Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αδειοδότηση γεωτρήσεων


kchatzim

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα. Εχω περιπτωση εντος σχεδιου που θελει να κανουμε νομιμοποιηση υφισταμενης γεωτρησης - αρτεσιανου. Γνωριζει καποιος ποια ειναι η διαδικασια? Βρισκεται σε ιδιοκτησια με κτισμα και ηλεκτρικο ρευμα. Η γεώτρηση - αρτεσιανο χρησιμοποιείται για αρδευση με σκοπο το ποτισμα πρασινου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Αγροτικό Τιμολόγιο

 Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2018

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Με πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Σωκράτη Φάμελλου, σε συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, παρατείνεται έως το τέλος Μαΐου του 2019, η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη διατήρηση του μειωμένου αγροτικού τιμολογίου από τους εκάστοτε δικαιούχους.
 
H προθεσμία που είχε οριστεί από τον Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας (30/09/18) παρατείνεται, μέχρι την ανάπτυξη ηλεκτρονικής εφαρμογής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καταχώρηση των ηλεκτροδοτημένων εγκαταστάσεων αγροτικής χρήσης, στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), η οποία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαΐου 2019.
Για την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής εφαρμογής συνδράμουν ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνεισφέροντας με το αρχείο των ηλεκτροδοτήσεων, καθώς και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος διαθέτει σε ετοιμότητα πληροφοριακό σύστημα καταγραφής των απαιτούμενων στοιχείων. Η εφαρμογή αναμένεται να διευκολύνει συνολικά τη διαδικασία αδειοδότησης χρήσεων ύδατος από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και ακολούθως την έκδοση του απαιτούμενου Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, για θέματα αγροτικού εξηλεκτρισμού.  
 
Συνδυάζοντας τις διαθέσιμες βάσεις δεδομένων, παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας ενός επικαιροποιημένου αρχείου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί: α) τόσο για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των δικαιούχων μειωμένου αγροτικού τιμολογίου απέναντι στον Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας, β) όσο και για την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων, στο πλαίσιο εφαρμογής των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής των Υδατικών Διαμερισμάτων της χώρας.
 
Οι δικαιούχοι μειωμένου αγροτικού τιμολογίου συνεχίζουν να έχουν τη δυνατότητα υποβολής των απαραίτητων στοιχείων στα τοπικά υποκαταστήματα του Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας, αυτοβούλως, προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις εκκρεμότητές τους.
 
Το συντονισμό των παραπάνω ενεργειών επιμελείται η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
από το Γραφείο Τύπου
 
 
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Είχα δηλώσει πηγάδι στο δήμο σε επαρχία και ο αδελφός μου γεώτρηση νομίζω το 2015 και είχαμε πάρει αριθμό εμσυ ,είχαμε καταθέσει τα δικαιολογητικά( συμβόλαια , αίτηση, συντεταγμένες πηγής) και ο δήμος θα τα προωθούσε στην περιφέρεια νομίζω. Έκτοτε τίποτα, καμία ενημέρωση. Έπρεπε να έχω κάνει κάτι εγώ? Είχαν πει ότι θα ενημερώσει η περιφέρεια όταν είναι.

Είδα αυτό αλλά δεν κατάλαβα και κάτι

https://www.b2green.gr/el/post/79654/tropopoiisi-tis-kya-gia-tis-katigories-adeion-chrisis-kai-ektelesis-ergon-axiopoiisis-ton-ydaton

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Ο Δήμος σας έστειλε κάποια εισήγηση ότι έχει προωθήσει τον φάκελο στην Δ/νση Υδάτων? Αλλιώς πρώτα τηλέφωνο στον Δήμο και μετά στην Δ/νση Υδάτων να ρωτήσετε εκεί τι γίνεται. Σε κάποιες περιοχές λόγω φόρτου εργασίας οι άδειες χρήσης νερού κάνουν και 4 χρόνια να εκδοθούν.

Link to comment
Share on other sites

3 λεπτά πριν, sidvicious10 said:

Ο Δήμος σας έστειλε κάποια εισήγηση ότι έχει προωθήσει τον φάκελο στην Δ/νση Υδάτων? Αλλιώς πρώτα τηλέφωνο στον Δήμο και μετά στην Δ/νση Υδάτων να ρωτήσετε εκεί τι γίνεται. Σε κάποιες περιοχές λόγω φόρτου εργασίας οι άδειες χρήσης νερού κάνουν και 4 χρόνια να εκδοθούν.

Όχι καμία εισήγησή. Ήταν Εύβοια . Πέρυσι που με το αγροτικό ρεύμα για παράταση του έδωσαν του αδελφού μου ένα χαρτί από το δήμο ότι είχε κάνει αίτηση.

Πάντως αυτοί δεν θα έπρεπε να μας ενημερώσουν? Ούτε το βλέπετε παράλογο τελικά το τόσο διάστημα αν κατάλαβα?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Κανονικά έπρεπε να κοινοποιήσει ο Δήμος την εισήγηση. Καλύτερα πάρε τηλέφωνο στην Δ/νση υδάτων και ρώτα εκεί τι γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Καλησπέρα,

 

Πηγάδι κατασκευασμένο το 1960, ηλεκτροδοτουνταν κανονικά μέχρι το 1980. Έπειτα ο ιδιοκτήτης το "έκλεισε" και έχασε τα δικαιώματα χρήσης υδάτων. Σε γειτονικό αγροτεμάχιο έχει διανοιχθεί νόμιμα γεώτρηση σε απόσταση 60 μέτρα. Μπορεί ο ιδιοκτήτης του πηγαδιού να το νομιμοποιήσει; Οι περιοριστικοί όροι αναφορικά με την ελάχιστη απόσταση μεταξύ νέων και υφιστάμενων γεωτρήσεων/φρεάτων είναι τα 200m.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!

Για την περίπτωση του πηγαδιού, δύσκολα. Δεν γνωρίζω εαν οι υπηρεσίες δέχονται ακόμη άτυπα φακέλους για άδειες (ακόμη και με πρόστιμο εκπρόθεσμης δήλωσης). Ακόμα και αν γίνεται, η γειτονική γεώτρηση το καθίστα πάρα πολύ δύσκολο γιατί πρέπει να τεκμηριωθεί ότι δεν μπορεί να γίνει χρήση νερού από αυτήν (για τεχνικούς λόγους και όχι για το αν συμφωνούν μεταξύ τους οι ιδιοκτήτες ή χρήστες). 

Πιστεύω ότι κατά 95% στην υπηρεσία θα σου πούνε να πάρει νερό από την γειτονική γεώτρηση, είναι μονόδρομος. Εαν δεν είχε απολέσει την άδεια παλαιότερα, θα μπορούσες να πάρεις άδεια ακόμη και για διάνοιξη "νέου" πηγαδιού (ως αντικατάσταση)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.