Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πισίνες και υπολογισμός αμοιβών


Recommended Posts

Ωραία, αυτός είναι ένας μπούσουλας για την σύνταξη του προυπολογισμού πισίνας, δλδ τι εργασίες πρέπει να συμπεριλαμβάνει και σε ορισμένες πολεοδομίες αναλόγως των τετραγωνικών της πισίνας υπάρχει και ''ταρίφα''. Σου λέει πχ από 0-50 μ.τ. θα πρέπει να έχεις προυπ/μό στα μηχ/κά τόσο, από 50-100 άλλο τόσο κ.ο.κ. Δηλαδή άλλα λόγια να αγαπιώμαστε εν ολίγοις.

Τώρα, ότι υπάρχουν πισίνες κομπάκτ-πακέτο, ότι το ''πράμα'' το ξετυλίγεις το στήνεις και δουλεύει, και από διάφορα υλικά (κυρίως ξύλο και πλαστικό), ούτε λόγος να γίνεται, για να ξεκαθαρίσεις μια τέτοια υπόθεση στην πολεοδομία θα πρέπει να λιώσεις 7 ζευγάρια παπούτσια.

Το θέμα είναι ότι και με αυτό, τον αναλυτικό προυπολογισμό και σύμφωνα με τις ταρίφες της πολεοδομίας, πως τα περνάμε στο σύστημα του ΤΕΕ. Στα τ.μ. στο πεδίο ''πισίνα'', τι συμπληρώνουμε τελικά?

Αν βάλεις εκεί εμβαδό θα σου βγάλει συμβατικό προυπ/μό και αμοιβές επ' αυτού. Και ο αναλυτικός που θα τον τρέχεις? Η πολεοδομία θα ζητήσει επί του αναλυτικού τις αμοιβές-κρατήσεις.

Και μας ρωτάω όλους μας εδώ, είναι κατάσταση αυτή?

 

Συγνώμη που πανέρχομαι στο ερώτημά μου που έθεσα πριν από λίγες μέρες.

Τι γίνεται με τις αμοιβές για πισίνες και το σύστημα αμοιβών ΤΕΕ και τα XML αρχεία?

Βγάζοντας αναλυτικό προυπολογισμό για τον υπολογισμό αμοιβών πισίνας, όπως είναι το σωστό και σύμφωνα με την εγκύκλιο που διευκρινίζει αυτό το θέμα, έτσι το δέχονται άλλωστε οι πολεοδομίες, στο πεδίο εμβαδό πισίνας για το σύστημα του ΤΕΕ, τι συμπληρώνουμε τελικά?

Εχει κανείς πρόσφατη εμπειρία πάνω σ' αυτό?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μετά από επικοινωνία με το ΤΕΕ που τους εξέθεσα τους προβληματισμούς μου σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των αμοιβών πισίνας μου είπαν τα ακόλουθα και σας τα μεταφέρω.

Μπορούμε να μην δηλώσουμε το εμβαδό πισίνας στο πεδίο για την πισίνα που έχει το σύστημα αμοιβών ΤΕΕ και να το αφήσουμε κενό, οπότε έτσι δεν θα υπολογισθεί συμβατικός προυπολογισμός και οι αμοιβές επ' αυτού.

Μπορούμε να δηλώσουμε στο πεδίο ''άλλες κατασκευές''΄που πιστεύω το έχουν όλα τα λογισμικά αμοιβών, εγώ χρησιμοποιώ αυτό της insoft, το εμβαδό πισίνας-μηχ/σίου κλπ, το εμβαδό αυτό δεν συμμετέχει στους υπολογισμούς του προυπολογισμού για τις αμοιβές ούτως ή άλλως, αλλά το βάζουμε για να γίνει δεκτό το αρχείο που στέλνουμε, από το ΤΕΕ.

Στη συνέχεια εισάγουμε στις μελέτες των αρχ/κών-στατικών-υδρ/σης-αποχ/σης-ηκ/κών, αναλογικά τα ποσοστά προυπολογισμού του αναλυτικού που κάναμε για την πισίνα-μηχ/σιο.

Ο 1ος λόγος που γίνεται όλη αυτή η διαδικασία είναι ότι σύμφωνα με την εγκ (?) οι αμοιβές πισίνας βγαίνουν επί αναλυτικού προυπ/μού κι έτσι πρέπει να το δέχονται όλες οι πολ/μίες.

Ο 2ος λόγος είναι ότι, αν επιλέξεις τον συμβατικό προυπολογισμό που υπολογίζεται όταν δώσεις εμβαδόν στο πεδίο ''πισίνα'' των προγραμμάτων που χρησιμοποιούμε (και του ΤΕΕ), οι αμοιβές τότε των μηχανολογικών βγαίνουν πολύ χαμηλές, και υπάρχει ταρίφα προυπολογισμού μηχανολογικών εγκ/σεων αναλόγως του εμβαδού πισίνας στις πολ/μίες, η οποία ταρίφα όμως δεν είναι θεσμοθετημένη, απλά έχει σταλεί πιστεύω από τους τοπικούς συλλόγους συναδέλφων μηχ/γων στις πολ/μίες για να προασπήσουν τα συμφέροντά τους.

Στις περιπτώσεις που έχετε πισίνα και κτιριακές εγκ/σεις μαζί και οι μελέτες τις πισίνας δεν πάνε μαζί με τις μελέτες κτιρίων, πχ ισόγειο-όχι υδρ/κά-αποχ/ση κλπ., τότε συμφέρει να στείλετε 2 αρχεία στο ΤΕΕ, ένα για την πισίνα και το άλλο για τα κτιριακά σας.

Πιστεύω να σας φώτισα. Αν έχετε απορίες να τις εκφράσετε γρήγορα γιατί ξεχνάω εύκολα και θα μπερδέψω το Ε με το 3!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Παρακαλώ τους συναδέλφους εάν μπορούν να με πληροφορήσουν

στο περίπου για το κόστος αδείας ασκεπούς πισίνας 25τμ.

[κατασκευή με σκίμερ ,πλακάκια,τοιχία 20εκ.]

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Ασχετο αλλα καλο ειναι να αποφευγονται τοιχεια 20 εκ στις πισινες..βαλε τουλαχιστον 25 εκ να χεις το κεφαλι σου ησυχο απο επικαλυψεις και σκουριες..

Link to comment
Share on other sites

Κάνε υποβολή στο ΤΕΕ εμβαδομετρικά και υπολόγισε με αναλυτικό για την πολεοδομία όποιο από τα 2 είναι μεγαλύτερο

Link to comment
Share on other sites

Το πρόγραμμα αμοιβών που έχω υπολογίζει συμβατικά το συνολικό κόστος της άδειας γύρω στα 5000 ευρώ (μαζί με τοπογραφικό). Τώρα αναλυτικό προϋπολογισμό δεν μπορώ να κάνω λόγω έλλειψης στοιχείων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.