Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αυθαίρετη κατασκευή σε διατηρητέο κτίριο


 
snippet

Recommended Posts

Eliza.::. Την πρόταση για αφαίρεση της πλάκας την έκανε ο ιδιοκτήτης που την έθεσε(σε περίπτωση δικαστικής επίλυσης). Σαφώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η υγρασία καθώς και να λυφθεί σοβαρά υπόψη πως η περιοχή είναι σεισμογενής. Μια μελέτη υποστήριξης του καταστήματος του πελάτη πιστεύω πως πρέπει να λάβει υπόψη τα φορτία που δέχονται τα τοιχεία. Συμφωνώ ότι σε περίπτωση σεισμού λειτουργεί η πλάκα ως κριός, τρόπο να ενισχύσω τα κάτω καταστήματα ψάχνω… και για το λόγο αυτό θέλω να γνωρίζω τα φορτία που δέχονται με το επιπρόσθετο βάρος.

 

(Πληροφορήθηκα τελευταία την εμφάνιση ρωγμών σε γειτονικά του πελάτη καταστήματα κατά μήκος του θόλου)

Link to comment
Share on other sites

Κατ' εμέ αν πας να την αφαιρέσεις, με όσα δεδομένα μας λες, μάλλον μεγαλύτερο πρόβλημα θα δημιουργήσεις, καθώς θα έχει γίνει 'ένα σώμα' με τα υποκείμενα στρώματα κονιάματος και κατ' επέκταση με τους θόλους.

 

(Συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά τώρα είδα το μήνυμα) Η δική μου άποψη είναι πως ακριβώς επειδή πρόκειται για ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ προσθήκη, δεν τείθεται θέμα μονολιθικής (συν τω χρόνω) συμπεριφοράς. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αποκαταστάσεων μνημείων ή λαϊκών κτηρίων όπου γίνονται καθαιρέσεις πλάκας Ω.Σ., είτε λόγω ανάδειξης του μνημείου, είτε λόγω γενικότερης φθοράς του στοιχείου (οξείδωση οπλισμών, ενανθράκωση κ.ο.κ.). Όσο για τον θόλο, παρατηρησες τίποτα κατακόρυφες ρωγμές στο μέσο του τόξου (+ επίσης, ο θόλος καταλαμβάνει ΟΛΟ το πλάτος του καταστήματος ; ).

 

Τώρα, λύση για το πάχος της πλάκας (μη καταστροφική) είναι μία πρόχειρη χωροστάθμιση ισογείου και 1ου ορόφου (λίγο μπακαλέ-ολέ αλλά εντάξει, μπορεί να βοηθήσει).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Χρόνια πολλά στο forum!

 

Sorry για την καθυστέρηση, αλλά έκανα ένα ταξιδάκι σε Ολλανδία, Γαλλία επ΄ ευκαιρία των γιορτών του Πάσχα….!! ΓΕΜΙΣΑΝ οι μπαταρίες.

 

Directionless .::. Υπάρχουν κατακόρυφες ρωγμές σε παρακείμενα καταστήματα του πελάτη (για την ακρίβεια στο σοβά), απλά και από αυτούς δεν υπάρχει συνεργασία. (Ο θόλος καταλαμβάνει όλο το πλάτος του καταστήματος) .::.

 

Η γνώμη μου είναι πως η πολεοδομία είναι ΣΑΦΩΣ στη περίπτωση αυτή μέσο πίεσης ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή το κτίριο είναι διατηρητέο, η αυθαίρετη επέμβαση που έγινε σε αυτό δεν είναι μια απλή πολεοδομική παράβαση, αλλά έχει σοβαρές νομικές συνέπειες. Ίσως και μόνο αυτή η επισήμανση να είναι αρκετή για να πείσει τον ιδιοκτήτη...

Link to comment
Share on other sites

yorgos μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα ...αλήεθια σε αυτη τη χώρα ξέρεις πολλούς που να ενδιαφέρονται για τις σοβαρές νομικές συνέπειες ?ο αλλος πήγε αυθαίρετα και έχτισε ....αυτό απο μόνο του σου λέει κάτι?

 

δηλαδή πήρε ένα μπετατζή και του πε ...δε μου ρίχνεις μία πλάκα εδω που τη θέλω ? το αντιλαμβάνεσαι σε πιο σημείο έχουμε φτάσει?

 

αλλος ... θέλει να φτιάξει ένα πανωσήκωμα ...του λες ανθρωπε μου δεν αντεχει ώς έχει το κτίριο κάνε ενίσχυση σε 3 απο τα 20 υποστηλώματα και είμαστε εντάξει και σου λεει τι λές ρε παγλαμα θα βρώ αλλον που θα μου το φτιάξει και όντως βρίσκει!!! και το κτίριο στέκει μια χαρα ( γιατι στατικά είναι όντως μια χαρα ... δυναμικά όμως ? )

 

και μετά λες για ν ομικές συνέπειες και μάλιστα σοβαρές ...

 

 

 

αυτα και χωρίς να έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου, το αντίθετο, απλά το διάβασα και ... βρήκα αφορμη

Link to comment
Share on other sites

  • 11 years later...

Συνάδελφοι να ρωτησω κατι το οποιο δεν έτυχε ποτε να ασχοληθω. Σε διατηρητέο κτιριο βασει ΦΕΚ πρεπει να φερει αδεια οικοδομης ή το ΦΕΚ ειναι ουσιαστικά η απόδειξη οτι υφίστατο νομιμα ή θα πρεπει να υπαχθει στον 4495? 

Link to comment
Share on other sites

ΑΡΘΡΟΝ-23-ΝΟΚ
Υφιστάμενα κτίρια
1. Κτίριο ή τμήμα αυτού θεωρείται νομίμως υφιστάμενο: 
(....)
ε) αν πρόκειται για κτίρια που έχουν χαρακτηρισθεί νεότερα μνημεία ή διατηρητέα είτε στο σύνολο, είτε μόνο τμήματα αυτών όπως ιδίως όψεις, φέρουσα τοιχοποιία, 
 

Edited by Pavlos33
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.