Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εθνικό Κείμενο Εφαρμογής Ευρωκώδικα 6 (EC6)


 
MARIE

Recommended Posts

Συμφωνώ μαζί σου.

Πρέπει στο νόμο να υπάρχει το κείμενο να ξέρουμε το νόμο 100% και αυτό το κόλπο που κάνουν να λένε σε ισχύ το τάδε μπορεί αν πάει συμβούλιο επικρατείας να κοπεί. Αλλά ποιός θα το πάει.

Εδώ όμως συμβαίνουν τρελλά πολλά αυτό μας μάρανε. Έχουμε σε ισχύ έναν κανονισμό και όχι όσους απαιτεί για να λειτουργήσει όπως ο EC1 και κάνουμε όλοι τα στραβά μάτια τόσα χρόνια. Σε όλους τους ιστοχώρους του εξωτερικού λένε μην μπερδεύετε τους κανονισμούς γιατί θα έχετε μη συμβατά αποτελέσματα και εμείς έχουμε φορτίσεις του 45.

Link to comment
Share on other sites

MARIE αν δεν το βρεις στο δελτίο που σου είπε ο Χάρης θα το βρεις μεσα στο FEDRA για τις κατασκεύες απο τοιχοποιία που όλο και κάποιος θα το έχει κοντά σου να στο τυπώσει :) (ή και εσύ). Όσον αφορά στον ΕΛΟΤ άστα.. απαράδεκτη η κατάσταση -- νόμοι του κράτους --- και τους πληρώνουμε καμια 80αρια (?) ευρώ τον κάθε ένα. Για την εφαρμογή EC1 ή ΦΕΚ45 που έγραψε ο α TomGR τι να πεις...έχουμε ένα εργαλείο πολύ καλό για να μελετήσουμε τις κατασκευές και ουσιαστικά δεν ισχύει ακόμα...μόνο με το ΦΕΚ από ότι ξέρω είσαι νομικά σωστός γιατι επι της ουσίας άστα...

 

Άσε που αν θελεις να βάλεις ασφάλεια στην κατασκευή και λύσεις (μεταλλικο) με EC1 και δεν εχεις ανοιχτοχέρη πελάτη την ακούς την γκρίνια....και λογικά όταν ο δίπλα λύνει με ΦΕΚ :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 9 months later...

Να διαμαρτυρηθώ και γω για το ότι το ΤΕΕ δεν διαθέτει Online τα πρότυπα του ΕΛΟΤ δωρεάν στους μηχανικούς - μέλη του, δεν έχουν ακόμα μεταφράσει στα ελληνικά τα DIN -όλα, αφού κάνουμε κάτι χρόνια να δημιουργήσουμε πρότυπα ή να προσαρμόσουμε άλλα - τώρα για τους ευρωκώδικες τί να πω;

 

Αξίζει να δει κανείς την ποιότητα των pdf που διατίθενται σαν νομοθετήματα στο site του ΤΕΕ.

 

To ανέκδοτο είναι η υπουργική απόφαση για ελεύθερη πρόσβαση στην νομοθεσία -ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ αν δεν κάνω λάθος - των πολιτών με την χρήση της τεχνολογίας. Ας επισκεφθεί κάποιος το site του Εθνικού Τυπογραφείου για να "κατεβάσει" κανένα ΦΕΚ... Όσο για το site http://www.e-themis.gr που είναι ένας κώδικας νομοθεσίας με ελεύθερη πρόσβαση, όσοι έχουν δοκιμάσει να βρουν κάτι σ' αυτόν (με το παλαιάς κοπής σύστημα αναζήτησής του - κάτι σαν καρτέλες με βιβλιογραφικές αναφορές ) αντιλαμβάνονται γιατί πληρώνεις για την ΝΟΜΟΣ ή άλλες βιβλιοθήκες.

 

Άντε και καλά κρασιά!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.