Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πισίνες και υπολογισμός αμοιβών


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.θα ήθελα να ρωτησω μιας και δεν εχω ασχοληθει ποτε με αδεια πισινας. θελω να βγάλω μια αδεια σε ηδη υπαρχων κτιριο (η αδεια εχει ληξει) για πισινα 21 τ.μ. αλλα έτοιμη(αυτες οι ετοιμες κολυμπυθρες που κυκλοφορουν στο εμποριο). επειδη δεν μπορω να βρω ακρη απο τισ πολεοδομιες. τι μελετες χρειαζονται ωστε να βγαλω στο πελστη μου το κοστος και ο αναυτικος προυπολογισμος τι ειναι?βγαινει με καποιο προγραμμα?υπαρχει καποιο λινκ στι ινερνετ που το βγαζει? ειμαι πολυ μπερδεμενη..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα, έχω και εγώ μια περίπτωση νομιμοποίησης πισίνας εμβαδού 100μ² που κατασκευάστηκε χωρίς άδεια το 1995(δηλώνεται στην εφορία) και ο ιδιοκτήτης θέλει να την νομιμοποίηση γιατί του αποστάληκε έγγραφο από την εφορία να πιστοποίηση της ημερομηνίας κατασκευές από την πολεοδομία.

 

Στο διαδυκτιο κυκλοφορούν πρόσφατα άρθρα τα οποία γράφουν ότι στον νομό των αυθαιρέτων θα εντάσσονται και οι πισινές για τακτοποίηση με πρόστιμο 100 ε/τμ. Οπότε με 10.000ε θα μπορεί μελλοντικά να τακτοποιηθεί, παρόλα αυτά είναι προτιμότερο να βγει οικοδομική άδεια.

α)γιατί θα είναι νόμιμη και όχι τακτοποιημένη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα β)τις αμοιβές θα τις πάρουν μηχανικοί και όχι το κράτος(όπως και στα αυθαίρετα οι αμοιβές προφανώς θα είναι κατά πολύ χαμηλότερες από την έκδοση οικοδομικής αδείας.

 

Ήθελα να ρωτήσω ποιες μελέτες χρειάζονται για νομιμοποιηση και οχι για εκδοση οικοδομικης αδειας?

 

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχνας οτι πριν τη νομιμοποιηση υπαρχει το προστιμο.Γενικα για τις μελετες της νομιμοποιησης να ξερεις οτι αφου ειναι υφισταμενη κατασταση γινονται αποτυπωσεις; αρχιτεκτονικων, στατικων και δηλωσεις στατικης επαρκειας.Τωρα για τα μηχανολογικα δεν ειμαι σιγουρος αν θελει καποιου ειδους μελετη .η αποτυπωση και εκει.Η νομιμοποιηση ειναι αδεια και αυτη. Παντως εαν εχει τις προυποθεσεις για να νομιμοποιηθει δε νομιζω να μπορει να μπει σε καμια μελλοντικη διαδικασια "τακτοποιησης".

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Καλησπέρα,

 

Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο με αυτά που διάβασα στο forum σχετικά με τον προϋπολογισμό της πισίνας.

Ισχύει οτι όταν εκδίδουμε οικοδομική άδεια για κατασκευή πισίνας σε υπάρχουσα οικοδομή ο προϋπολογισμός είναι αναλυτικός.

Όταν εκδίδουμε άδεια για κατοικία που έχει και πισίνα, η αμοιβές για την πισίνα βασίζονται πάλι σε αναλυτικό προϋπολογισμό;

Link to comment
Share on other sites

Βρίσκονται πάλι σε αναλυτικό προϋπολογισμό και κάνεις ξεχωριστή καταχώριση στο σύστημα του ΤΕΕ για την πισίνα και ξεχωριστή για το κτίριό σου.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι απαραίτητο η ξεχωριστή καταχώρηση.

Στο ίδιο έργο θα γίνει η καταχώρηση και θα έχεις διπλές καταχωρήσεις, με τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς, για τις μελέτες που έχουν διαφορετική κατηγορία (αν υπάρχουν τέτοιες).

Σαν προϋπολογισμό θα δηλώσεις τον ελάχιστο για το κτίριο προσαυξημένο με τον αναλυτικό της πισίνας.

Στις μελέτες του κτιρίου θα δώσεις τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς του κτιρίου ενώ στις μελέτες της πισίνας τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς της πισίνας.

Στον χρονικό προγραμματισμό και στα τεύχη θα δώσεις τον συνολικό προϋπολογισμό.

Link to comment
Share on other sites

Βγαινουν αλλες αμοιβες αν βαλλεις τον αναλυτικο μαζι με το συμβατικο και αλλες αν υπολογισεις ξεχωριστα...

 

ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ υποβαλλονται...

Link to comment
Share on other sites

Η πισίνα δυστυχώς είναι κλασικό παράδειγμα στο μπάχαλο που επικρατεί μεταξύ ΤΕΕ και πολεοδομιών. Οι μεν ζητούν αναλυτικό προϋπολογισμό ενώ οι δε συμβατικό!

Επειδή για κατασκευή πισίνας με συμβατικό προϋπολογισμό ξεπερνάμε την ελάχιστη αμοιβή από μικρές επιφάνειες, πρακτικά δεν έχει νόημα να εντάξουμε την πισίνα στο ίδιο Α/Α με το κτήριο μας και ούτε συμφέρει οικονομικά τον ιδιοκτήτη.

Ως μέση λύση εφαρμόζεται αυτό που αναφέρουν οι συνάδερφοι παραπάνω, δηλαδή υποβολή ως ξεχωριστά έργα χωρίς να δηλώσουμε την πισίνα ως προσθήκη. Το σύστημα του ΤΕΕ δέχεται "δεξαμενές νερού" καθαρά με αναλυτικό...

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα οι αμοιβές είναι διαφορετικές αλλά εγώ απλά είπα πως δεν υπάρχει υποχρέωση για δύο έργα.

Όμως αν κάνεις δύο έργα οι αμοιβές είναι συνολικά μεγαλύτερες από ένα έργο (χωρίς επιλογή προσθήκης).

Επίσης στο σύστημα του ΤΕΕ έχει κατηγορία πισίνες με ελάχιστο προϋπολογισμό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.