Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέος τρόπος υπολογισμού αμοιβών τοπογραφικών εργασιών για ιδιωτικά έργα από Τ.Ε.Ε.


GRTOPO

Recommended Posts

Από τις 22-2-2010 θα ξεκινήσει νέος τρόπος υπολογισμού αμοιβών τοπογραφικών εργασιών στο σύστημα υπολογισμού αμοιβών μελετών και επιβλέψεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν αποκτήσει ακόμα κωδικό για την συγκεκριμένη υπηρεσία του Τ.Ε.Ε και ασχολούνται με ιδιωτικές τοπογραφικές μελέτες, να σπεύσουν προς απόκτηση κωδικού.

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Τ.Ε.Ε :

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/Upgrade2/topografika

Link to comment
Share on other sites

Στην αρχή με τόσες επιλογες θα είναι μπερδεμα..

 

Μη σκεφτω και τι θα πληρωσουμε στι εταιρειες λογισμικου αμοιβων γιαυτην την αναβαθμιση...

Link to comment
Share on other sites

ολα καλά και ολα ωραία.

απορία 1η:τα τοπογραφικά στα συμβόλαια και την Κτηματολογιο ΑΕ ,συμπεριλαμβάνοντε στη ρύθμιση?

απορία 2η:θα υπάρχει ελεγχος τοσο στο ποσό των αμοιβών οσο και στο αν εχουν συνταχθει απο αυτούς που εχουν το νομιμο δικαίωμα?(κρατος που δεν εφαρμόζει τους νομους που το ιδιο ψηφίζει δεν ειναι κρατος αλλα κατι το οποιο αν αναφερθει ,θα πεσει κοκινη καρτα.)

Link to comment
Share on other sites

απο οτι καταλαβαίνω δεν μιλάμε για νέο τρόπο αμοιβής τοποραφικού αλλά απλά για ενσωμάτωση της κειμενης νομοθεσίας περί αμοιβών αποτυπώσεων κτλ. στο πρόγραμμα του ΤΕΕ. Δεν αλλάζει τίποτα επι της ουσίας. Απλά δεν θα κάνουμε αίτηση (2).

 

Και για να απαντήσω στον paris δεν γίνεται ταυτοποίηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων με το πρόγραμμα των αμοιβών οπότε μην περιμένετε κάτι τέτοιο.

Link to comment
Share on other sites

Για το Καύσιμο Αέριο πάντως το ΤΕΕ αναφέρει ότι γίνεται τέτοιος έλεγχος...

 

"Η εκπόνηση της μελέτης και της επίβλεψης των εγκαταστάσεων υγραερίου στις οικοδομές ανατίθεται σε μηχανικούς οι οποίοι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις κατέχουν τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα ανάληψης της μελέτης και επίβλεψης των εγκαταστάσεων δικτύων διανομής αερίων καυσίμων."

 

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/Upgrade2/Otherelectromechanical

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σήμερα 04/03/2010 δεν υπάρχουν τοπογραφικές εργασίες στο σύστημα. Στο χρονοδιάγραμμα έχουν 7/3/2010 εφαρμογή. Αντέ να δούμε

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν το σύστημα αμοιβών για τα τοπογραφικά λειτουργεί σήμερα

 

Τελικά συνάδελφοι η ελάχιστη αμοιβή στα τοπογραφικά είναι 5.000λ όπως επισημάναμε ο parist και εγώ παρά τις αντίθετες απόψεις που εκφράστηκαν.

 

Κάτι δεν πάει καλά όμως με τις αμοιβές:

Αποτύπωση 10 στρεμμάτων κατά το άρθρο 10 του 696/74 με τιμή 585 δραχμές και λ = 0,22041 μας κάνει 64,47 Ε!!!! κατά το ΤΕΕ αντί του ορθού 1289,40 Ε

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς εννοείς 5000λ. Επίσης αυτά που λένε τα ΠΔ αφορούν την κατά την Πολιτεία ελάχιστη αμοιβή και όχι κατά το ΤΕΕ. Θυμήσου λίγο την διαφοροποίηση στην προσέγγιση της ελάχιστης αμοιβής στις υπόλοιπες εργασίες. Ενώ μέχρι το 2009 υπολογίζονταν μια ελάχιστη αμοιβή για μελέτη & επίβλεψη από το 2009 υπολογίζεται ελάχιστη αμοιβή ξεχωριστά για κάθε εργασία. Εννοώ ότι ενώ το ΠΔ δέχεται ως ελάχιστη αμοιβή τα 65 ευρώ το xml δεν θα γίνεται δεκτό αν δεν υπολογίζεται αμοιβή τουλάχιστον 5000λ.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή μόνο για τοπογραφικο πληρωνεσαι ελάχιστο 5000λ???

 

Αν ειναι τοπογραφικο ΟΑ μετράει το σύνολο των μελετων + τοπογραφικο για την συμπληρωση του 5000λ?????

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.