Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
max100

Αναρρωτική άδεια απο ΤΣΜΕΔΕ

Recommended Posts

καλημερα σας

 

ειχα την ατυχια να παθω καποιο καταγμα στο ποδι , και ο γιατρος μου εδωσε 3 εβδομαδες αδεια. Μηπως γνωριζει καποιος εαν δικαιουμαι καποια χρηματικη αποζημιωση απο το τσμεδε , παρεπιπτοντως εργαζομαι με ΔΠΥ .

 

Ευχαριστω

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μηχανολόγοι Μηχανικοί βιομηχανικού και κτιριακού σχεδιασμού (BIM/CAD)

Απ'όσο ξέρω δεν δικαιούμαστε τίποτα σε τέτοιες περιπτώσεις. Εγω πέρυσι χρειάστηκε να εγχειριστώ στο εξωτερικό και οχι μόνο από το ΤΣΜΕΔΕ δεν πήρα τίποτα (ούτε και για την επέμβαση εννοείται) αλλά και από την δουλειά δεν μου έδιναν άδεια με τίποτα, με ανάγκασαν να φύγω άνευ αποδοχών. Είσαι και καλά "ελευθερος επαγγελματίας" εφόσον εργάζεσαι με ΔΠΥ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλό μεσημέρι σε όλους

 

Έκανα προχθές μια επέμβαση σε ιδιωτικό νοσοκομείο και φεύγοντας μου είπαν

ότι την Τρίτη θα είναι εκεί ελεγκτής ιατρός για την αναρρωτική άδεια που μου έχει δώσει 

ο γιατρός μου.Η ερώτηση μου είναι αν θα μπορέσω να εξυπηρετηθώ με το βιβλιάριο του ΤΣΜΕΔΕ

ή χρειάζεται απαραιτήτως το βιβλιάριο του ΙΚΑ-ΕΟΠΠΥ.

Επειδή δεν το γνωρίζω,ο ελεγκτής ιατρός είναι του ΙΚΑ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥ ΜΗΧ/ΚΟΥ. Χρειάστηκε να νοσηλευτώ σε κλινική & μου χορηγήθηκε με το εξιτήριο αναρρωτική άδεια 15 ημερών. Το χαρτί αυτό γνωρίζετε τι πρέπει να το κάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πρέπει σε κάθε περίπτωση να προσκομιστούν τα παρακάτω σε κάθε φορέα ανάλογα: 

  1. Αίτηση εκ μέρους του ασφαλισμένου στο πρώην φορέα ασφάλισής του και να τηρούνται οι προϋποθέσεις όπως περιγράφονται παραπάνω. 
  2. Αιτιολογημένη γνωμάτευση του θεράποντος γιατρού ειδικότητας της πάθησης με έγκριση γιατρούς ελεγκτή του ΕΟΠΥΥ ή  Πρωτότυπη Απόφαση ΑΥΕ ή Πρωτότυπο εξιτήριο που θα φέρει στρογγυλή σφραγίδα.
  3. Η μη λήψη επιδόματος ασθενείας από άλλο φορέα ασφάλισης μέσω Υπεύθυνης Δήλωσης του ν.1599/86 στην οποία θα αναφέρεται ότι δεν θα λάβει το επίδομα ασθενείας από άλλο ασφαλιστικό φορέα, εργοδότη, ασφαλιστική εταιρεία ή ΟΑΕΔ.
  4. Από τους μισθωτούς θα πρέπει να κατατεθεί: Βεβαίωση εργοδότη όπου θα αναφέρονται η ημερομηνία πρόσληψης και ειδικότητα – το χρονικό διάστημα της απουσίας από την εργασία λόγω ασθένειας – και οι μικτές αποδοχές του μήνα απουσίας. Και εκκαθαριστικό μισθοδοσίας του μηνός / μηνών της ασθένειας.
  5. Από τους μη μισθωτούς θα πρέπει να κατατεθεί Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/86 στην οποία θα δηλώνουν ότι «Κατά το διάστημα της ασθένειας μου, από ….. έως …, δεν είχα εισόδημα από την εργασία μου. Συνοδευόμενη με βεβαίωση περί μη απασχόλησης από τις οικίες επαγγελματικές οργανώσεις. Επίσης φωτοαντίγραφο από το μπλοκ Α.Π.Υ. ή Τ.Π.Υ. από το οποίο να προκύπτει ότι κατά το χρονικό διάστημα ασθένειας δεν εξεδόθη φορολογικό παραστατικό.
  6. Για τους δικηγόρους: Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/86 στην οποία θα αναφέρεται ότι ο/η αιτών/ούσα δεν παίρνει πάγια αντιμισθία, χορηγία ή σύνταξη και είναι έγγαμος /η ή άγαμος/η.
  7. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του λογαριασμού τραπέζης ή εκτύπωση i - banking με το όνομα του δικαιούχου της παροχής /του αιτούντα ώστε να φαίνεται το iban.

post-4264-0-97897300-1377463962.thumb.jpg.7d6e726260ed35b1e26c5011a663a729.jpg

Το υπογράφει η επιχείρηση και κατόπιν στον ΕΦΚΑ μισθωτών της κατοικίας σου (με ανάλογο έγγραφο που την υποδεικνύει) καταθέτεις αίτηση. Όταν προκύψει η απόφαση διευθυντή ΕΦΚΑ δίνεις ένα αντίγραφό της στο λογιστήριο της εργασίας σου.

Περαστικά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστώ συνάδελφε για τα περαστικά & για την άμεση & αναλυτική ενημέρωση!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.