Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αδειοδότηση γεωτρήσεων


kchatzim

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους. Οποιος εχει οποιαδηποτε απορια περι των γεωτρησεων και μπορω να βοηθησω, πολυ ευχαριστως να το κανω διοτι τυγχανει να εχω αμεση σχεση με το αντικειμενο, εκ των εσω ;)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σε αγροτεμαχιο εκτος σχεδίου εκτάσεως 6 στρεμματων υπαρχει μια γεωτρηση 20ετιας περιπου η οποια χρησιμοποιούταν για την αρδευση της καλλιεργειας. Η γεώτρηση προστατευεται απο οικημα 2χ2 περιπου. Εχει ηλεκτροδοτηση απο την αρχη της λειτουργιας της. Αδεια δεν ειχε εκδοθει ποτε, δεν υπαρχει κανενα σχετικο εγγραφο νομιμοτητας της γεωτρησης, παρα μονο η βεβαιωση της ΔΕΗ για πρωτη ηλεκτροδοτηση. H γεωτρηση τα τελευταια χρονια ειναι ανενεργη λογω καταστροφης της αντλιας. Τα αγροτεμαχια θα μεταβιβαστουν απο πατερα στο γιο οποτε υπαρχει θεμα και με την βεβαιωση νομιμοτητας. Πρεπει να νομιμοποιηθει η ανενεργη γεωτρηση και να τακτοποιηθει ο οικισκος?

Edited by Moldovanis
Link to comment
Share on other sites

Είσαι σε λάθος κατηγορία.Επανέλαβε την ερώτηση στις "Ν4014 - Βεβαιώσεις μηχανικού" για να μη χαθεί η απάντηση.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπερα. Κανε την μεταβιβαση του τεμαχιου απο τον πατερα στον υιο, πρωτα. Αν αυτο βεβαια γινει πριν ληξει η προθεσμια παρατασης των γεωτρησεων. Μετα νομιμοποιησε την γεωτρηση στο ονομα του υιου πλεον.

Το φεκ το λεει καθαρα. Αν εχει ρευμα σαν αποδεικτικο δικαιωματος χρησης νερου θα προσκομισεις το χαρτι της δεη (ακομη και οποιαδηποτε λογαριασμο με σφραγιδα απο την ΔΕΗ ποτε ηλεκτροδοτηθηκε πρωτη φορα,υποθεση στην δεη 5 λεπτα). Αν δεν υπαρχει πλεον ρευμα, μια υπευθυνη δηλωση, οτι η γεωτρηση κατασκευαστηκε τοτε, εχει διαμετρο σωληνωσης Χ ιντες, βάθος Υ μετρα λειτουργει απο τοτε συνεχως και δεν υπαρχει αλλο αποδεικτικο στοιχειο κατασκευης της.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα, όταν ζητάνε να δείξουμε την θέση της γεώτρησης σε ένα απόσπασμα ψηφιακής απεικόνισης, τι θα μπορούσε να είναι αυτό ;

 

Αφού αποτύπωσα τη θέση της γεώτρησης η πρώτη μου σκέψη ήταν να τη δείξω σε ένα ορθοφωτοχάρτη (από το ktimanet.gr) αλλά διαπίστωσα στη συνέχεια πως η εκτύπωση δεν έχει καθόλου καλή ανάλυση.

 

Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

για την διαδικασια για αδεια υφισταμενων δικαιωματων χρησης νερου για γεωτρηση υδρευσης με ποσοτητα νερου μεγαλυτερη απο 100.000 κυβικα χρειαζομαι μελετη περιβαλλοντικων επιπτωσεων. μαζι με γεωλογικη μελετη. για την γεωλογικη μελετη υπογραφει αποκλειστικα γεωλογος απότι διαβασα. για την  ΜΠΕ συμφωνα με εγκυκλιο του ΥΠΕΚΑ μπορει να την υπογραψει και μηχανικος χωρις μελετητικο πτυχιο? αφου ειναι ιδιωτικο εργο? σωστα?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

όχι. Εφόσον χρειάζεσαι ΜΠΕ (>100.000 m3) είναι Α2 κατηγορία οπότε πρέπει να υπογράφεται από μελετητή κατηγορίας 27.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

συναδελφοι εχω γεωτρηση με αρδευτικη ομαδα. μηπως καποιος συναδελφος μπορει να με βοηθησει που θα βρω ενα ιδιωτικο συμφωνητικο συστασης αρδευτικης ομαδας?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kαλημερα σε ολους

 

μπορει καποιος συναδελφος να βοηθησει στο εξης:

 

τι δικαιολογητικα και διαδικασια απαιτειται για ιδωτικη γεωτρηση σε αρτιο/οικοδομησιμο οικοπεδο στη Μυκονο, 'η που μπορει κανεις να τα βρει?

 

ευχαριστω προκαταβολικα 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.