Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Βεβαίωση υψομέτρου


Brasco

Recommended Posts

σε αυτές τις περιπτώσεις βάζεις εσύ τα υψόμετρα του δρόμου και ο Δήμος στα βεβαιώνει.

Αν κάποτε κάνουν πεζοδρόμιο αφενός εσύ δεν υπερβαίνεις το ύψος ενώ αν κατεβάσουν το δρόμο όποιος θα ζητήσει Ο.Α θα πάει με τα νέα υψόμετρα

Δεν έχεις κανένα θέμα-προχώρα!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα,

Στο Δήμο Αθηναίων έχω δρόμο με άσφαλτο και πεζοδρόμια (δίπλα απο μένα και απέναντι υπάρχουν νέες σχετικά πολυκατοικίες με εισόδους γκαράζ και εισόδους πεζών). Στο ένα από τα δύο σημεία του οικοπέδου έχει διαφορά ο υφιστάμενος δρόμος 0,5μ σε σχέση με την εγκεκριμένη υψομετρική μελέτη (η άλλη μεριά είναι ΟΚ).

Στην βεβαίωση υψομέτρου (που για κάποιο λόγο τη βγάζει η πολεοδομία και όχι η τεχνική υπηρεσία στην Αθήνα) μου ζητάνε να ακολουθήσω την υψομετρική μελέτη. Τους λέω αφού έχω διαμορφωμένο δρόμο δεν πάω με τη μελέτη πάω με τα υφιστάμενα. Μου λένε δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την υψομετρική μελέτη. Όταν τους ρώτησα δηλαδή σε ποιο ύψος θα φτιάξω τις εισόδους γκαράζ και την είσοδο ΑΜΕΑ και σε ποιο ύψος θα φτιάξω το πεζοδρόμιο όταν τελείωσω την οικοδομή, εκεί δεν ξέρανε τι να πούνε. Γιατί είναι προφανές ότι δεν μπορεί να σκαφτεί ο δρόμος 0,5μ για να ταιριάξει με την μελέτη. Βέβαια την απάντηση δεν την αλλάζουν.

Η τεχνική υπηρεσία έβγαλε την ουρά της απ' έξω και είπε η πολεοδομίοα βεβαιώνει. Ούτε δίνει βεβαιώσεις γενικώς ότι κάποιος δρόμος είναι κατασκευασμένος ή όχι. Στην ερώτηση αν μπορεί να αλλάξει η υψομετρική μελέτη η απάντηση ήταν όχι (λογικό).

Έχει αντιμετωπίσει κανένας κάτι παρόμοιο? Στην τελευταία άδεια στην Αθήνα δεν πήραμε καν βεβαίωση υψομέτρου, κάναμε το τοποραφικό με τα υφιστάμενα υψόμετρα και προχώρησε κανονικά ο έλεγχος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.