Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αξίζει η Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης;


nikitask

Recommended Posts

ειμαι μαθητης και προσφατα σε εναν ΣΕΠ(επαγγελματικο προσανατολισμο) μου προτεινανε να παω να παω για Μηχανικος Παραγωγης και Διοικησης, η οποια σχολη,αν και εχει χαμηλη βαση εχει ειναι ανερχομενη,διοτι αποτι καταλαβα,μπορεις να κανεις μεταπτυχιακο σε διαφορα θεματα οχι αποκλειστικα μηχανολογικου θεματος,πχ διοικητικα,και οτι σε προτιμουν απο αλλους που το εχουν σπουδασει,αλλα και πως στο ΤΕΕ εχεις τα δικαιωματα μηχανολογου μηχανικου,ομως,δεν ξερω,μου ακουγεται"too good to be true" μηπως να προσπαθουσα για καποια αλλη σχολη?

παρακαλω οποιος γνωριζει κατι παραπανω,να με ενημερωσει:) ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Σε γενικές γραμμές σωστά σου τα είπαν στον ΣΕΠ. Βέβαια αυτό το "...και οτι σε προτιμουν απο αλλους που το εχουν σπουδασει...." έτσι γενικά δεν μπορώ να το δεκτώ. Εξαρτάται σε τι ακριβώς αναφέρεσαι.

 

Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι αποκάλεσες αυτήν την κατάσταση "too good to be true". Γιατί; Τι είναι αυτό που σε κάνει να την θεωρείς υπερβολικά καλή; Ποια στοιχεία ξεχώρισες από την περιγραφή του επαγγέλματος του Μηχ. Παραγωγής και Διοίκησης που κρίνεις ότι ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά σου;

 

Με την ευκαιρία τι βάσεις εισαγωγής έχουμε τα τελευταία χρόνια;

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον athka, σωστά σου τα είπαν στο ΣΕΠ αλλά πιστεύω ότι αυτό που θα σε κάνει να αισθανθείς μελλοντικά επιτυχημένος είναι το αν θα σου αρέσει το επάγγελμά σου και όχι το τι δικαιώματα κατέχεις ή τι χρήματα βγάζεις. Ξεχώρισε τα τμήματα που σε ενδιαφέρουν και ψάξε για το "πρόγραμμα σπουδών" του καθενός. Από τα μαθήματα που διδάσκονται θα καταλάβεις ποιό τμήμα σε ελκύει και ποιό όχι. Επίσης μπορείς να ψάξεις και με τι ασχολείται ο κάθε πτυχιούχος.

Εσύ ακόμα δεν έδωσες πανελλήνιες εξετάσεις και έχεις φτάσει να σκέφτεσαι αν σε προτιμούν περισσότερο από άλλους στο "Μεταπτυχιακό"???

Link to comment
Share on other sites

χαχααχα,ευχαριστω παιδια,οσον αφορα το μεταπτυχιακο και την προτιμιση μου,μού εφεραν ως παραδειγμα αυτο της διοικησης επιχειρησεων,οτι δηλαδη σε προτιμουν απο αυτον που το εχει σπουδασει ΑΣΟΕΕ(αμα κανεις μεταπτυχιακο σε ΜΒΑ),αποτι καταλαβα τουλαχιστον επειδη εσυ εχεις βγαλει Πολυτεχνειο...

οι βαθμοι μου,προσωπικα ειναι καλυτεροι απο τις βασεις(15.764,περυσι)και εχω καταληξει εκει μονο και μονο επειδη την προτιμω,απο αλλες σχολες,πολυτεχνικες και μη :)

αλλα,επισης,οπως μου ειπανε,οι βαση του αναμενεται να ανεβει πολυ διοτι εχουν/ή θα εχουν και το δικαιωμα υπογραφης μηχανολογου μηχανικου

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας παιδια:rolleyes:

ελπιζω,αν τελικα επιλεξω και περασω εκει,να περασω καλα στα χανια,εχω ακουσει καλα λογια για την πολη,αν και θα με ενδιεφερε η γνωμη σας για την πολη(αμα σπουδασατε εκει και οχι Ξανθη),να'χω μια ιδεα

σας ευχαριστω και παλι :)

Link to comment
Share on other sites

Είμαι διπλωματούχος του τμήματος..Όσα σου έχουν αναφέρει ισχύουν.Αν σου αρέσει το επάγγελμα του συμβούλου επιχειρήσεων περισσότερο από αυτό του καθαρά κατασκευαστή Μηχανολόγου Μηχανικού...Αυτή είναι η σχολή για σένα..Κοίτα καλύτερα το πρόγραμμα σπουδών κι ακόμα καλύτερα ρώτα επιπλέον ερωτήσεις από κοντά έναν Μ.Π.Δ..(www.tuc.gr)

 

Ζητώ συγγνώμη για τη δεύτερη συνεχόμενη απάντηση αλλά δεν άντεξα..Τα Χανιά είναι η χαρά της γυναίκας δυστυχώς φίλε μου,το χειμώνα..Ευτυχώς υπάρχει και το Ρέθυμνο κοντά..:)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλημέρα. Μια διευκρίνηση. Ο Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης δεν ασχολείται μόνο ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Έχει ένα ευρύ φάσμα ενασχόλησης, όπως στην παραγωγή, στην ποιότητα, σε διοικητικές θέσεις και με την απόδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανολόγων Μηχανικών ασχολείται και με το αντικείμενο που απορρέει από αυτά τα επαγγελματικά δικαιώματα. Το διευκρινίζω για να μην αιωρείται ως αποκλειστικά σύμβουλος επιχειρήσεων.

Link to comment
Share on other sites

Έχουν εξομοιωθεί με Μηχανολόγος Μηχανικούς ή με Μηχανολόγους Τ.Ε. ; Στο ΤΕΕ γράφονται; Έχει και στη Χίο νομίζω τέτοιο τμήμα. Με αυτούς τι γίνεται;

Link to comment
Share on other sites

Εχουν πλήρη δικαιώματα Μηχανολόγου μηχανικού Π.Ε. κι όχι Μηχανολόγου Μηχανικού ΤΕ.

Στη Χίο Λειτουργεί τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης το οποίο δεν έχει ακόμη επαγγελματικά δικαιώματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.