Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Όρια Νομών


dim_mpoyroy

Recommended Posts

Υπάρχει εταιρεία που πουλάει τα όρια των νομών και των Δήμων νομίζω. Ψάξε λίγο στο διαδίκτυο.

 

Η πολεοδομία είναι η αρμόδια υπηρεσία.

 

Εγώ πήρα για δική μου περίπτωση (χωράφι) χρήσεις γης (πολεοδομία Νομαρχίας Α), Δασαρχείο Α, αρχαιολογία Α και μόλις πήγα για θεώρηση όρων δόμησης έκανα μια ερώτηση στον δίπλα νομό (Β) και μου είπαν ότι ανήκει σε μας...

Link to comment
Share on other sites

dgt συμφωνούμε απόλυτα. Γιατί όμως το Δασαρχείο Ημαθίας μου απάντησε πως δεν είναι αρμόδιο να χαρακτηρίσει το αγροτεμάχιό μου σε αίτηση μου για πράξη χαρακτηρισμού?Οι τυπάδες ελέξγανε λένε την διανομή που έχουν στην περιοχή και το δικό μου δεν βρίσκεται στην διανομή τους άρα είναι εκτός κατά τα λεγόμενά τους..πως θα τους πείσω εγώ πως ανήκει σ αυτούς όμως?????

Στατιστική υπηρεσία που ρώτησα μου απάντησαν οι υπάλληλοι πως δεν έχουν αρμοδιότητα να μου δώσουν χαρτί για τέτοια υπόθεση και πως κι αυτοί έχουν πρόβλημα. Ελπίδες τρέφω στην κτηματική και στο δασαρχείο της περιφέρειας κεντρικής μακεδονίας. Αν κάποιος συνάδελφος είχε παρόμοια υπόθεση παρακαλώ να μου δώσει τα φώτα του.

Link to comment
Share on other sites

φίλε dim_mpoyroy πρέπει να τους το αποδείξεις γιατι πράγματι βρισκεται στο Ν Ημαθίας στο Τ.Δ. Νεοκάστρου του Δ. Μελίκης έχοντας μαλιστα κα αρκετη απόσταση απο το πλησιέστερο σημείο του ορίου του νομού..(415μέτρα)

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα με απασχολεί και εμένα σε γενικότερο επίπεδο. Ασχολούμαι με αιολικά πάρκα, τα οποία συνήθως χωροθετούνται κατά μήκος κορυφογραμμών, οπότε τυχαίνει αρκετές φορές να είναι πάνω στα όρια δύο νομών. Πολλές φορές έχω αντιμετωπίσει διχογνωμία δήμων και νομών όσον αφορά το που εμπίπτει κάθε ανεμογεννήτρια.

Το θέμα μπλέκει γιατί δεν ξέρω από ποιες υπηρεσίες πρέπει να πάρω άδειες, ενώ οι δήμοι έχουν λαμβάνειν σε χρήμα ανάλογα με τις ανεμογεννήτριες που εμπιπτουν στα όρια τους.

Επομένως ρωτάω και εγώ με τη σειρά μου που θα βρω έγκυρες πληροφορίες. Μήπως έχει η ΓΥΣ; Μήπως κάποιος άλλος; Μήπως δεν θα μάθω ποτέ;

Link to comment
Share on other sites

Τα όρια των νομών και των δήμων είναι πολύ μπλεγμένη υπόθεση... Τα όρια που παρέχουν οι υπηρεσίες (OKXE, ΕΣΥΕ) είναι μεν σωστά, αλλά ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΟΥΣ! Έχουν προκύψει από ψηφιοποιήσεις χαρτών 1:50.000 και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ακριβή καθορισμό σε μεγαλύτερες κλίμακες. Ουσιαστικά η οριογραμμή του 1:50.000 μεταπίπτει σε ζώνη μεγάλου πλάτους. Γι' αυτό και τα προβλήματα με τις ανεμογεννήτριες (σε ποιόν δήμο ανήκουν τα λεφτα...). Πρακτικά πάντως θεωρώ ότι εφόσον το όριο σε διαγράμματα 1:5.000 και μεγαλύτερες είναι (κατά την κρίση του μηχανικού) κοντά σε φυσική γραμμή (υδροκρίτης, ποτάμι, κλπ), πρέπει να μετατίθεται σε αυτή.

Link to comment
Share on other sites

Τί να πει κανείς....dgt άκου το καλό. Πήρα τηλέφωνο τον μελετητή του ΓΠΣ για τον Δήμο Κολινδρού Πιερίας και τον ρώτησα λεπτομέρειες για το πως πέρασε στο ΓΠΣ τα όρια Νομού. Μου απάντησε πως χρησιμοποίησε τον χάρτη ΓΥΣ 1:50000 και πως για λεπτομέρειες θα πρέπει να απευθυνθώ στον τότε επιβλέπον της μελέτης. Ο συνάδελφος αν και πολύ εξυπηρετικός έκλεισε την κουβέντα του με δυο φράσεις. Δεν ξέρω σίγουρα αν τα όρια είναι εντελώς σωστά. Φίλε μου σου εύχομαι γρήγορα να βγάλεις άκρη και καλά ξεμπερδέματα!!!

Επίσης πήρα τηλέφωνο και στην διεύθυνση δασών περιφέρειας μακεδονίας και μου είπαν πως αρμόδια για τα όρια νομών είναι τα δασαρχεία. Δεν με διαφώτισε καθόλου. Μου πε όμως το εξής που με παραξένεψε. Λέει πως δοιηκιτικά μπορεί να ανήκει το ακίνητο στην Πιερία και στο δασαρχείο του και πως σαν όρια όντως να ανήκει στην Ημαθία. Σιγουρα ρε παιδιά ισχύει κάτι τέτοιο???Θα κάνω αιτήσεις παντού μου φαίνεται γιατί προφορικά δεν μου δίνει κανείς τίποτε. Μα επιτέλους ποια υπηρεσία είναι αρμόδια ρε παιδιά για τα όρια Νομών???Θα πρέπει εγώ να μυρίσω δάχτυλα για το αν περάστικε σωστά το όριο Νομού σε χάρτη ΓΥΣ και ΓΠΣ? και για το ποιος έχει δίκιο?

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Ψάνω να βρω ποιος φορέας, υπηρεσία, αρχή κλπ έχει προβεί στην αρχική σύνταξη χαρτών με τα διοικητικά όρια των νομών της Ελλάδας.

με βάση τη λογική και την έρευνα που έχω κάνει υπεύθυνο είναι το Υπουργείο Εσωτερικών. όμως δεν παράγει χάρτες. παίρνει χάρτες από την Ελληνική Στατιστική αρχή, η οποία όμως με τη σειρά της στο site της αναφέρει ότι τα όρια αυτά δεν είναι διοικητικά, αλλά απογραφικά. Ο ΟΚΧΕ παίρνει και αυτόε τα όρια από την ΕΛΛ. ΣΤΑΤ. και έχει φτιάξει δικά του όρια, παρεμφερή με τα όρια της ΕΛΛ. ΣΤΑΤ.

το ερώτημα είναι από που υπάρχουν αυτά τα δεδομένα και ποιος τα έχει πρωτοφτιάξει σε χάρτη και πως διορθώνονται αυτά τα όρια όταν κάποιος μηχανικός διαπιστώσει λάθος?

ειδικά όταν έχεις ιδιοκτησία πλησίον σε όριο νομού ή ΟΤΑ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και δεν έχω βρει ακόμη κάποια λύση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.