Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού σε Βρεττανία (επείγει!)


fonzareli

Recommended Posts

Είμαι μαθητής τεχνολογικής Γ' Λυκείου και ενδιαφέρομαι να υποβάλω αίτηση σε βρετανικά πανεπιστήμια για πολιτικός μηχανικός. Οι αιτήσεις λήγουν σε 2 μέρες...

 

Δεν έχω σφαιρική εικόνα και έχω πελαγώσει!

 

Υποθέτω ότι μια καλή λύση είναι ένα 4ετές πρόγραμμα Meng + Master (σε μαθήματα που θα συμπληρώνουν ένα πρόγραμμα σπουδών ελληνικού τμήματος ΠΜ). Οπότε "καίω" το μαστερ ώστε να μην μου ζητάνε να δώσω πολλά μαθήματα από ΔΟΑΤΑΠ ή το κρατάω και δίνω όσα θα μου ζητούσαν χωρίς το μαστερ.

 

Το foundation λέω να το αποφύγω (εχω πολύ καλό επίπεδο αγγλικών-proficiency και από σχολικά μαθήματα τα πάω πολύ καλά) και να κάνω αίτηση κατευθείαν για πρώτο έτος.

 

Τα λέω σωστά ή κάτι κάνω λάθος;

 

Θα ήθελα βέβαια κυρίως τη βοήθειά σας για το ποιά πανεπιστήμια (και ποια τμήματα) να δηλώσω. Ετσι ώστε να είναι κάπως κοντά στα ελληνικά προγράμματα σπουδών αλλά κυρίως να είναι κάπως "φιλικά". Μην πέσω σε τίποτα υπερβολικά δύσκολα ή σε παλιοπόλεις!

 

Δικαιούμαι 6 τμήματα να ζητήσω.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον μπορεί να βοηθήσει έστω λίγο!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα,

Για αρχή κοίτα την κατάταξη στο:

http://extras.timesonline.co.uk/tol_gug/gooduniversityguide.php?AC_sub=Civil+Engineering&x=29&y=6&sub=15

Δεν ξέρω τι σημαίνει "παλιοπόλεις", οπότε δεν ξέρω και τι να σου προτείνω..

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα! Λοιπον

1) Σε όποιο university και να κάνεις ετήσεις θα σου στείλει ενα offer με κάποια conditions που θα πρεπει να εχεις, αυτα μπορει να ειναι ILTS για τα αγγλικα , καποια σιγκεκριμενη βαθμολογεία σε μαθήματα και ίσως foundation year. το κάλήτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας σε κάποιο γραφειο προετοιμασιας για σπουδες στην Μεγαλη Βρετανία!

2) Για τις πόλεις να ξέρεις οτι τα παραλεια είναι πολυ καλλιτερα. Αν θες κατι οχι τοσο δισκολο κοιτα για EAST LONDON, BRIGHTON, PORTSMOUTH, CITY UNI OF LONDON etc...

3) Αν τώρα ζητάς university να ξέρεις οτι οι απετήσεις είναι αρκετες!

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ ότι δεν θέλω να πάω σε πόλεις με υψηλή εγκληματικότητα ή με κακές συνθήκες ζωής (πχ εργατουπόλεις τύπου manchester).

Προτιμώ ανθρώπινες πόλεις (αν έχω καταλάβει σωστά) τύπου Sheffield, Edinburgh, York...

 

Το πανεπιστήμιο θα ήθελα να είναι σχετικά "βατό" χωρίς υπερβολική δυσκολία αλλά ούτε και χαμηλό επίπεδο σπουδών (όχι τέως polytechnic μάλλον). Και το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος να είναι κάπως σχετικό με τα αντίστοιχα ελληνικά.

 

Σωστά τα λέω για Meng στο προηγούμενο ποστ;

 

Οι πίνακες είναι ενδεικτικοί της ποιότητας των ιδρυμάτων αλλά μια προσωπική άποψη για τις συγκεκριμένες σπουδές είναι ίσως πιο σημαντική για μένα τώρα!

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με τις πόλεις, εγώ έζησα swansea και τώρα sheffield, απο το sheffield μου λέιπει η θάλλασα, κατα τα άλλα ίδια. Το cardiff είναι ωραίο επίσης. Και των 3 πόλεων τα Uni είναι καλά να πάς, καλύτερα για μένα στο Sheffield σαν Uni.

 

Τώρα για το Δοαταπ ή όπως θα λέγεται όταν θα πάρεις το Meng εσύ (4 χρόνια), άστο, κοίτα μήπως τα βρείς καλά και γλύτώσεις (δεν γυρίσεις στην μπανανία)...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έκανα Master στο The University of Nottingham και μου έρεσε σαν πόλη. Ειναι στο κέντρο της Μ. Βρετανίας αρκετά οικονομική Πόλη για Αγγλία, 2 ώρες με το τρένο από το Λονδίνο και μεγάλη δυνατότητα για εξορμήσεις σε διάφορα μέρη της Αγγλίας αν σου αρτέσουν τα μικροταξιδάκια (Lake district, peak district, sherwood forest κ.λ.π.).

Το IELTS θα το χρειαστείς σίγουρα. Καλες σπουδες

Link to comment
Share on other sites

Το Nottingham ειναι γεματο Βρετανους Ασιατες, (Πακιστανους και Ινδους). Θα κοιτας γυρω σου και θα βλεπεις παντου Ινδους, νομιζεις οτι εισαι στο Δελχι. Πληροφοριακα το αναφερω.

 

Το Manchester δεν ειναι εργατουπολη, δεν ξερω ποιος σου το ειπε αυτο. Ηταν την δεκαετια του 70 κ 80. Ειναι πολυ συγχρονη πολη, με πολυ μεγαλο και καλο πανεπιστημιο, πολλα πραγματα να κανεις.

 

Κοιτα κ το Leeds, εγω εκει σπουδασα, ειναι ασφαλης πολη, πολυ πρασινο, ωραια-πολιτισμενα bars-restaurants, ωραιες γυναικες :), και το πανεπιστημιο εχει πολυ υψηλο επιπεδο διδασκοντων. Κοιτα για το Leeds University και ΟΧΙ το Leeds Metropolitan το οποιο ειναι πρωην Polytechnic. Μακρια απο το Bradford.

Link to comment
Share on other sites

Με ψιλοαπογοήτευσαν 2 πολιτικοί μηχανικοί σήμερα... Οτι δεν βγαίνει μία αυτο τον καιρό και τρώνε τα έτοιμα! Και ότι συμφέρει πολύ καλύτερα κάτι σε υπολογιστές (hardware) στη Βρετανία και μετά δουλειά σε μεγάλες εταιρείες σε διάφορες χώρες.

 

Επίσης ότι αυτοί είχαν κάνει αίτηση μετά τη βαθμολογία των πανελλαδικών και όμως τους δέχτηκαν αμέσως χωρίς foundation και μόνο με lower... Τι να πω...

 

Δεν ξέρω αν η αίτηση που κάνω τώρα μέσω UCAS αν είναι δεσμευτική. Αν μετανιώσω μέχρι το καλακαίρι και πάω τελικά προς ηλεκτολόγους μηχανικούς και μηχανικούς ΗΥ (ή σε κάτι που να έχει να κάνει με ασύρματα δίκτυα) θα μπορώ να υποβάλω τότε χαρτιά έστω σε διαφορετικά πανεπιστήμια; Ανεξάρτητα εννοώ...

Link to comment
Share on other sites

Πρωτα πρεπει να ξεκαθαρισεις τι ειναι αυτο που θελεις να κανεις φιλε. Αυτο ειναι το α και το ω. Οι υπολογιστες (computer science, electrical engineering, hardware design κλπ) ειναι ιδιαιτερο αντικειμενο και πρεπει να σου αρεσει πολυ απο πριν. Δεν νομιζω οτι καποιος το αγαπα στην πορεια.

 

Το αντιθετο ισχυει με την επιστημη του πολιτικου μηχανικου. Επειδη απλωνεται σε πολλα πεδια ειναι ευκολοτερο να βρεις ενδιαφερον στην πορεια. Οσο για τα σχολια που σου εκαναν οι συναδελφοι, ειναι γεγονος οτι διανυουμε περιοδο ισχων αγελαδων, αλλα αυτο ισχυει για ολους τους κλαδους, επαγγελματα σε λιγο πολυ ολες τις χωρες.

 

Παντως τα αγγλικα πανεπιστημια εχουν αυτο το καλο. Μπορεις σχετικα ευκολα να μεταπηδησεις σχολες εντος του ιδιου πανεπιστημιου στις περισσοτερες περιπτωσεις.

Link to comment
Share on other sites

O προγραμματισμός μου αρέσει πολύ(μάλλον είμαι πολύ καλός σε αυτό τον τομέα).

 

Αλλά παρατηρώ ότι όλοι οι γνωστοί μου που έχουν τελειώσει πχ Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και μηχανικοί υπολογιστών τελικά καταλήγουν ή υπάλληλοι σε ιδιωτικές εταιρείες που τους ξεπατώνουν ή (τελικά) καθηγητές πληροφορικής σε σχολεία!

Και το βρίσκω λιγάκι υπερβολικό να ξαπατωθώ στα μαθηματικά και τη φυσική για να καταλήξω σε σχολείο με 1400 μισθό...

Δεν έχουν δηλαδή νομίζω την ευχέρεια που έχουν οι πολιτικοί μηχανικοί να κάνουν δική τους δουλειά (ανεξάρτητοι επαγγελματίες). Επίσης λένε ότι τρελαίνονται στη θεωρία ενώ περίμεναν ότι θα έκαναν πιο πρακτικά πράγματα (hardware και προγραμματισμό).

 

Επιπλέον παρατηρώ ότι πολλά άτομα που πέρασαν ΗΜΜΥ τελικά μετάνιωσαν που δεν πήγαν πολιτικοί μηχανικοί.

 

Από την άλλη, ίσως μπορώ να περάσω στους πολιτικούς και στη συνέχεια να εμπλέξω αρκετά και τους υπολογιστές στις σπουδές και στη δουλειά μου.

 

Μπερδεμένα τα λέω ίσως αλλά μπερδεμένος είμαι...... :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.