Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού - Μπορεί να βγει άδεια;


Recommended Posts

Μάλλον δεν με είδες καλά :roll: είμαι Η annafi!

:)

Εν πάσει περιπτώσει, στο θέμα

 

Με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 17 και την διαδικασία εφαρμογής του, κάθε ενδιαφερόμενος είτε είναι εμπλεκόμενος στην πράξη αναλογισμού, είτε έχει έννομο συμφέρον (π.χ. εργολάβος που εκδίδει οικοδομική άδεια, κάποιος γείτονας που επιθυμεί διάνοιξη ή διαμόρφωση Κ.Χ.), μπορεί με αίτηση του στο οικείο δημοτικό συμβούλιο να ζητήσει να αναλάβει τις υποχρεώσεις τρίτων έτσι ώστε να επισπευθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης.

 

Στην συνέχεια αυτός που ορίζεται εκπρόσωπος από το Δ.Σ. παρακαταθέτει τις απαιτούμενες αποζημιώσεις και οι υπόχρεοι σε διάστημα ενός μηνός, υποχρεούνται να επιστρέψουν το ποσό της αποζημίωσης στο πρόσωπο που την κατέβαλλε για λογαριασμό τους.

 

Η επιστροφή γίνεται κατόπιν δικαστικής αναγνώρισης των δικαιούχων όπου οριστικοποιείται και η τιμή μονάδος.

 

Με τον τρόπο αυτό ρυθμίζονται σε μικρό χρονικό διάστημα τα βάρη ενός οικοπέδου, που σε αντίθετη περίπτωση καθυστερούν την έκδοση Ο.Α. ή την σύνταξη συμβολαίων.

Link to comment
Share on other sites

sorry για την "αλλαγή φύλλου" αλλά δεν το κατάλαβα.

Δεν διαφωνώ στη διαδικασία.

Στη τιμή μονάδος διαφωνώ

Έχεις δεί τέτοια περίπτωση ?

Δουλεύω σε γραφείο πράξεων αναλογισμού του Δήμου (μεγάλου Δήμου) 11 χρόνια και δεν έχει το δεί να γίνεται με τιμή ανικειμενικού.

Μπορεί να μην έτυχε αλλά αν υπήρχε αυτή η διαδικασία τότε θα είχαμε ξεμπλοκάρει πολλές αποζημιώσεις που μας βιάζουν και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα μέχρι να οριστεί τιμή μονάδος. Μέχρι και για τα ολυμπιακά έργα τρέχαμε τελευταία ώρα γιατί άργησε το δικαστήριο να βγάλει τιμή μονάδος.

Link to comment
Share on other sites

Σε διαβεβαιώ ότι είναι ακριβώς έτσι.

 

Ψάξε λίγο στην υπουργική απόφαση που αναφέρω πιο πάνω (δεν την έχω πρόχειρη για να στην στείλω) την διαδικασία , μπορείς άνετα να την εφαρμόσεις για να κάνετε διανοίξεις στην πόλη σου.

 

Στο λέω, γιατί ως υπάλληλος στο γραφείο Σχεδίου Πόλεως του Δήμου μου (άνω των 50 χιλιάδων κατοίκων), είχαμε κάνει (σαν Δήμος) 5 - 6 διανοίξεις εξπρές μ' αυτήν την διαδικασία, χωρίς κανένα παρατράγουδο τα τελευταία 3 χρόνια.

 

Παρέχεται και η δυνατότητα να βεβαιωθούν τα ποσά στους υπόχρεους, αλλά γι' αυτό θα πρέπει να συνεννοηθείς με την Οικονομική σας Υπηρεσία (είναι και πολιτικό το θέμα να ζητήσει ο Δήμος τα λεφτά πίσω).

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλησπέρα κι από εμένα.

Έχω μια περίπτωση διάνοιξης δρόμου, στην οποία έχει τελειώσει η πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού εδώ και ένα εξάμηνο και για το οικόπεδο που με ενδιαφέρει έχω καταθέσει τα χρήματα των αποζημείωσεων στο ταμείο παρακαταθηκών. Επίσης προχώρησα στην κατάθεση φακέλλου για την έκδοση οικοδομικής αδείας.΄Πριν μία εβδομάδα το δημοτικό συμβούλιο, πήρε νέα απόφαση για τροποποίηση και μετατόπιση του δρόμου εις βάροσ του οικοπέδου που με ενδιαφέρει.

Νομικά στέκει αυτο??? Τι μπορώ να κάνω????

Η άδεια μπορεί να βγεί???

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

διαδικτυακοί μου φίλοι και συνάδελφοι, σας καλησπερίζω.

 

χρειάζομαι τη βοήθεια των εμπειροτέρων.

 

περιοχή η οποία αποτελούνταν από αγροτεμάχια διανομής (1929), εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης το 1935.

έχω στα χέρια μου το τοπογραφικό διάγραμμα εκδοθείσας οικ. άδειας του 1992, στο οποίο ΔΕΝ υπάρχει δήλωση για πράξη αναλογισμού λόγω διαπλάτυνσης της οδού (η οποία εκκρεμεί αυτή τη στιγμή). Το εν λόγω πρώην αγροτεμάχιο με εμβαδό Α ξαφνικά εμφανίζεται ως οικόπεδο στην οικ. άδεια με εμβαδό Β<Α.

Με δεδομένο ότι η δόμηση έχει εξαντληθεί, αν στην πράξη αναλογισμού -που σύντομα θα κυρωθεί- το τελικό εμβαδόν του οικοπέδου μειωθεί, αυτομάτως γίνεται αυθαίρετο μέρος της δόμησης?

 

Υπάρχει σενάριο ακυρότητας της οικ. άδειας λόγω μή δήλωσης πράξης αναλογισμού (και αντίστοιχες ποινικές ευθύνες)??

 

ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.