Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Όρια Νομών


dim_mpoyroy

Recommended Posts

Χαιρετίζω την παρέα τον Μηχανικών.

Μήπως ξέρει κάποιος απο το φόρουμ αν υπάρχει υπηρεσία οπουδήποτε που να μπορεί να μου δώσει κάποιο ΦΕΚ ή γενικότερα μια απόφαση με τα όρια νομών?

Το πρόβλημά μου εστιάζεται στην περιοχή των ορίων των Νομών Πιερίας και Ημαθίας.

Η πιερία για τα όρια νομού και συγκεκριμένα για τον Δήμο που πιθανόν να ανήκει το αγροτεμάχιο έχει εγκρίνει ΓΠΣ με χρήσεις κανονικά σε σύστημα ΕΓΣΑ. Σ αυτόν τον χάρτη καθώς και σε χάρτη 1:50000 ΓΥΣ που φαίνονται τα όρια Νομών το αγροτεμάχιο που μ ενδιαφέρει φαίνεται ΚΑΘΑΡΑ στον Νομό Ημαθίας.

Κάνοντας όμως αίτηση στο Δασαρχείο Ημαθίας για πράξη χαρακτηρισμού μου απάντησαν πως δεν ανήκει το αγροτεμάχιο σ αυτούς καθώς λένε πως τα όρια του δήμου που πιθανόν να ανήκει το αγροτεμάχιο είναι και τα όρια μιας Διανομής τους.

Στο Δασαρχείο Πιερίας δεν απευθύνθηκα γιατί σε περίπτωση που μ απαντήσουν θετικά θα χω πρόβλημα στην άδεια αφού στο ΓΠΣ είμαι σ άλλον Νομό και δεν υπάρχουν χρήσεις για την περιοχή.

Πως μπορώ να βρω έγκυρα σε ποιον Νομό ανήκει το Τεμάχιο και να το αποδείξω στις υπηρεσίες?

- Δεν μπορούν να δώσουν λύση η πολεοδομία Πιερίας ούτε η ΤΕΔΚ ούτε η ΤΥΔΚ ούτε η Τοπογραφική υπηρεσία ούτε και οι Δήμοι.

Με τηλέφωνο στην Περιφέρεια Μακεδονίας με παρέπεμψαν πάλι στις Πολεοδομίες...

Κανένας άλλο ρε παιδιά με ρακέτα???Εγώ το μπαλάκι....τρέχω όπου με σουτάρουν!!!:Ρ

Βοήθεια ρε παιδία...

 

Παρακαλώ αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας!

ilias

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.θα δοκιμάσω και την στατιστική υπηρεσία. Οι συντεταγμένες σε έγσα dgt στη μέση του χωραφιού μου είναι X = 366605.870 Y = 4484479.276...Και βγαίνει και απο γυς χάρτη ότι είναι στην Ημαθία. Τώρα γιατί το δασαρχείο μου απαντάει πως δεν ανήκει στο δικό τους δασαρχείο δεν μπορώ να καταλάβω. Βασίζονται σε Διανομή της περιοχής κοντά στα όρια του Νομού τους.

Link to comment
Share on other sites

Θα απευθυνθείς στην Δ/νση Δασών της Περιφέρειας να σου απαντήσουν ποιο Δασαρχείο έχει την εποπτεία της περιοχής (Χ,Υ. σε Ε.Γ.Σ.Α. και ΗΑΤΤ ,τοπωνύμιο )

 

Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΑΡΧΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ.

Link to comment
Share on other sites

Ισως είναι άσχετο, αλλά παλιά είχα δει σε έναν χάρτη, μία "περιοχή-νησίδα" που διοικητικά ανήκε στον έναν νομό (π.χ. Ημαθίας), ενώ βρισκόνταν εντός της περιμέτρου του άλλου γειτονικού νομού (π.χ Πιερίας). Μήπως έχει κάποια σχέση;

Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει αν ισχύει το παραπάνω;

Link to comment
Share on other sites

psalto αυτό που λες το έκανα τηλεφωνικά. Πήρα δηλαδή τηλέφωνο στην περιφέρεια και τους ρώτησα ποιος μπορεί να μου δώσει ένα χαρτί για το που ανήκει το ακίνητο. Μου είπε ο τηλεφωνητής που πίστεψέ σαν να μου κανε και χάρη που απάντησε το τηλέφωνο πως αυτές είναι δουλειές της Πολεοδομίας της περιοχής. Τώρα με την Διεύθυνση Δασών στην περιφέρεια δεν μίλησα συγκεκριμένα. Θα το δοκιμάσω και αυτό. Αύριο θα ελέγξω τί γίνεται με την Στατιστική Υπηρεσία όπως με συμβούλεψαν να κάνω παλιοί καλοί συνάδελφοι στο φόρουμ που εκ των προταίρων τους ευχαριστώ.

CostasV πολύ σωστή η παρατήρησή σου. Η περιοχή του ακινήτου μου είχε χαρτογραφηθεί από ιδιώτη τοπογράφο κατά το έτος 1960 και αρχικά άνηκε σε μοναστήρι. Χάρτης ΓΥΣ όπως και το Γ.Π.Σ. της Πιερίας δείχνουν καθαρά πως το ακίνητο που μ ενδιαφέρει όπως και η μισή ιδιωτική μοναστηριακή διανομή ανήκει στην Ημαθία. Οι χάρτες από το μοναστήρι έχουν κέντρο ΗΑΤΤ Πιερίας και αναφέρουν πως είναι στην Πιερία η Περιοχή. Η ερώτησή μου είναι η εξής: από ποιά υπηρεσία θα πάρω έγκυρα ένα χαρτί που να μου καθορίζει πως αυτό το ακίνητο ανήκει στον Τάδε Νομό σίγουρα και τελεσίδικα ώστε αν στείλω τοπογραφικό αδείας να μην έχω πρόβλημα με καμία πολεοδομία (κυρίως με την Πολεοδομία Πιερίας που όταν θα κοιτάξουν τις χρήσεις γης στο ΓΠΣ θα διαπιστώσουν πως το ακίνητο στους χάρτες ανήκει σ άλλον νομό και θα μου κολήσουν την άδεια).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.