Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού σε Βρεττανία (επείγει!)


fonzareli

Recommended Posts

Καλησπέρα, μπορείς να αλλάξεις σχολή και άμα είναι και συγγενική σχολή όπως ο μηχανολογός τοτε υπάρχει και η περίπτωση αν έχεις περάσει το 1ο έτος του πολιτικού να κάνεις αλλαγή και να μπεις στο 2ο έτος του μηχανολογού. Πάντα μιλάμε αν το έχεις αποφασίσει στο 1ο έτος σπουδών αλλιώς δεν γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα και απο εμενα, λιγο αργα για τον νεαρο φιλο που ρωτουσε διαφορα για τα πανεπιστήμια. Παντως ενα μεγαλο μπραβο που μπηκε στο " κοπο " να το ψαξει τοσο πολυ για το μελλον του. Ελπιζω να αποφασίσεις για το καλυτερο.

Οσων αφορα τη "μεταγραφη" απο ενα BEng σε ενα αλλο, ειναι σχετικα ευκολο, αναλογα και με τις επιδωσεις σου, αλλα συναμα αρκετα επικίνδυνο. Χαρακτηριστικα θα αναφερω το δικο μου παραδειγμα. Πηγα Αγγλια το 1999, ξεκινησα να κανω foundation year για μηχανικος. Θα μπορουσα δηλαδη μετα το τελος του year 0 να διαλεξω σε ποια σχολη μηχανικων θελω να παω. Μετα τον 1ο μηνα και ενω εχει γινει μια αξιολογηση μου προτινε ο head ot department του Manufacturing Systems Engineering απευθειας θεση στο 1ο ετος. Την δέχτηκα με τη λογικη οτι "γλιτώνω" ενα χρονο σπουδων.Ετσι λοιπον πηγα αμεσως στο 1ο ετος της σχολης αυτης.

Περασε η πρωτη χρονια και ειχα εξαιρετικές επιδωσεις ( 80+ ) και πηραν τα μυαλλα μου αερα... Ετσι λοιπον εστειλα ενα εμαιλ στο university of essex λεγοντας τους οτι ενδιαφερομαι για transfer στη σχολη μηχανικων υπολογιστων... Και αυτοι με δεχτηκαν στο 2ο ετος... Αναγνωρισαν δηλαδη το 1ο ετος της σχολης που ημουν.

Μην τα πολυλογω... Παροτι η χαρα μου ηταν μεγαλη, στην πραξη την πατησα.. Δεν ειχανε καμια σχεση τα δυο τμηματα μεταξυ τους, με αποτελεσμα να τα βρω πολυ σκουρα στο 2ο ετος στο Essex ( που btw τοτε ηταν στα top10 στους μηχανικους υπολογιστων ). Ετσι λοιπον εχασα τη χρονια, και μετα απο αρκετη σκεψη, επεστρεψα εκει που ημουν και συνέχισα την 2η χρονια του Manufacturing, σχολη την οποια και τελειωσα.

 

Με λιγα λογια, transfer ειναι σχετικα ευκολο να γινει, το θεμα ειναι κατα ποσο υπαρχουν οι "βασεις" για να αντεξεις σε αυτη την αλλαγη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Παρακαλώ γνωρίζει κανείς να μου πεί γνώμη του για σπουδές πολιτικού μηχανικού (Beng) στα παρακάτω πανεπιστήμια?

 

Strathclyde, Heriot-Watt, Dundee, Napier, Warwick, Surrey

 

Από άποψη επιπέδου σπουδών και δυσκολίας, έρευνας που πραγματοποιείται και διασυνδέσεων με τη βιομηχανία?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον τα 4 πρωτα ειναι στη Σκωτια και δινουν Bachelor BEng στα 4 χρονια σπουδων και Master (MEng) στα 5 χρονια σπουδων.

 

Οσον αφορα το Warwich... ουτε λογος... με τιποτα εκει. Μην το σκεφτεσαι καθολου.

Tο surrey... ειναι ενα μετριο πανεπιστημιο, με λιγα μελη ΔΕΠ, αλλα εχω ακουσει ο,τι αναγνωριζεται απο το ΔΟΑΤΑΠ χωρις μαθηματα. (Μη σε απασχολει το ΔΟΑΤΑΠ, γιατι το 2013 θα γινεται (μαλλον) στο ΤΕΕ η αναγνωρηση και χωρις να ξερουμε επι ποιας βασεως)

 

Προσωπικα δε θα επελεγα Heriot-Watt & Napier για διαφορους λογους.

 

Το Dundee ειναι ενα παρα πολυ καλο τμημα με πολυ καλη ερευνα και πολυ καλους καθηγητες.

Εγω ομως θα σου ελεγα να δεις και το πανεπιστημιο της Γλασκωβης και θεωρειται το καλυτερο μετα το dundee. Το καλο ειναι οτι καλυπτει ολους τουσ τομεις στο προπτυχιακο, structures, geotech, water, environment, transportation, bioengineering. Αυτο ειναι πολυ καλο για την αναγνωρηση μετα στην ελλαδα. Να ξερεις τομεα μεταφορων, λιγα πανεπιστημια εχουν στη βρετανια. Αλλα επισης να ξερεις οτι ειναι αρκετα δυσκολο τμημα.

 

Α και κατι τελευταιο... μην κοιτας καθολου τα rankings-league tables των διαφορων εφημεριδων... ειναι εντελως ακυρα.. π.χ το 2008 το dundee ηταν στην 3 θεση αν θυμαμαι καλα και το 2009 ειχε πεσει καπου στη 18...

 

Να κοιτας το προγραμμα σπυδων, ποσα και ποια (ποσοτικα και ποιοτικα )μελη ΔΕΠ εχει καθε σχολη οπως και την αξιολογηση ερευνας RAE.

 

Επισης οι σπουδες Σκωτια ειναι δωρεαν. Δεν πληρωνεις διδακτρα

Link to comment
Share on other sites

gthomas σε ευχαριστώ για τη απάντησή σου :) Καθώς βλέπω πως γνωρίζεις αρκετά σχετικά με το θέμα αυτό, θα ήθελα να σε ρωτήσω κάποια πράγματα αν δεν είναι κόπος.

 

- Πρώτα απ'όλα θα ήθελα να ρωτήσω για ποιο λόγο λες με τίποτα στο warwick.

- Όσο αφορά το Napier έχεις δίκιο, θα το αποκλείσω

- Σχετικά με το heriot-watt γιατί λές πως δε θα το επέλεγες? Ένας γνωστός μου τελείωσε εκεί και από ότι λέει έμεινε ευχαριστημένος

- Δυστυχώς της Γλασκώβης έχει γεμίσει, το σκεφτόμουνα και αυτό

- Ανάμεσα σε Strathclyde και Dundee από ότι κατάλαβα υπερέχει το δεύτερο?

- Σχετικά με το City University τί γνώμη έχεις και τί για ένα Meng (αντί Beng+Msc) στο Bristol για παράδειγμα?

- Ποιο θεωρείς πολύ καλό σαν πανεπιστήμιο στη Βρετανία γενικά (αν ήταν να επιλέξεις για σένα) Imperial, Edinburgh, Sheffield, UCL είναι γεμάτα......

 

Σε ζάλισα, συγνώμη, αλλά είναι τόσα τα ερωτήματα και το άγχος των τελευταίων ημερών.. :)

 

Ναι το ξέρω πως Σκωτία είναι δωρεάν, αν και για μένα που πάω για δεύτερο πτυχίο το πιο πιθανόν είναι να μη με καλύψει το SAAS :(

 

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σου.

Link to comment
Share on other sites

Άμα έχεις την οικονομική άνεση για Λονδινο πήγαινε City αλλιώς HW η Ναπιερ αφου δεν γίνεται Γλασκώβη. Το Εδιμβούργο είναι ωραία πολη και τα πανεπιστήμεια αυτα είναι καλά. Δεν χρειάζεται να τα συγκρίνεις τοσό πολύ σαν πανεπιστήμεια μη νομίζεις οτι σε αυτό το επίπεδο υπάρχει κάποια τεράστια διαφορά. Απλώς ζυγίζεις και άλλους παράγοντες και αποφασίζεις όπως ζωή οικονομικά κτλ...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ pankotso για την απάντησή σου :) Τελικά Strathclyde, Dundee και Surrey δε δέχονταν άλλους EU students, Warwick και City δε δέχονταν 2nd year entry και τελικά δήλωσα Heriot-Watt, Manchester, Newcastle, Cardiff και Swansea. Καμία γνώμη γι'αυτά?

Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Ναι το ξέρω πως Σκωτία είναι δωρεάν, αν και για μένα που πάω για δεύτερο πτυχίο το πιο πιθανόν είναι να μη με καλύψει το SAAS :(

 

Κοίταξε στο Michanikos.gr και αυτό το thread που μόλις δημιούργησα FYI, ίσως να είσαι eligible!

Χρηματοδότηση για σπουδές στην Αγγλία, Ουαλία, Β. Ιρλανδία;

 

 

Manchester η Cardiff, πιο καλα manchester.

 

Από τα παραπάνω δύο, Cardiff University για Civil Engineering χωρίς άλλη συζήτηση!

 

 

Ακόμα πιο καλά Manchester UMIST και όχι manchester Salford...

 

Καλά, φυσικά αγαπητέ sxs19802002 και μιλάμε για το The University of Manchester, καθότι τα άλλα απλά βρίσκονται στην περιοχή και χρησιμοποιούν το όνομα της πόλης. Το ίδιο ισχύει και για τη λέξη metropolitan όπου ακούς και κάποιοι την αποφεύγουν.

 

Αλλά είπαμε, CARDIFF και πάλι Cardiff, στο Manchester οι σπουδές σου θα έχουν κύρος αλλά από το teaching πολλοί γνωστοί δεν έμειναν ευχαριστημένοι. (Η βιβλιοθήκη ωστόσο του Manchester είναι εξαιρετική, παραδέχονται!) Το Cardiff έχει και κύρος και teaching, σαν πόλη ωστόσο είναι λιγότερο ζωντανή από το Manchester.

 

 

Αν θες κοίταξε ξανά και τα Sheffield, Bath, Bristol Unis ή όπου αλλού δεν έχουν αλλού θέση, καθότι αργότερα ίσως ανοίξουν πάλι κάποιες λίγες θέσεις. Αν δεν κάνω λάθος, Clearing νομίζω ονομάζεται αυτό.

http://www.ucas.com/students/nextsteps/clearing/

 

 

Best wishes, Τ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.