Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μισθός μηχανικού σε ΔΕΥΑ


basilis2

Recommended Posts

Συνάδελφοι,

 

Θα ήθελα να μάθω λεπτομέρειες σχετικά με τον μισθό Μηχανικού ως Διευθυντή σε Δημόσια Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης και ειδικότερα:

 

1. Καθαρός μισθός με την πρόσληψη

2. Επιδόματα (αν υπάρχουν για προιστάμενο, μεταπτυχιακό, κλπ)

3. Εάν αναγνωρίζεται μισθολογικά η προυπηρεσία σε Ιδιωτικό τομέα (πχ 12 χρόνια Μηχανικός) άμεσα με την πρόσληψη ή μετά από Χ χρόνο

4. Δυνατότητα ή όχι και παράλληλης απασχόλησης υπό προυποθέσεις

 

 

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πρέπει να υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις. Ίσως σε βοηθάει αυτό:

 

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PROFESSIONAL_ISSUES/AMOIBES1/TAB34813/STYE_2009.pdf

 

Η προυπηρεσία αναγνωρίζεται.

Link to comment
Share on other sites

πολύ ενημερωτικο.επιδομα πανω στο επιδομα συν επιδομα ω επιδομα.και μετα αναρωτιομαστε γιατι χρεωκοπησε το κρατος και γιατι βγαινουν οι αγροτες στα μπλοκα.

η ξεφτιλα της ξεφτιλας ω ξεφτιλα.αν ειχα παει στο δημοσιο θα επαιρνα τωρα 4000-5000

καθαρα χωρια τα αλλα.

με μηδεν εξοδα και μηδεν ρισκο.και δουλευοντας τις μισες ωρες.

τωρα ξεκινω το μηνα με -1500 (τα μηνιαια εξοδα) και με κυνηγαν ολοι και δεν τολμω να μην δουλεψω τα απογευματα.και τα ανωτερω εσοδα ουτε στο ονειρο.

ηθελα να ηξερα ελευθερη οικονομια εχουμε η δημοσιουπαλληλικο καπιταλισμό?

και αναρωτιομουνα γιατι χρεοκοπουν οι ελ επαγγελματιες και χτιζουν βιλαρες

οι δημοσιοι υπαλληλοι.

και δεν τους φτανουν ολα αυτα ,και θελουν ενα σωρο ,ξερουμε πως και τι.ΑΙΣΧΟΣ

μαζι με τους αγροτες με τα τρακτερ στην Βουλη τωρα.

σε υγεια μας

Link to comment
Share on other sites

και που ειναι?να παω να με προσλαβουν τωρα.να εχω 14 μισθους με τα τοσα και τοσα επιδοματα,χωρις εξοδα,χωρις ρισκο,και τα απογευματα ελευθερα και αδεια και αργιες και πενθημερο.

διοτι στην δικη σου δουλεια δεν εχεις τιποτα απο αυτα.μια ζωη παλευεις χωρις εργασιακα δικαιωματα χωρις διακοπη με αμφιβολο τελικο οικονομικο αποτελεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε parist43 μαλλον βιάστηκες να βγάλεις συμπεράσματα...δεν νομίζω ότι ο ΄πίνακας του συναδέλφου είναι για το δημόσιο!

 

Ενδέχεται να είναι η συλλογική σύμβαση εργασίας για τον ιδιωτικό τομέα (από το ιντερνετ το βρήκα). Μου κάνει όμως εντύπωση καθώς ο ιδιωτικός τομέας δεν δίνει επιδόματα...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε parist43 η σελίδα που δίνει πιο πάνω ο συνάδελφος αφορά τους διπλωματούχους μηχανικούς του ιδιωτικού τομέα. Είναι η κλαδική συλλογική σύμβαση Μελετητικών, Εργοληπτικών και Κατασκευαστικών Τεχνικών επιχειρήσεων. Αφορά φυσικά μισθωτούς.

 

Δεν θεωρώ ότι πρόκειται για υπερβολικές αμοιβές-το αντίθετο μάλιστα θα έλεγα. Δεν θεωρείς ότι τα επιδόματα είναι αναγκαία σε μισθωτούς? Πώς θα καλυφθεί η διαφορετική ευθύνη/φύση εργασίας/προσόντα που είναι εξατομικευμένη ως ένα σημείο?

 

Πρέπει να λάβεις υπόψη δε, οτι ενώ σε επιτηδευματίες οι ασφαλιστικές εισφορές είναι ουσιαστικά σταθερές, άσχετα με το ετήσιο εισόδημα, στους μισθωτούς που είναι ποσοστιαία συνδεμένες με αυτό τους επιβάλλει μεγάλη μείωση του καθαρού μισθού σε συνδιασμό και με τον διαφορετικό τρόπο φορολόγησης.

 

Με το ισχύον φορολογικό καθεστώς για να έχει μισθωτός καθαρές απολαβές 5000€ πρέπει οι μεικτές του να προσεγγίζουν τα 9000€ (δε λαμβάνω υπόψη αυτοτελώς φορολογούμενα επιδόματα-τότε μειώνονται οι μεικτές αλλά όχι δραματικά). Τέτοιοι μισθοί στον στενό δημόσιο τομέα τουλάχιστον δεν υπάρχουν, ότι θέση και να κατέχει κάποιος.

 

Στον ιδιωτικό τομέα δε, οι λίγοι από εδώ μέσα που είναι μισθωτοί, μπορούν να καταθέσουν την πραγματικότητα. Η οποία είναι ζοφερή. Σχεδόν κανένα από τα επιδόματα που αναγράφονται στον πίνακα δεν αποδίδεται..Άλλωστε υπάρχει και η λύση του ΑΠΥ, οπότε στην πράξη ελάχιστοι είναι πλέον μισθωτοί.

 

Και στις 2 περιπτώσεις μισθωτών εργαζομένων, ενα απλό άθροισμα των μεικτών αμοιβών να γίνει, και να θεωρηθεί ένα μεσοσταθμικό ποσοστό καθαρών αποδοχών 70%(για τους χαμηλόμισθους) επί των μεικτών, είναι εμφανές ότι δεν προκύπτει κάποιο εντυπωσιακό νούμερο.

 

Μπορεί να είμαι νέος συνάδελφος, αλλά ο στενός συγγενικός μου κύκλος είναι και στις 2 παραπάνω κατηγορίες απασχολούμενος και η πραγματικότητα που βιώνει απέχει αρκετά από την εικόνα που παρουσιάζεις.

 

[εδιτ]basilis2, εκτός από τις εταιρίες ύδρευσης Αττικής και Θεσσαλονίκης που είναι Δημόσιες, οι υπόλοιπες στην χώρα είναι Δημοτικές. Έχουν ελαφρώς διαφορετικό καθεστώς αμοιβών από αυτό των δημοσίων υπαλλήλων, οι εργαζόμενοι εκεί, καθώς είναι δημοτικοί υπάλληλοι. Η προϋπηρεσία αναγνωρίζεται και εκεί από την λήψη του πτυχίου, τα επιδόματα μεταπτυχιακών επίσης (είναι σταθερό ποσό όμως και όχι ποσοστιαίο όπως στους ιδιωτικούς υπαλλήλους), έχεις επίδομα ευθύνης για την συγκεκριμένη θέση και τα επιδόματα που σου δίνουν σημαντική αύξηση στον μισθό είναι τα λεγόμενα 6 & 7 τοις χιλίοις που δίνονται περιοδικά από το (πρώην) ΥΠΕΧΩΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

parist43 οπως προαναδερθηκε, ο ανωτερος πινακας αφορα τον ιδιωτικο τομεα.. Οχι οτι στον δημοσιο δεν θα ισχυουν αναλογα ή και χειροτερα, αλλα δεν το γνωριζω.. Τωρα αν στον ιδιωτικο τομεα τα παραπανω τηρουνται ειναι αλλη κουβεντα..

 

Παντως τις τελευταιες ημερες εχεις δωσει ρεστα στον τροπο που αντιμετωπιζεις καποια θεματα.. Μηπως χρειαζεσαι διακοπες??? Φιλικα και συναδελφικα..

Link to comment
Share on other sites

δεν εχω αντιρηση να δινοντε.απλα ζητω να προσληφτω και εγω.με την προυποθεση βεβαια να παιρνω τα επιδοματα.οποιος θελει να με προσλαβει και να μου δινει τους μισθους αυτους+τα επιδοματα ,ΔΕΧΟΜΑΙ ευχαριστως,ας στειλει πμ

pk10gr ευχαριστως να παω διακοπες.μολις με προσλαβουν ,θα παρω ζητησω μια αδειουλα προκαταβολικα.αν θες παρε και εσυ μια αδειουλα,να παμε στα μπλοκα των αγροτων να συμπαρασταθουμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.