Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πέργκολα: άδεια μικρής κλίμακας ή κανονική;


viki1978

Recommended Posts

πέργκολες εκτός στάθμης του ισογείου θέλουν άδεια. αν είναι πέργκολα δεν έχει πλήρη κάλυψη (πχ κεραμίδια) και η τζαμαρία είναι πετάσματα κατακόρυφα κινητά, λογικά δεν μπαίνει στο ΣΔ. Δεν νομίζω ότι μπορείς να πας με τη μικρή κλίμακα προσωρινής κατασκευής πάντως.

 

Μία περίπτωση είναι να κάνεις κήπο και η πέργκολα να σου στηρίζει φυτά. Ίσως έτσι να πας με ενημέρωση αλλά δεν ξέρω για τα υαλοπετάσματα. Αν είναι κινητά δεν θα σου πούνε τίποτα. Θα πρέπει να στο περάσουν σαν φυτεμένο δώμα, αλλά δεν ξέρω τι όρια έχεις στο τι φυτά θα βάλεις με τις διευκρινιστικές που μπορεί να έχουν σταλεί στις ΥΔΟΜ. Αν σου πούνε μόνο χαμηλή βλάστηση το ξεχνάμε. Αν μπορείς να βάλεις μια κληματαριά ή άλλο αναριχόμενο έχει καλώς.

Edited by Ιοάννης Γκούμας
Link to comment
Share on other sites

.... κάποια πέργκολα, που ίσως να κλείνει με ανοιγόμενη τζαμαρία τύπου καφετέριας, τι συμβαίνει με τις άδειες?

....

Σε καμία των περιπτώσεων καμία τζαμαρία στα πλαϊνά. Δεν είναι πια πέργολα με τον ορισμό του ΝΟΚ, και θα μέτρηση σε Σ.Δ. κλπ.

Από φυτά δεν χρειάζεται να φυτέψει τίποτα πια.

Φυσικά δεν μπορεί να έχει κεραμιδί για στέγασμα. Μπορεί όμως ανετότατα να βάλει κινητού τύπου στέγασμα από πανί ή και αλλά υλικά με κίνηση.

Μπορεί δηλαδή στο κινητό του στέγασμα να έχει πλήρη υδατοστεγανοτητα αν είναι ζητούμενο, αλλά δεν κλείνει τα πλαϊνά.

Αν ο ίδιος το κλείσει όταν έχει περατωθεί το έργο θα είναι πολεοδομικά παραβάτης και με δικό του πρόβλημα.

Οι άδειες είναι από μικρής κλίμακας, 48ωρης υπό προϋποθέσεις πιστοποίησης και κάποιες ειδικές διατάξεις που δίνουν μπόνους για πράσινη ταράτσα συνδυάζονται άριστα με πέργολες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

  Κατασκευη πέργκολας σε ισόγεια κατοικία  μπροστα στο προκήπιο αλλά και πίσω στον ακάλυπτο που του αντιστοιχεί  :  έχει αποκλειστική χρήση του συγκεκκριμένου χώρου (¨"¨καταχυρωμένη " συμβολαιογραφικά)  θέλει συναίνεση όταν θα πάω να βγάλω την άδεια μικρής κλίμακας?   (2 πολεοδομίες : 2 διαφορετικές απαντήσεις)

 

απο πάνω έχει άλλα διαερίσματα  -βρίσκεται σε πολυακτοικία

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Συνάδελφοι καλησπέρα,

θέλω να εκδώσω άδεια μικρής κλίμακας για την κατασκευή  ασκεπούς πέργκολας στον ακάλυπτο πολυκατοικίας στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Το ερώτημά μου είναι πού μπορώ να ανατρέξω για να δω αν χρειάζεται έγκριση ΕΠΑΕ, δασαρχείου κτλ στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά γενικότερα σε κάποιον οικισμό κτλ; Πχ. στην υπάρχουσα ΟΑ;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 month later...

Συνάδελφοι καλησπέρα,
θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής θέμα: 
Μισθωτής οριζόντιας ιδιοκτησίας ισογείου (κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος) σε εξαώροφη πολυκατοικία, που καλύπτει ολόκληρο ΟΤ,  θέλει να κατασκευάσει πέργκολα στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας έμπροσθεν της ιδιοκτησίας του. Ο μισθωτής με ιδιωτικό συμφωνητικό έχει μισθώσει το χώρο αυτό με απόφαση της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας με το όποιο του παραχωρείται η χρήση και κατοχή του εν λόγω χώρου. [/size]Σύμφωνα με τις διατάξεις της Έγκρισης Εργασιών Μικρής Κλίμακας, αποκτήθηκε από τον μισθωτή  έγγραφη συναίνεση της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας, υπογεγραμμένη από τον εκπρόσωπο της διαχειριστικής επιτροπής αυτής,  για την κατασκευή της εν λόγω πέργκολας.
Στον ίδιο ακάλυπτο χώρο αλλά σε χωρο έμπροσθεν από άλλη διηρημένη οριζόντια ιδιοκτησία, υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές οι οποίες έχουν βεβαιωθεί από το αρμόδιο τμήμα αυθαιρέτων της οικείας Υ.Δομ. και για τις οποίες καταβάλλεται πρόστιμο διατήρησης. Επηρεάζει την έκδοση ΕΕΜΚ η ύπαρξη της άλλης αυθαίρετης κατασκευής;[/size]
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων[/size]






Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Didonis Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Σε ΚΥΕ θέλω να κάνω πέργκολα στην πρασιά που έχει αποκλειστική χρήση . Μου είπαν από την πολεοδομία ότι θέλει συναίνεση . Δίπλα έχει κλεισμένες πρασιές τακτοποιημένες με την λογική της αποκλειστικής χρήσης . Μήπως είναι υπερβολή η συναίνεση ? Αν η πέργκολα δεν ακουμπάει στην όψη αλλά εδράζεται στην πρασιά , θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε την συναίνεση , άραγε ?

 

Περίεργη ιδέα για περίεργο νομοθετικό πλαίσιο . 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.