥΓ. Απλα να ξερεις οτι η αποφαση σου για το επομενο βημα, θα διαρκεσει τουλαχιστον:

Με απευθειας: αναγνωριση / ισοτιμια / αντιστοιχια : 3 χρονια BEng / 1 χρονο MSc / 6-8 μήνες Δοαταπ / 1-6 μηνες ΤΕΕ = 5 - 5.5 χρονια

 

Με μαθηματα : απο 5 - 7 χρονια

 

Καλη τυχη...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κάνε απευθείας Msc σε σοβαρό πανεπιστήμιο, δούλεψε εκεί καποια χρόνια έως ότου γίνεις Ceng (νομίζω τρία ή τέσσερα) και αν έχεις ακόμα καημό να γυρίσεις θα μπορείς να γίνεις αυτόματα μέλος τεε (καθότι Ceng).Ιδια χρόνια με το δικό σου πλάνο απλά θα βγάλεισ λεφτά + εμπειρία8-)

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Εγώ θα σου έλεγα να κάνεις μεταπτυχιακό. Στο BEng δεν θα μάθεις τίποτα απολύτως καινούριο από αυτά που έχεις κάνει στο ΤΕΙ. Λόγο του ότι είναι 3 χρόνια και φυσικά έχει πολύ λιγότερα μαθήματα και διδακτικές μονάδες από το δομικών έργων. Είναι σαν να σπουδάζεις το ίδιο πράγμα ξανα! λολ!

 

MSc in Structural Engineering είναι ένα πολύ δυνατό μεταπτυχιακό και από όσα έχω ακούσει δεν δίνεις μαθήματα σε ΔΟΑΤΑΠ (τουλάχιστον στατικά). Προτείνω: Coventry, Surrey, Manchester, Salford, Sheffield. (Πτυχίο τουλάχιστων με 2.1 (5.90 + ), IELTS 6 minimum, CV, Personal Statement, 2 συστατικές).

 

Καλά κουράγια!!

 

Cheers! xx

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι ότι ΤΕΙ+Msc=ΤΕΙ ενώ Beng+Msc+κάποια μαθήματα=Πολυτεχνείο. Τώρα θα ρωτήσει κανείς γιατί όχι κατατακτήριες κατευθείαν. Με κατατακτήριες οι σπουδές για το πτυχίο θα είναι περίπου στα 3,5 χρόνια ενώ στην περίπτωση Beng+Msc μιλάμε για άντε 1 χρόνο Beng (με αναγνώριση μαθημάτων)+ 1,5 χρόνο για το Msc.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.