Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εξωτερική θερμομόνωση σε υφιστάμενο (εκ των υστέρων)


Highlander

Recommended Posts

manos.skan έχεις δίκιο αλλα πές στο στον ΣΚΑΙ που κάνει μόνο ένα τοίχο με διαφήμισή Kelyfos.

 

Συνάδελφε Ροδόπουλε έχεις απόλυτο δίκιο! Δε μας έφτανε η "Σίσσυ" και ο "Σπύρος" με τα "σπίτια από την αρχή" και "με το δεξί", τώρα έχουμε και το "μπες στο κλίμα"....

Αφού ήθελε ο ιδιοκτήτης εξωτερική μόνωση του ενός μόνο τοίχου, και του είπα ότι δεν έχει νόημα, μου είπε ότι το έδειξαν στην εν λόγω εκπομπή του ΣΚΑΙ... Τι να πεις τώρα? ....... πρέπει να τα "βάλεις" και με τα πασπαλισμένα αληθοφάνεια και τελειότητα προγράμματα της τηλεόρασης!!!!! Έλεος!!!!!

 

Μου έκανε εντύπωση το διαφημιστικό και είπα να την δω. Στην πρώτη εκπομπή άλλαξε λάμπες, ψυγείο, τηλεόραση, έβαλε και ένα νέο ηλιακό θερμοσίφωνα και έβγαλε ότι θα έχει και όφελος ο ιδιοκτήτης από την "ενεργειακή αναβάθμιση" κάποια ευρώ τον χρόνο. Πέταξε βέβαια και δυο-τρία πλάνα από μια εφαρμογή kelyfos σε άλλο σπίτι.

Σκέφτηκα λοιπόν, εντάξει πρώτη εκπομπή είναι, κρίση υπάρχει, που να βρεις χορηγούς, κλπ, κλπ.

Στην δεύτερη και τρίτη εκπομπή το ίδιο μοτίβο (λάμπες, τηλεόραση, ψυγείο, ηλιακός θερμοσίφωνας) και αφού επήλθε η διαφημιστική συμφωνία με το kelyfos (θα μπορούσε να ήταν το οποιοδήποτε σύστημα ή υλικά από οποιαδήποτε εταιρεία), έκανε και ένα τοίχο! Έφερε και επιθεωρητή και ο άνθρωπος μου φάνηκε ότι βρέθηκε σε αρκετά δύσκολη θέση, όταν στο τέλος έπρεπε να πει ότι το κτήριο αναβαθμίστηκε ενεργειακά! Από την τελευταία κατηγορία στην προτελευταία!

Πάντως επειδή είναι ένα τηλεοπτικό προϊόν, με ότι αυτό συναιπάγεται, δεν πρέπει να παίρνουμε και πολύ στα σοβαρά αυτά που δείχνει. Θα μου πείτε τώρα, όταν κάποιος χωρίς γνώσεις βλέπει και ακούει ότι θα κάνει αυτά που του προτείνει η εκπομπή και θα γλιτώνει (όπως παρουσιάζεται) π.χ. 1000€ το χρόνο.... πολύ λογικό να πει: "Μα αφού το είδα στην εκπομπή..."

Απλά σκέφτομαι, αφού γλιτώνω 1000€ από αυτές τις αλλαγές, πόσα θα γλιτώσω αν θερμομονώσω όλο το σπίτι, αν αλλάξω όλα τα κουφώματα, μονώσω ταράτσα, κλπ. Λογικά αν υπολογίσουμε ότι γύρω στο 45% των απωλειών οφείλεται από τα κουφώματα και άλλο ένα 40% περίπου από την τοιχοποιία και ένα 7% από την οροφή, τότε κάνοντας μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στο κτήριο, θα γλιτώνω πάνω από 10000€ τον χρόνο!!! Μα αφού τώρα οι δαπάνες για ενέργεια (θέρμανση - ψύξη - φωτισμός - ΖΝΧ - κλπ) δεν είναι πάνω από π.χ. 6000€, θα έχω και περίσσευμα; Και ποιος θα μου το δώσει; :confused:

 

Συμπληρωματικά (20/3): Στην χθεσινή εκπομπή (την βλέπω τώρα σε επανάληψη) μονώθηκε ολόκληρο το σπίτι και αντικαταστάθηκαν και όλα τα κουφώματα!

Τηλεοπτικό προϊόν είναι. Ανάλογα τα έσοδα... πάνε και τα έξοδα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα

Θα αρχίσω να χτίζω, όμως είμαι τελείως άσχετος με το αντικείμενο (αν και το παρακολουθώ όταν και όποτε μπορώ) και αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα , έτσι είπα να πάρω την πολύτιμη συμβουλή σας.

Λοιπόν το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής, το σπίτι που θα χτίσω είναι στα μπετά (εδώ και 15 χρόνια), τα μπετά αυτά εξωτερικά δεν έχουν μόνωση (dow) και αναρωτιέμαι πως μπορώ να μονώσω τα εξωτερικά μπετά προκειμένου να μη έχω θερμογέφυρες. Δεδομένου ότι δεν μπορώ εξωτερικά να βάλω dow γιατί στο τέλος θα έχω «δόντι» με το από πάνω σπίτι, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται το νερό και με την πάροδο του χρόνου θα μου δημιουργήσει πρόβλημα (υποθέτω ότι θα συμβεί αυτό).

Τι προτείνεται προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα? Μπορώ να απαλλαγώ απο την δημιουργία θερμογέφυρας με ψεκασμό πολυουρεθάνης ή θα έχω πρόβλημα?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

...γώνιασμα

 

...δηλαδή τη δημιουργία μικρής κλίσης επάνω στο σόκορο (με επίχρισμα ή ειδικό μεταλλικό προφίλ) ώστε το νερό να μην κάθεται αλλά να φεύγει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Να ρωτήσω και εγώ σχετικά!

κάνω την πρώτη μου θερμοπρόσωψη και αντι για εξιλασμένη πολυστερίνη (κονως "daw") μου εφεραν ....πως στο καλό τη λένε....συμβατική... φελιζολ τέλος πάντων.

Να βάλω τις φωνές ή να το ανεχτώ για να είμαστε εντός χρονοδιαγράμματως?

 

Πιστεύω οτι το φελιζολ έχει και μικρότερη ζωή και μεγαλύτερη θερμοπερατώτητα (U value) και δεν εχει δόντι να εφαρμόζουν οι διπλανές πλάκες....!από την άλλη το daw είχε κατηγορηθεί για καρκινογενέσεις σε κάποια φάση! τί προτιμάται γενικότερα?

 

(είμαι δυσλεκτικά ανορθόγραφη αποδεχτείτε παρακαλώ ότι ξεφεύγει του ορθογράφου!)

Edited by Κ.Ι.Μ.
Link to comment
Share on other sites

Μόνο που ρωτάς μας βάζεις πρόκληση, επομένως θα σου απαντήσω με ερωτήσεις.

α) Η μελέτη τι λέει;

β) Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ τι λέει;

γ) Το χρονοδιάγραμμα το έχεις συμπεριλάβει σε συμφωνητικό με τον εργολάβο των μονώσεων; Αν το είχε κάνει αυτή τη στιγμή θα ήσουν από πάνω.

δ) Γιατί δεν έφεραν το σωστό υλικό;

ε) Ζήτα τη γνώμη και του μελετητή και αν σου υπογράψει ενημέρωσε και τον πελάτη και ζήτα μεγάλη έκπτωση, αλλιώς να φέρει το υλικό που έχετε συμφωνησει.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Στην περιπτωση που δεν επιλεγουμε την θερμοπροσοψη λογω κοστους η συνήθης πρακτικη ειναι να τοποθετουμε το θερμομονωτικο στους ξυλοτυπους και να μονωνουμε ενδιαμεσα και τους τοιχους. Το μειονεκτημα ομως ειναι οτι δεν εχουμε πληρη εικονα αν εγινε σωστη σκυροδετηση-συμπυκνωση στα δοκαρια και στυλους. Οποτε στην περιπτωση που δεν κανουμε θερμοπροσοψη αντι να βαζουμε το μονωτικο στους ξυλοτυπους να το τοποθετουμε εκ των υστερων εξωτερικα με ειδικα στηριγματα και κολλες και να μονωνουμε μετεπειτα και το εσωτερικο των τοιχων(ενδιαμεση μονωση) ετσι ωστε να εχουμε καλυτερη εικονα για την σκυροδετηση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.