Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Archicad Tips & Tricks


achille

Recommended Posts

Αγαπητέ SIRADRAB συγγνώμη αν λόγω ταχύτητας μπερδεύτηκα. Το θέμα είναι ότι τα τοπογραφικά συνήθως μου τα δίνει ο τοπογράφος και το βασικό είναι ότι όταν έχω τις υψομετρικές καμπύλες αυτές πολύ εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε ανάγλυφο έδαφος. Όσο για τα σημεία των κορυφών υπάρχει και το εργαλείο κύκλος σε 2D.

Link to comment
Share on other sites

και είναι το σύμβολο (ένα κυκλάκι, τις περισσότερες φορές) που συμβολίζουμε τις κορυφές Α-Β-Γ.. ενός οικοπέδου στα τοπ/κά διαγ/τα.

 

επέλεξε τις γραμμές και όρισε διπλό τελείωμα, επιλέγοντας σαν σύμβολο τον κύκλο (όχι το βέλος). Τον ίδιο κύκλο (αλλά με μικρότερη διάμετρο) όρισε και στις διαγώνιες διαστάσεις.

post-24441-131887232287_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Φίλε ptsikos δεν πειράζει.

Το εργαλείο κύκλος χρησιμοποιώ κι εγώ αν ποτέ χρειασθεί να συμβολίσω ένα σημείο σε μια κάτοψη ή οτιδήποτε άλλο, για να περιγράψω ένα χώρο. Αυτό με τις υψομετρικές καμπύλες που εύκολα μετατρέπονται σε ανάγλυφο εδάφους δεν το έκανα ποτέ στην πράξη αλλά θα το δώ, πως, και τι γίνεται. Αν έχεις χρόνο, γράψε δυο γραμμές.

 

Elpinor, μπράβο.

Αν και ήξερα για τις διάφορες απολήξεις των γραμμών ποτέ δεν χρησιμοποίησα το διπλό κυκλάκι που πράγματι ''δουλεύει'' σαν σήμανση σημείου. Δεν το είχα σκεφτεί μέχρι τώρα.

Link to comment
Share on other sites

@ SIDARAB

για το ανάγλυφο :

1. φτιάχνεις την mesh στο περίγραμμα του οικόπεδου (spacebar+click στο κέντρο αν δεν έχεις άλλες γραμμές να τρέχουν) ή στο όριο των υψομετρικών (καλύτερα).

2. περνάς με copy-paste (ή import) τις υψομετρικές.

3. με επιλεγμένο τη mesh κάνεις spacebar+click σε κάθε μια από τις υψομετρικές.

4. εδώ επιλέγεις α. fit to user ridges, αν έχεις ορίσει υψόμετρα στο περίγραμμα της mesh σου, ή β. no surface fitting, αν δεν έχεις ορίσει.

5. αν έχεις επιλέξει το 4β κλικάρεις πάνω σε ένα από τα καινούργια σημεία που δημιουργήθηκαν και επιλέγεις z ορίζεις τη στάθμη και επιλέγεις apply to all.

6. επαναλαμβάνεις για όλες τις ισοϋψείς σου και ελέγχεις στο 3d μήπως έχει ξεφύγει κάποιο σημείο, που διορθώνεις με επιλεγμένο το z & απλό drag.

ΥΓ. Προσοχή στο πάχος της mesh, να είναι μεγαλύτερο της μέγιστης υψομετρικής διαφοράς.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει τρόπος να κάνω διαστάσεις να εμφανίζονται μόνο ως κείμενο (πέρα από το να ορίσω λευκό χρώμα για οδηγό/σύμβολο - που δε βολεύει όταν η διάσταση περνάει πάνω από άλλα στοιχεία σχεδίασης) ;

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο κάνω κι εγώ, γιατί όμως σε ενοχλεί?

Βάλτα σε ένα ριζόχαρτο (layer) ότι σε εμποδίζει και εξαφανιζόλ!

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με τα fills, υπάρχει τρόπος να σώζονται τα custom μετά το κλείσιμο του προγράμματος; Επίσης, πως μπορώ να ορίσω συντελεστή μεγέθους σε πολλαπλές χρήσεις του ίδιου fill ; Δηλαδή πχ. να χρησιμοποιώ το ίδιο fill σε δύο διαφορετικές επιφάνειες του σχεδίου, με διαφορετικό συντελεστή μεγέθους στην κάθε μια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.